reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

reklama
Witajcie :)
Też miałam problem z prolaktyna ale miałam tylko ją badaną. Po obciążeniu żadnych badań nie miałam. Udało mi się zajść. Brałam dostinex 0,5 na tydzień na prolaktyne, clarzole na stymulacje i ovitrelle zastrzyk na pęcherzyki. Udało się w drugim cyklu. Ale trzeba stać na twardej powierzchni. Moje szczęście trwało do 10 tygodnia kiedy straciłam moją fasolkę.
Więc jest szansa na ciąże.
Teraz już minęło 1,5 miesiąca i zaczynam znów starania na tym samym prócz dostinex-u bo prolaktyna jest w normie.

Wiktoria89 jak wyniki?? Ela 93 witaj. Trzeba być dobrej myśli że następnym razem wszystko będzie dobrze. Owocnych starań życzę :)

Staram się myśleć pozytywnie. Jedynie się obawiam i zastanawiam jak to teraz będzie. Jak brałam dostinex to miesiączka występowała w dany dzień w miesiącu. Teraz nie biorę a jeszcze nie dostałam ale jestem 1.5 po stracie i powina już być. Mam wziąść duphaston na wywołanie i mam brać też clarzole i 5 dni po braniu clo mam się zjawić u lekarza na zastrzyk. A teraz pytanie jak będzie z kolejna @ ile od zastrzyku mogę się spodziewać jej jeśli się nie uda mi zjeść w tym cyklu? Czy ona będzie normalnie czy znów będzie trzeba ja wywołać? Nie spytałam się lekarza ale jak będę to muszę o to podpytac

Niestety ja ci w tym nie pomogę biorę tylko clo bez żadnych innych leków i zastrzyków. Nawet monitoringu nie mam. Ja okres zawsze w terminie dostawałam chociaż też zastanawiam się czy clo nie skróci mi np cyklu bo zawsze mam tak co 33 dni.

Hej dziewczny,generalnie udzielam sie na innym forum,ale widze ze wy tu w temacie Clo.Jestem tez na clo drugi cykl i czekam na rezultat(ale zero objawow ciazowych ).Z roznych przyczyn nie mam lekarza przy sobie a chcialabym zrobic miesiac przerwy,i pozniej dokonczyc pozostale dwa cykle(dostalam leki na 4 cykle).Myslicie ze moge przerwac?Lekarka mi nie odpisuje;(

Potwierdzam 6ty tydzien ;) beta 4293 ;)
Co do przerwy z CLO nie wiem. Wiem ze ja bym je odstawila po 3 nieudanych cyklach bo takie mialam wskazania.

Dziewczyny a ile sie taracie z clo i w ktorym cyklu sie udalo?ja to myslalam ze clo to odrazu w pierwszym cyklu mi ciaze sprezentuje,troche jestem zawiedziona

reklama
Wiktoria89 gratuluję  :) ja podobnie jak Wiktoria89 mam zapisane leki na 3 cykle jak się nie uda to przyjść i wtedy bd dalej działać. A co do przerwy to myślę że można. Mój lekarz sam mówił że jak okaże się że albo ja albo partner gdzieś wyjedziemy to mam nie brać w tym cyklu bo bez sensu jak starań będzie za mało. Ale nie wiem czy daje to ta sama skuteczność co branie ciągłe ..

Do góry