reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Jezuuuuuuuuu dziewczyny czy Wy pracujecie w ogóle ? :-)
Tyle dzisiaj napisałyście od rana, że jestem w szoku (zazwyczaj w powszedni dzień aż tyle nie mam do nadrobienia).
Wszystkie strony przebrnęłam, ale nie mam siły Was cytować :-)

Bardzo dziękuję wszystkim za rady odnośnie zapalenia- muszę to zaleczyć.

A teraz znikam pobyc trochę z mężem, w niedzielę mamy 1 rocznicę ślubu :-)

A dziś odrazu po pracy go opuściłam , bo byłam się spotkać z kolegą, który jest kobietą, ale już przerabia się na faceta.
Mówię mu już per on, a nie ona, ale początki były trudne jak się dowiedziałam co w nim siedzi i jak chce żeby się do niego zwracać :-)

Serio ma już dowód nowy, nowe nazwisko i imię, wycięte piersi (7500 zł) :angry::szok:

Powiem wam, że swoja magisterkę o odmiennosciach seksualnych pisałam częściowo natchniona jego problemem :-)

Zobaczcie wiele osób jest w stanie poświęcić kupę kasy na to by zostac rodzicami, a inny człowiek rodzi się płcią inną niz ta w psychice i też jest w stanie poświęcić każde pieniądze żeby być tym kim się czuje...

Ostatnia edycja:
reklama
A tak jakos sobie siedze pod miotla ;-) nie zebym specjalnie czekala na twoja pomylke, gluptasku :-p
tata zle znosi chemie, wszystko go boli a wrecz rozrywa :-( mowil mi ostatnio ze chyba tylko galki oczne go nie bola, a tak to wszystko :-( bierze silne leki przeciwbolowe, ale pomagaja tylko na 2, 3 godzinki i znowu potworny bol:-( Jesc nie chce :szok: wydziera sie na wszystkich jak mu wmuszaja jedzenie :shocked2: raz dziennie cos podziabie i tyle, wymiotuje prawie caly dzien, zalatwic sie nie moze, nic nie pomaga zadne czopki ani nic :baffled: Wiec nie najciekawiej :no:
jutro jedzie do szpitala na dolewke chemi i bedzie rozmawial z lekarzem.
Słonko moj tata w takich momentach jadal tylko takie przecierki zmiksowane obiadki jak dla dzidzi! mama mu robila w sloiczki! ale ważne ze jadł! :sorry2: a jak był kryzys to o piwo prosił! ;-) dobrze będzie! ;-) głowa do góry niech tata się określi co najchetniej by jadł! tak jak mowila po chemi nie ma sie apetuty ale faceci to smakosze i kazdy ma cos ulubionego i oni maja zakodowany ten smak w mozgu u mojego taty to bylo wlasnie piwo! kiedys sie go spytalam czymu piwa chce a nic nie zje to powiedzial ze smaku piwa sie nie da zapomnieć! :sorry2:
ten mi sie tez podoba :tak:
ten koleś to jeden z glownych aktorow telenoweli na TV4 codziennie o 18ej :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Melduje, ze jestem w krzakach, bo pisze prace (juz ostatnia) :-(
Pozniej jeszcze 2 egzaminy i finito :-) Tyle ze to znaczy, ze w krzakach jeszcze posiedze do piatego czerwca.
Na 100% odezwe sie po wizycie jutro (na 16 idziemy). Trzymajcie kciukasy, bo pozabijam. Buzka moje kochane!!!!!!
dobra zacisne kciuki no masz ! ci mi szkodzi! ;-):-D:-)
taka tecza byla kiedys piekna...
i taki mam widok z balkoniku i z okienka...do piatku, hehe
wow!!!!! :szok::-) a dlaczego do piątku?!
dziewczyny wiem ze to pytanie nie w to miejsce ale moze mi doradzicie, jak pisalam nie czuje sie dobrze ostatnio, jutro ide do gina zobaczymy ale tak dla mojej wiadomosci chcialam wiedziec: pozyczylam sobie cisnieniomierz i mam 90/50 czy w ciazy to ok cisnienie ?? czy przy takim moge sie gorzej czuc?? wiem ze nie mozna miec wysokiego jak 140/90 to juz zle?? sorki za pytanie ale moze ktoras ma wiedze
słonko ja mam zawsze takie niskie pytanie jakie mialas przed ciaza!?? jezeli wyżsiejsze to twoj organizm ma prawo sie zle czuc! mozesz być senna skolowaciała i taka jakbys miala zaraz paść :baffled: fakt lepiej takie niz za wysokie ale o ile zle sie z nim czujesz to lepiej by bylo wyższe chociaz kolo 100/70 to by bylo bardzo dobre!!! pytanie o ktorej mierzyłaś???
Dziewczyny a ja mam do was pytanie zupełnie z innej beczki i mam nadzieję, że mi pomożecie. 7 czerwaca mamy z mężem pierwszą rocznicę ślubu i tu pojawia się problem, uważam, że na pierwszą rocznicę powinien coś ode mnie dostać, tylko ja nie mam pomysły co mogę mu kupić...:confused: Pomóżcie proszę!!:tak:
możesz coś takiego pamiątkowego zrobić np waszą historie miłości na zdjeciach pokazać i skąponowac w 1 duza fotkę :sorry2: albo jakiś bryloczek fajny do kluczy z waszym zdjeciem itp cosik romantycznego ... chociaz to zalezy od harakteru! :sorry2:
cześć dziewczynki:)))
dawno mnie nie było ale miałam trochę zawirowań w życiu:) nawet nie mam siły alby czytać zaległości więc wybaczcie.
Po moich akcjach ze stwierdzeniem PCOS trochę się podłamałam a wy podnosiłyście mnie na duchu -dzięki wam:)
Dziś mój 18 dc i byłam u mojej ginki. (biorę w tym cylku clo + duphaston) i wiecie co???? BYŁA OWULACJA:)))))) widać płyn:)))) a były przytulanka, były...
także za jakieś 9-10 dni pierwsze sensowne testowanko:))) trzymajcie kciuki kochane
kciuki trzymam! :-) no to za te 10 dni swietujemy fasole :-);-)
Dziewczyny
Wlasnie wracam z lasu i normalnie szok. Znalazlam nowo narodzona sarenke mala. Jest zywa, ale sbie lezy w krzakach i wogole nie reaguje. Ma otwarte oczy i sie tylko oczami z deka przewraca.
Bede chyba ja monitorowac co 2 godziny zeby zobaczyc czy matka przychodzi i ja karmi. Otherwise, musze chyba ja sama zaczac karmic bo zdechnie mi bidula
za butle z mlekiem i do niej leć!!!! a nie masz kogo tam zaalarmowac jakiegos lesnika??? :confused:

No to masz plan seksistowski na nowy dom...a jak!

a z Ola?magdalenia...nawet sie nie przyznawaj z enie wiesz kto to!!!! To Ola PM!!!
tak tak plan bardzo seksistowski..

z tą ola faktycznie gafa.. przepraszam Cie Olu PM.. naprawde nie wiedziałam ze to Ty..

U la,la co za plany....:-D
Mojemu małżowi marzy sie od dawna w windzie:rofl:
W samochodzie przy 13 stopniowym mrozie juz "zaliczylismy":baffled:;-)
brrr zimno troszke.. ja jeszcze sie w aucie nie odwazyłam.. jak to sie mówi pobożna jestem.. pod kołderką przy zgaszonym świetle.. hihih
Nektarynko boski bukiet miałaś do slubu.Uwielbiam Cantadeski :tak:
pamietam jak wybierałam bukiet.. przegladalam iles setek zdjec.. i wkoncu patrzyłam w necie i ten mi sie spodobał.. powiedzialam znajomej kwiaciarce ze chce miec identyczny i zrobiła:)
redhot3mbm0203_03.jpg

tylko ja chciałam z kremowych

:-)
to nie ja! tez bylam ciekawa kto to :-D Eve to Ewa :-D:-D

to jest Ola przyszła mamusia..
Dzięki, ale wiesz niektórym dziewczynkom może być przykro...
Teraz ma 2,5 roczku.
chyba sobie żartujesz.. uwielbiam jak ktos opowiada jak jej/jego dziecko cos wyczyniało albo powiedziało..
Fajne babki z Was..
w koncu sie pojawiłas... brakowało mi Ciebie..
ten mi sie tez podoba :tak:
:-p:-p:cool2::cool2:

Nektarynko... sex na stole bilardowym...aż ci zazdroszczę:-D:-D

tiaaa ale ja myslalam ze M chce taki z prawdziwego zdarzenia a on ze z anglii sprowadzi bo tam tansze takze dobrze oprzec sie nie bedzie mozna a co dopiero we dwójke na nim baraszkowac.. w kazdym razie jak juz faktycznie dojdzie co do czego to ja juz tak wykombinuje aby byl taki porzadny
no wlasnie w takim sensie...to zdjecie z nózką jest niesamowite!
mi takze sie ono najbardziej spodobalo
Melduje, ze jestem w krzakach, bo pisze prace (juz ostatnia) :-(

Buzka moje kochane!!!!!!

buziaczki.. ty tam lepiej sie nie zasiedz w tych krzaczorach.. przydasz się nam jeszcze
dawno mnie nie było ale miałam trochę zawirowań w życiu:) nawet nie mam siły alby czytać zaległości więc wybaczcie.
Po moich akcjach ze stwierdzeniem PCOS trochę się podłamałam a wy podnosiłyście mnie na duchu -dzięki wam:)
Dziś mój 18 dc i byłam u mojej ginki. (biorę w tym cylku clo + duphaston) i wiecie co???? BYŁA OWULACJA:)))))) widać płyn:)))) a były przytulanka, były...
także za jakieś 9-10 dni pierwsze sensowne testowanko:))) trzymajcie kciuki kochane
trzymam kciuki
Serio ma już dowód nowy, nowe nazwisko i imię, wycięte piersi (7500 zł) :angry::szok:
:szok::szok::szok::szok::szok::szok: 7500 za takie cos..

Ostatnia edycja:
Hej dziewuszki:-)

Ja dzisiaj już się dobrze czuję, tzn. fizycznie...bo psychicznie, to nadal mam mega doła, jakoś nie mogę sobie z tym poradzić, tak bardzo liczyłam na ten cykl, że mi się uda, a tu dupa blada...wiem, że trzeba myśleć pozytywnie i brać się do roboty w tym nowym cyklu...
W zwiąkzu z tym moim kiepskim nastrojem postanowiłam chociaż wziąć się za sibie i od jutra zaczynam chodzić z koleżanką na siłownie, podobno wysiłek fizyczny dodaje pozytywnej energii, może i na mnie to podziała...
witaj Wikula fajnie że juz ci lepiej i nie było to nic groźnego!!
nie dołuj się kochana nie ma takiej sytuacji z którą sobie nie poradzisz a jeżeli ci siłownia pomoze to pewnie ze idź:tak::-)
Dziewczyny a ja mam do was pytanie zupełnie z innej beczki i mam nadzieję, że mi pomożecie. 7 czerwaca mamy z mężem pierwszą rocznicę ślubu i tu pojawia się problem, uważam, że na pierwszą rocznicę powinien coś ode mnie dostać, tylko ja nie mam pomysły co mogę mu kupić...:confused: Pomóżcie proszę!!:tak:
to jest dobre pytanie bo ja za niecałe 2 miesiace też mam pierwszą rocznicę ślubu więc dołączam się do twojego pytania
a tak w ogóle to cześć dziewczyny:happy2:
U lekarza byłam, krwawienia ustały, czuję się ok, fasolkę widziałam - wg usg ma tylko 4 tyg i 5 dni:baffled:, wg mnie i terminu owu o tydzień więcej - miałam normalne usg! nie dowcipne - gin powiedział, że promieniowanie jest mniejsze no i zagrożenie też (myślałam, że nie ma żadnych skutków:confused:) to może dlatego, no nie wiem, za 2 tyg idę znowu, już będzie widać serduszko...
cieszę się ze juz wszystko wraca do porzadku napewno fasolka jest coraz silniejsza i z dnia na dzień będzie lepiej :tak::-)
witaj a juz pytałam kiedys dziewczyn gdzie się podziewasz :tak::tak:
bardzo dobre masz dla nas wadomosci jak owulacja była i przytulanki też to juz niedługo bedą też II na teście!!! :tak::tak:
Dziewczyny
Wlasnie wracam z lasu i normalnie szok. Znalazlam nowo narodzona sarenke mala. Jest zywa, ale sbie lezy w krzakach i wogole nie reaguje. Ma otwarte oczy i sie tylko oczami z deka przewraca.

Bede chyba ja monitorowac co 2 godziny zeby zobaczyc czy matka przychodzi i ja karmi. Otherwise, musze chyba ja sama zaczac karmic bo zdechnie mi bidula
o matyldo mała sarenka ale fajnie dogladaj jej żeby nic zlego jej nie spotkało :tak::tak:

jejc... zgadzam się.. tyle naskrobałyście..;-)
Ja już w domku. Odpoczywam sobie. Eh.. już 19dc.. ciekawe czy brykanie przypadlo przed owolką czy po, wydaje mi sie, że po ale pożyjemy, zobaczymy:-D

Czesc kobitki! Przkierowano mnie tu do Was z innego watku, z obietnica ze pomozecie :)
Staram sie o bachorka od prawie 2 m-cy. W trakcie tego czasu mialam dwa razy podejrzane plamienie okolo co dwa tygodnie, przez mniej wiecej tydzien. Bylam u lekarza, wszystko gra, ale niestety nie mam pojecia ktore plamienio-krwawienie bylo @, kiedy owulka itp, dlatego robie testy owu codziennie od tych prawie 2 m-cy :o) i teraz pole do popisu dla Was:
Pierwszy pozytywny wyszedl mi 3-05, drugi 4-05, wiec owu powinna wystapic 5-05 lub 6-05. dobrze gadam? Oczywiscie bara bara codziennie. Kolejne testy pozytywne: 11-05, 12-05, 14-05, 15-05, 17-05, 18-05. robie je zgodnie z ulotka, wszystkie w godz. 17:00-19:00. okolo 3 godzin przed nie pije.
Podobno testy owu wychodza pozytywne w ciazy, ale jesli tak, to dlaczego 13-05 i 16-05 i dzisiaj nie wyszly? A jesli w ciazy nie jestem to dlaczego sa pozytywne przz tyle dni?
Test ciazowy robilam w niedziele 17-05 rano i oblalam.. :(
Kiedy zrobic z krwi?
Uprzejmie prosze o interpretacje :)

Moja Paulina pójdzie do przedszkola od września-17 sierpnia skończy 3 lata
To już duża pannica :-):-):-)

tata zle znosi chemie, wszystko go boli a wrecz rozrywa :-( mowil mi ostatnio ze chyba tylko galki oczne go nie bola, a tak to wszystko :-(
Mój wujek też po chemii się źle czuł, mówił, że czuje gdzie tak chemia atakuje raka.

Fajne babki z Was..
:-D:-D:-D:-D

Na 100% odezwe sie po wizycie jutro (na 16 idziemy). Trzymajcie kciukasy, bo pozabijam.
No trzymam trzymam.

taka tecza byla kiedys piekna...
i taki mam widok z balkoniku i z okienka...do piatku, hehe
Pięknie :tak::tak::tak::tak::-):-):-)

no i odprawilam małża w podróż i zostalam sama jak palec.....:-(
Z Nami :tak::tak:

sorki za pytanie ale moze ktoras ma wiedze
Ja niestety nie pomogę mam przeważnie 110/80 wczoraj miałam 120/90 to kazała ginka jeszcze raz położnym mierzyć.

no sama chetnie bym sie tez dowiedziala co mozna kupic bo ja za 3 miesiace bede miala tez pierwsza rocznice i tez nie mam pomyslu:confused:
My mamy za 3 miesiące 4 ;-);-);-)

U lekarza byłam, krwawienia ustały, czuję się ok, fasolkę widziałam - wg usg ma tylko 4 tyg i 5 dni:baffled:, , za 2 tyg idę znowu, już będzie widać serduszko...
Trzymam kciuki;-)

Ja tez jestem sama :-( moj M polecial do polski 11 maja i wraca dopiero 30-tego, 3 tygodnie samotnosci :baffled:
A pozniej ja polece na jeszcze dluzej :shocked2: zeby byc przy tacie :sorry2: a moj M zostanie w Irlandii :dry:
O to trochę rozłąki Was czeka.

Trzymam kciuki :-D:-D
A może jakiegoś weterynarza wezwać albo kogoś z jakiegoś ogrodu zoologicznego.
Kiedy zrobic z krwi?
Uprzejmie prosze o interpretacje :)
Z krwi można zrobić po 10 dniach ale bardziej wiarygodne będzie po 14 dniach.
Ja bym Ci proponowała monitoring cyklu to da Ci odpowiedz kiedy masz rzeczywiście owulację.
Ja wychodziły dziwne testy przy pco.

Floryda

A czego Ty tyle tych owu testow robisz ?:szok:
Sie zrelaksuj kobito i nie rob wiecej zadnych testo - chyba ze @ sie spozni wtedy zatestuj. Testy owu moga ale nie musze wskazywac ciazy - jedno z drugim nic wspolnego nie ma, wiec nie marnuj tych testow. Testy moga ci wyjsc np jesli masz zaburzenia hormonalne. Tymbardziej ze mowisz ze mialas krwawienia przez tydzien - zglos sie lepiej do ginki zeby to sprawdzila, bo jesli to nie byl okres to nic to dobrego nie jest

A bete mozna juz w okoliach @ robic....

reklama
floryda ciezko orzec.. a przynajmniej mi.. testy owulacyjne moze i mogą wyjść pozytywne w ciąży ale ja na to bym nie liczyła.. w każdym razie ja po owulce miałam negatywne w sensie pojawiała się krecha ale nie tak mocna jak powinna.. akurat za pozno zaczelam robic testy bo po owulce z racji takiej, że myslalam ze bedzie pozniej a przyszła 4 dni wczesniej wiec dlatego.. w kazdym razie na Twoim miejscu poczekałabym jeszcze kilka dni na @.. a jesli nie pojawi sie do 2-3 dni powtórzyłabym test.. testy z krwi (beta HCG) można już robić po 10dniach od zapłodnienia powiedzmy plus 2 dla pewności.. najlepiej w okolicach @.. jeszcze pytanie jakie testy wysly ci w 13 i 16 i dzis.. w sensie kreski w ogole nie było czy była bledsza..

Do góry