reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Hmmm a mi sie właśnie jakaś paskuda przypałętała, jakieś zapalenie, swędzi jak cholera, a wizyta dopiero w następną środę.
Co mogę w aptece na to kupić bez recepty ???????

koniecznie zapytaj w aptece, ja w ciąży miałam Urosept plus ewentualnie żurawina w postaci soku, tabletek
o Lactovaginal zapytaj, nie jestem pewna
teoretycznie najlepiej jest na jakiś czas zrezygnować ze słodyczy i jeść zakwaszające potrawy (kapusta kiszona, ogórki i inne)
Tantum Rosa pomoże najszybciej, zapytaj w aptece czy możesz w ciąży używać

a tak w ogóle to cześć dziewczyny:happy2:
U lekarza byłam, krwawienia ustały, czuję się ok, fasolkę widziałam - wg usg ma tylko 4 tyg i 5 dni:baffled:, wg mnie i terminu owu o tydzień więcej - miałam normalne usg! nie dowcipne - gin powiedział, że promieniowanie jest mniejsze no i zagrożenie też (myślałam, że nie ma żadnych skutków:confused:) to może dlatego, no nie wiem, za 2 tyg idę znowu, już będzie widać serduszko...

próbuję nadrobić chociaż część tego co nabazgrałyście od piątku, mogę korzystać z komputera, ale mniej i dużo przerw mam robić, przenieść procesor gdzieś dalej i kupić LCD:baffled:

reklama
dziewczyny wiem ze to pytanie nie w to miejsce ale moze mi doradzicie, jak pisalam nie czuje sie dobrze ostatnio, jutro ide do gina zobaczymy ale tak dla mojej wiadomosci chcialam wiedziec: pozyczylam sobie cisnieniomierz i mam 90/50 czy w ciazy to ok cisnienie ?? czy przy takim moge sie gorzej czuc?? wiem ze nie mozna miec wysokiego jak 140/90 to juz zle?? sorki za pytanie ale moze ktoras ma wiedze

mnie gin mówił, ze lepiej niskie niż wysokie, w ciąży miewałam 60/90 i było ok - przy każdej wizycie miałam badane ciśnienie, a ty Kroptusiu to jak? lekarz Ci je mierzy?

jesuuuu ja mam w tym miesiac jakies niepohamowane napady jedzenia!!! tzn zachciewajki mam masakryczne! nie dosc ze codziennie jem po przynajmniej 2 lody to co chwile cos byma jadla dobrego... wlasnie mnie naszlo i chyba skocze do zabki bo nie wytrzymie:dry:

wikulaa- No pewnie ze sobie poradze ;-) ale i tak mi sie juz bardzo teskni :zawstydzona/y: dopiero tydzien jestem sama , a mi sie juz serce rozkraja z tesknoty :shocked2:

Macie jakis pomysl co moge kupic malej dziewczynce na jej 1 urodzinki ? :-)

cześć dziewczynki:)))
dawno mnie nie było ale miałam trochę zawirowań w życiu:) nawet nie mam siły alby czytać zaległości więc wybaczcie.
Po moich akcjach ze stwierdzeniem PCOS trochę się podłamałam a wy podnosiłyście mnie na duchu -dzięki wam:)
Dziś mój 18 dc i byłam u mojej ginki. (biorę w tym cylku clo + duphaston) i wiecie co???? BYŁA OWULACJA:)))))) widać płyn:)))) a były przytulanka, były...
także za jakieś 9-10 dni pierwsze sensowne testowanko:))) trzymajcie kciuki kochane

cześć dziewczynki:)))
dawno mnie nie było ale miałam trochę zawirowań w życiu:) nawet nie mam siły alby czytać zaległości więc wybaczcie.
Po moich akcjach ze stwierdzeniem PCOS trochę się podłamałam a wy podnosiłyście mnie na duchu -dzięki wam:)
Dziś mój 18 dc i byłam u mojej ginki. (biorę w tym cylku clo + duphaston) i wiecie co???? BYŁA OWULACJA:)))))) widać płyn:)))) a były przytulanka, były...
także za jakieś 9-10 dni pierwsze sensowne testowanko:))) trzymajcie kciuki kochane

Oczywiście, że trzymamy kciuki:tak::-D
U mnie 19dc.. przytulanko było ale nie wiem czy nie po owolacji bo było 16dc, więc..no ale pozyjemy, zobaczymy;-):-)

wikulaa- No pewnie ze sobie poradze ;-) ale i tak mi sie juz bardzo teskni :zawstydzona/y: dopiero tydzien jestem sama , a mi sie juz serce rozkraja z tesknoty :shocked2:

Macie jakis pomysl co moge kupic malej dziewczynce na jej 1 urodzinki ? :-)
Ja uważam, że bardzo fajne są zabawki firmy fisher price. Kupowałam różne żeży z tej firmy mojej chrześnicy i jej siostrze. Np tym bawiły sie strasznie długo: http://www.fisher-price.com/pl/infanttoys/product.asp?s=bupeek&id=37844
ale pooglądaj sobie całą tą stronkę, napewno znjadziesz coś co ci się spodoba:-)

reklama
Dziewczyny

Wlasnie wracam z lasu i normalnie szok. Znalazlam nowo narodzona sarenke mala. Jest zywa, ale sbie lezy w krzakach i wogole nie reaguje. Ma otwarte oczy i sie tylko oczami z deka przewraca.

Bede chyba ja monitorowac co 2 godziny zeby zobaczyc czy matka przychodzi i ja karmi. Otherwise, musze chyba ja sama zaczac karmic bo zdechnie mi bidula

Do góry