reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

Hejj, jestem tu nowa. Od lipca zaczęliśmy starania z clo 50 mg(mam pco) w 1 cyklu w 6 dc miałam pęcherzyk 12 mm co dawało nadzieję na owulacja, później nie było monitoringu bo byłam na wakacjach, później dostałam okres dopiero w 45 dc czyli tak jakby tej owulacji w ogóle nie było, teraz w 2 cyklu starań czyli dopiero po 1.5 Msc w 9 dc poszłam na monitoring i jeden pęcherzyk 8 mm lekarz powiedział, że to może być za mały i że może nie dojść do owulacji, ale w niedziele (14dc) mam monitoring. Myślicie że ten pęcherzyk może jeszcze urosnac? Trochę się denerwuje bo lekarz powiedział że jak w 3 się nie uda to będę miała robione różne badania żeby znaleźć kolejna przyczynę i się obawiam że poza pco mam coś jeszcze...

reklama
Hejj, jestem tu nowa. Od lipca zaczęliśmy starania z clo 50 mg(mam pco) w 1 cyklu w 6 dc miałam pęcherzyk 12 mm co dawało nadzieję na owulacja, później nie było monitoringu bo byłam na wakacjach, później dostałam okres dopiero w 45 dc czyli tak jakby tej owulacji w ogóle nie było, teraz w 2 cyklu starań czyli dopiero po 1.5 Msc w 9 dc poszłam na monitoring i jeden pęcherzyk 8 mm lekarz powiedział, że to może być za mały i że może nie dojść do owulacji, ale w niedziele (14dc) mam monitoring. Myślicie że ten pęcherzyk może jeszcze urosnac? Trochę się denerwuje bo lekarz powiedział że jak w 3 się nie uda to będę miała robione różne badania żeby znaleźć kolejna przyczynę i się obawiam że poza pco mam coś jeszcze...
Z tego co pamiętam były tutaj osoby, które owulacje miały około 20dc. Także poczekaj do kolejnej wizyty, bo jest szansa, że urośnie. U mnie ok 11,12 dc były większe niż cm.

Mi tylko przez 2 miesiące pęcherzyki rosły idealnie jak powinny czyli około 13 d.c 20 mm. W następnym już w 13 d.c miał jeden 12 mm i cykl na straty, a potem w 26 dniu okazało się ze zrobiła się z niego torbiel 4 cm... także zawsze jest szansa ze urośnie. Ja mam dziś 14 d.c i dużo pecherzyków około 1 cm, tylko jeden ma 12/13 mm. Nauczona, ze naprawdę może jeszcze urosnąć pójdę za 4 dni ponownie na monitoring.

Cześć dziewczyny :) @ przyszła wczoraj... :( dziś byłam u mojego lekarza i wypisał mi repetce na CLO.
Mam brac 2 tabletki znowu i zastanawiam się czy nie wziąć 3 bo to 3 cykl a później będzie przerwa....
16 na monitoring. Nowy cykl nowa nadzieja... Akurat od 20 jedziemy z mężem nad morze wiec może się wyluzujemy i wreszcie trafimy w odpowiedni dzień :)

Cześć dziewczyny :) @ przyszła wczoraj... :( dziś byłam u mojego lekarza i wypisał mi repetce na CLO.
Mam brac 2 tabletki znowu i zastanawiam się czy nie wziąć 3 bo to 3 cykl a później będzie przerwa....
16 na monitoring. Nowy cykl nowa nadzieja... Akurat od 20 jedziemy z mężem nad morze wiec może się wyluzujemy i wreszcie trafimy w odpowiedni dzień :)
Z tymi 3 tabletkami to nie wiem czy bym ryzykowala na twoim miejscu, chyba że sprawdzisz czy na pewno pęcherzyki pękły. :)
Ja brałam cło 1x1 I rósł tylko 1 pęcherzyk, a bez tabletek żaden. Urlop to bardzo dobry pomysł. Nam sie tak udało zajść. Mierzyłam tylko codziennie rano temp., żeby wiedzieć czy owulacja była. Potem totalny relaks i myślenie o tym jak spędzimy dzień. Zero spiny, żeby się udało. Niestety okazało się, że była to ciąża biochemiczna. W kolejnym cyklu brałam 2x1 i były dwa pęcherzyki. Teraz jestem w 11 Tc. Więc niby im więcej pęcherzyków tym większa szansa.
Jakbyś brała 3x1 to wystarczy Ci tabletek? Czy lekarz wpisze Ci opakowanie więcej?

Z tymi 3 tabletkami to nie wiem czy bym ryzykowala na twoim miejscu, chyba że sprawdzisz czy na pewno pęcherzyki pękły. :)
Ja brałam cło 1x1 I rósł tylko 1 pęcherzyk, a bez tabletek żaden. Urlop to bardzo dobry pomysł. Nam sie tak udało zajść. Mierzyłam tylko codziennie rano temp., żeby wiedzieć czy owulacja była. Potem totalny relaks i myślenie o tym jak spędzimy dzień. Zero spiny, żeby się udało. Niestety okazało się, że była to ciąża biochemiczna. W kolejnym cyklu brałam 2x1 i były dwa pęcherzyki. Teraz jestem w 11 Tc. Więc niby im więcej pęcherzyków tym większa szansa.
Jakbyś brała 3x1 to wystarczy Ci tabletek? Czy lekarz wpisze Ci opakowanie więcej?
Mam w domu pół opakowania z 1 cyklu wiec starczyło by :) nie no zaufam mojemu ginowi i wezmę 2 :)

Zazdroszczę urlopu!
Ja właśnie wróciłam po urlopie, ale widać moje jajniki na nim zostały :D wyluzowanie im nie pomogło

reklama
Taki trochę spontaniczny ale stwierdziliśmy ze skoro jest ładna pogoda jeszcze i 100 lat nie byliśmy nad naszym morzem to czemu nie :)
no i wyprosiłam tydzień u szefowej... ale sama czuję ze potrzebuję trochę wolnego i odpoczynku, pomyślunku....
Ostatnio 2 dni przed okresem zrobiłam mężowi taką awanturę (z trzaskaniem drzwiami i łzami przez 2 h ) o to że nie chciał się ze mną łaskotać, ze mi później samej było głupio. Psychika mi siada od tego myślenia czy się udało czy nie .... nawdycham się jodu i wyluzuję!

Do góry