reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Ewa specjalizacje z ginekologii powinnaś zrobić zamiast projektować kanalizację:-)
:-D:-D:-D:-D:-D
Potwierdzeniem był test owu. Ostatnim miesiącu była w 13 dniu teraz w 12, nie mam na pewno jak na biologii w 14 dniu;-). A teraz jestem w 24 dniu
no to cos mi nie gra zaczne od poczatku
prawidlowa faza lutealna (po owu) trwa 14 dni i kazda kobieta ma ja stala! ja ma 11 dni
bzdura jest ze owu ma byc 14 nia cyklu ja zazwyczaj mialam ok 17dc
nastepne - skoro + na tesie owu mialas 12 dc to znaczy ze owu moze nastapic w ciazgu 12-36 h (jak zle gadam to mnie poprawic)
wiec zakladam ze 13dc mialas owu + 14dn fl = 27dni cykl wiec za 3 powinnac miec @ wiec albo cie testy oszukuja i nie masz tak wczesnie owu (majac cykle 30d) albo jestes dla mnie ewenementem majac 17dni faze poowulacyjna! :confused:
jakby nie patrzec.. to tak jakby takze kanalizacja:) :-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D to mnie teraz rozwalilas!!!!!!!!!!!! :-D:-D

Eve dobrze piszesz ale nie wiemy czy tez po tym tescie w 12dc byly dalej plusy bo ja mam 2 dni plusy czasem jeden dzien a niektore potrafia miec ze 3-4 dni pozytywne testy owu wiec rownie dobrze mogla miec plusik takze w 15dc plus powiedzmy 15dfl i wychodzi jak nic 30.. czyli teraz jest w 24 plus 6 dni a na siódmy @..

Pytanie do Olusi czy po 12dc robilas jeszcze testy owulacyjne?

a propo tej kanalizacji.. przepychanie rur jak najbardzie, sprawdzanie droznosci i od czasu do czasu tamowanie wycieków

Ostatnia edycja:
WOOMB

faza poowulacyjna czy lutealna moze trwac od 11 do 16 dni - niby tak tu pisza...
zgadza sie Skarbie ale ja siedzac od ponad roku na 28dni gdzie dziewczyny prowadza wykresy wiec czarni na bialym widac ile trwa fl to nie znam zadnej ktora mialam ponad 15dni
a i zdazalo sie to bardzo rzadko!

Nektarynko z tym bym sie zgodzila ale Olusia chyba poprzestawala na jednym + tescie i brala ten dzien za owu! a to zle!

:-D:-D:-D:-D:-D

no to cos mi nie gra zaczne od poczatku
prawidlowa faza lutealna (po owu) trwa 14 dni i kazda kobieta ma ja stala! ja ma 11 dni
bzdura jest ze owu ma byc 14 nia cyklu ja zazwyczaj mialam ok 17dc
nastepne - skoro + na tesie owu mialas 12 dc to znaczy ze owu moze nastapic w ciazgu 12-36 h (jak zle gadam to mnie poprawic)
wiec zakladam ze 13dc mialas owu + 14dn fl = 27dni cykl wiec za 3 powinnac miec @ wiec albo cie testy oszukuja i nie masz tak wczesnie owu (majac cykle 30d) albo jestes dla mnie ewenementem majac 17dni faze poowulacyjna! :confused:

no to jestem ewenementem innego wyjaśnienia nie znam

reklama
Siema,

Tylko tak z doskoku (bo jestem zabiegana), powiem ze moja siostra ktora jest polozna mowila mi, ze faza lutealna jest wartoscia stala i zawsze ma 14 dni (tak ja uczyli przynmajmniej na Univerku Medycznym w Lublinie).

Uciekam, bede wieczorkiem i poczytam co u Was. Blagam Was moje producentki nie naprodukujcie znow 1000 stron do czytania.

Pozdro.

Do góry