reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

Hej dziewczyny. Od dluzszego czasu Was podczytuje, a teraz sama postanowilam napisac i poszukac troche wsparcia :) a moze ktoras miala podobnie. Od 1.5 toku staramy sie o dziecko. Mam juz za soba dwa cykle na CLO. W 13stym dniu cyklu byl monitoring, z ktorego wynikalo ze owulacja nastapi w niedlugim czasie. Byly 2 pecherzyki, z czego jeden byl dominujacy 21mm i drugi 13mm. W 29dc test ciazowy negatywny. Bylam pewna, ze pecherzyk nie pekl. Wczoraj (30sty dc) bylam na wizycie u ginekologa, co prawda omowic moje dalsze leczenie, po tym jak miesiaczka sie pojawi. Gin zrobil USG i stwierdzil ze sa 2 cialka zolte i endometrium 19cm, jak on to stwierdzil "ciazowe".. dal mi duzo nadziei, ale ja nie wiem co o tym myslec. On sam kazal czekac. Test powtorzylam dzis i ewidentnie negatywny. Dodam, ze mam watpliwosci co do ewentualnej ciazy, bo odczuwam juz typowe dla mnie skurcze, ktore zawsze zwiastuja okres. Piersi bardzo bolaly na tygodniu, teraz nadal mam wrazliwe sutki, ale duzo mniej. Cykle nieregularne ( miedzy 33 a nawet 49dni sie zdazylo) , wiec na dobra sprawe nie wiem ktorego dokladnie powinna przyjsc @...
Zrób beta hcg z krwi. Są dziewczyny którym testy nie wychodzą.

reklama
Mieszkam za granica, niestety nie mam takiej mozliwosci.. nawet do polskiego ginekologa jezdze kawal drogi bo ponad h, a kazda wizyta tez duzo kosztuje.. pozostalo mi chyba rzyczywiscie czekac, chyba raczej z moich przeczuc do miesiaczki
A teraz doczytałam. Zostaje czekać i zrobić test za dwa dni

Mam juz 41 d.c (cykle zwykle 29 dni) .... zero objawow zapowiadających @. Duphaston na wywołanie odstawiony w sobotę. Testy śnieżno białe... oszaleje ☹

reklama
Dziewczyny, dzis moj 18 dc. Strasznie bola mnie piersi, sutki sa wrazliwe. Mam wrazenie ze ciagnie mnie az spod pach i przechodzi na srodek klatki piersiowej. Po wczorajszym przytulankach jajniki naparzaly przez okolo godzine.
Podbrzusze jakby troche opuchniete i troche cmi jak na okres..
Zastanawia mnie, czy cos takiego moze sie tez dziac po castagnusie i kwasie foliowym. Wczesniej, jak mialam jeszcze owulacje, czegos takiego nie odczuwalam.
Jestem mega rozdrazniona, pracuje w biurze tlumaczen i mam ochote krzyczec na kazdego klienta :/

Ostatnia edycja:
Do góry