reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

starania się - watpliwości..

Witam,
ja tak w sumie z innej beczki, może moje pytanie wyda się dziwne, ale bardzo mnie to nurtuje.
Czy krótki członek mężczyzny może mieć wpływ na trudności w zajściu w ciąże (9 miesięcy starań). Sperma nie trafia na szyjke macicy, jest blisko ujścia pochwy i szybko wypływa. Czy jakaś pozycja w trakcie stosunku i po ułatwi plemnikom dotarcie do celu? Dodam że mam tyłozgięcie macicy.
Może któraś z Was też miała podobne wątpliwości i zakończyły się powodzeniem ??

reklama
Babo-teraz luzik na wczasach a potem do dziela na maksa...w tym cyklu ze wspomagaczami lakrzy na pewno sie uda jak nalezy! Buziaki!!!

Dziewczyny ja juz sie zegnam na dzisiaj bo mialam nerwowy dzien a raczej popoludnie przez ten samochos...
wpadne jutro!
Milego wieczorku...nawet nie prosze zebyscie malo stukaly bo to niemozliwe...wiec bawcie sie dobrze!

Marzenixx-jak chcesz filmik podaj adresik-nie ma problemu, moge podeslac.

Wiokulaa-dawaj fote z fryzurka...mnie maz namawia od chyba juz 2 lat na sciecie wlsoskow...moze sie w koncu skusze...bo krotkie tez juz przerabialam...w sumie mialam kazda niemal dlugosc od "na jeza" po dlugie za posladki...i fajnie sie z ktorkimi wloskami tez czulam. Moze poczucje natchnienie jak cie poogladam:-)
Trzymam kciuki by Twoje piersi to na fasolke bylo.

Buziaczki i do jutra!

kropeczko kochana nie fatyduj sie slonko, ja taniej zalace za wypozyczenie filmu na DVD niz ty za przesylke, takze dziekuje ci slonko ale wypozycze sobie :**

mnie moj mąż by z domu wyrzucil jakbym wlosy sciela heheh , co jak co ale nie ma mowy o tym!!

Buuu ha ha ha ha!!!

Kochana życ nie umierać. Nie wiem ile was tam kosztuje utrzymanie na miesiąc, ale do Polski to nie macie po co wracać. Baw się tam dobrze! Nie dość,że kasa fajna to jeszcze masz tam Babo tak pięknie,że kiedyś cię tam nawiedzę na pewno!:-D A tak jeszcze w temacie kasy- duża różnica w zarobkach między tobą i twoim M. U nas w Polsce tak nie ma zazwyczaj, bo tu wszyscy tyrają za grosze. Oczywiście są wyjątki, ale teraz znów straszą wszystkich kryzysem i ludzie pracują za marną kasę.

Dzieki kochana:tak:Nie wrocimy do polski bo moj maz jest norwegiem i chyba rozumiesz ze on raczej tu chce mieszkac:-).Tak on zarabia duzo wiecej ale ze wzgledu na to ze jest norwegiem i ma wysokie wyksztalcenie i w firmie siedzi juz 15 lat ,a ja kiedys zarabialam ok 20 tys na poskie ale to byla fizyczna praca i bardzo ciezka wiec zrezygnowalam,teraz zarabiam 5 tys na miesiac za 50% pracy wiec nie jest malo ,nie napracuje sie duzo:tak:.Tutaj w norwegi jest wszystko drozsze o 2,3 razy wiecej,wiec inaczej ludzie zarabiaja,jesli my z mezem mamy 30 tys na miesiac to z tego na dom,2 samochody,jedzenie,oplaty i podatki idzie ok....10-15 tys,,wiec polowe nam zostaje...ale wiesz my nie mamy dzieci,jak beda to kasa bedzie wydawana oczywiscie:tak:Teraz od 1 maja kazdy polak moze wjechac do norwegi i szukac pracy i nie musi isc do policji o pozwolenie,ale jest problem ze jak znajdzie prace to pracodawca moze mu zaplacic ile bedzie chcial:szok:..wiec dla tych ludzi ktorzy nie maja wyksztalcenia i nie znaja jezyka nie zapowiada sie ciekawie...i szkoda mi tych ktorzy beda musieli wrocic do polski:-(W polce tylko mlodziesz uczy sie j,angielskiego a ci starsi nie...bo nie maja mozliwosci a zreszta jest juz za pozno,,trudno wchodzi:-(

:-):-D:-):-D:-) wielka milosc ;-) rozwalacie mnie na lopatki

A co, niech facet poczuje, ze trza się odrobinę postarać a nie baba zawsze przy boku:-D

No dzieki Bogu. Czyli masz podwyzszona tempke caly czas przez ponad 11 dni, tak ? Jesli tak, to przynajmniej jeden potencjalny problem mozemy wywalic z listy

O co biega?
Ile ta temp ma być podwyższona przez con 11 dni od ostatniego większego skoku potencjalnej owu?

Tak teraz jest tyle szczepień że masakra na różne różności ale pieniędzy brakuje żeby zrobić reklame w tv i ostrzec kobiety starające się o dziecko że jest coś takiego jak data ważności w organiźmie na różne choroby na którę się niby było szczepionym.

Nikt nie mówi że kobieta chorująca na różyczkę podczas ciąży może urodzić nierozwinięte kalekie dziecko, że może urodzić się ślepe a nawet martwe.

Mnie to qurwa przeraża.

A propos tych chorób, jak ktoś chorował na różyczkę i odrę w dzieciństwie to inne choróbsko ma tu coś do rzeczy?

wracając do tematu hormonów to który z nich ma wpływ na cerę bo ja mam okropny trądzik a nie mam nastu lat a teraz jak mi sie ten okres wstrzymał to już okropnie sie mi nasilił

Pisałam wcześniej, że wit B6 stymuluje produkcję hormonów i jej brak może powodować łojotok....

Wróciliśmy z usg

Małe ma:
6 cm długości
1 mm NT
2,9 mm kość nosowa
Ładnie sie rusza :)
obecny termin: 12 listopada :)

I znowu zanikam :)

Ładnie. Zdrówka:-)

ja wolałabym dziewczynkę :-) Zawsze dziewczynka jest bardziej z matką związana:)

Popieram:-D

Siemanko Lachony
:nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd:
Kurna wczoraj mnie prąda wyłączyli, lało jak przy potopie ale za to przez następne 2 dni nie będę musiala podlewać swoich zarąbistych upraw w ogródku. Już widać pierwsze efekty - coś kiełkuje.
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Ja już zdążyłam zaliczyć urząd miasta i pocztę. Teraz kawulos i tyranie na BB nadrabiając stroniczki.

Daj trochę tego deszczu bo u nas stado księży kropidłami leje i nic więcej:cool2:

hej...nie wiem od czego mam zaczac ale chyba od najwazniejszego czyli:
PRZYLAZLA WREDNA MALPA,OKROPNY SMIERDZICH KTORY GACIE TYLKO ZABRUDZA:-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
1 tydzien spozniona...a ja kuzwa sie ludzilam...dobrze ze chociaz przyszla bez zaprosin proszkami tylko sama:-(
Mam dola ...poloze sie...zamkne oczka i moze bedzie lepiej jak wstane:-)

BUBUBUBU

A ja chciałam się was zapytać. Odważyłam się dzisiaj i zadzwoniłam do babki z ogłoszenia.
Rozmawiałam z nią i opowiedziałam o sobie i babka jest zszokowana moim wykształceniem i serdecznie zaprasza mnie na rozmowę.

Uwaga żadna rewelacja. Pracownik recepcji w dużym hotelu w szlarskiej porębie. Jest problem z personelem i zgłaszają się nawet z technikum mechanicznego i babka jest w szoku, że ja chcę na to stanowisko.

Minusy: na bank marna płaca, do tego będę musiała dojeżdżać przynajmniej 25km x 2 czyli połowę wydam na paliwo, kariery żadnej raczej nie zrobię, praca na 8 godzin ale na zmiany.

Plusy: chcemy na tej ziemi wybudować zajazd więc zdobędę doświadczenie, jakieś tam pieniądze marne będą, może zgodzi się na zatrudnienie min. za 1200 to mi ZUS mój odejdzie (850 zł miesięcznie na 250 zł miesięcznie), potrenuje trochę język.

Powiedziałam jej prosto z mostu że nie mam doświadczenia ale kończyłam technikum hotelarskie i mam magistra z zarządzania, kalecze niemiecki ale płynnie mówie po angielsku, szybko się uczę i jestem chętna do roboty. Tylko mam nadzieję że ona nie szuka szczupłej modelki bo nawet dyplom mnie nie uratuje.

Co myślicie - poniżam się i łapie brzytwy czy to dobry pomysł.

Myślę, że na początek OK.
Propos wypłaty, netto od najniższej krajowej to już prawie 900 zł.:-D:-D:-D:-D

Hello Kobitki :-)

Wpadlam sie przywitac tylko bo siedze z mala (znow chora - oskrzela wiec inhalacje zabiegi leki i non stop marudna wiec nie da posiedziec przy kompie no chyba ze gramy w dwie w gierki na 2 playery :-))...

U mnie w porzadku, wizyta 22, obecnie wskoczylam w 6 mc...rozrastam sie mega tempie choc pochlaniam nieznaczne ilosci coz...same uroki wiec:

1. 6 kg na plusie :tak:(hmm pewnie tylko chwilowo :-p bo dzidzius z tego co czytalam przybiera obecnie 450g/tydzien)..Co za tym idzie...

2. 105cm w pasie ;-)

3. 103cm w cycach (na co zaczynam narzekac bo rozmiar E juz mnie raczej nie bawi, na ul mam wrazenie ze meskie nasienie na tym zatrzymuje wzrok, choc M nie narzeka)...malo tego czytalam bo do 37 tyg nie kupowac stanika do karmienia bo biust wciaz rosnie :-)

Kacperek moj daje mi tak popalic ze czasem zaboli jak mi skopie prawy bok az ostatnio zawylam hyhy ze zerwal sie M "czy znow boli brzuch" ja na to ze "tak tyle ze od boksowania badz jakis kixboxing" oczywiscie wtedy kiedy ja w najlepsze pokladam sie do snu...Wg ostatnich danych 550g wagi i 27 cm :-)

Poczytam potem co u Was poki co lece do marudki, buziole....Aaaa slyszalam ze na mamusiach posypaly sie fasolki, 2 albo 3 pod rzad, w tym jedna u babeczki ktora 3 mc temu urodzila i zaczeli staranka o 2 baby i prosze...odwazna kobita :-) wpadajecie lapac fluidki :-)

A to swieze fluidki ode mnie i kopniaki od Kacperka bo juz mi daje znac ze przyjelam niewygodna poze :-p

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

No to ładnie.
Nie przemęczaj się.;-)

Kolejne 20 stron - a to jeszcze nie koniec:no:

Agniesiak - to dobrz, ą praca jest OK:-)

Hanka - ja chyba też wyciągnę M do tej toalety - a w pubie może być, czy musi być disco;-)
a ten Twój gin to naprawdę Super G - nie dziwię się, że się do niego tak stroisz:-D

Martynka - czyli weekend udany - teraz tylko trzymać kciuki:tak:

Loree i Hanka - ja niestety działkę mam małą, ale i tak się cieszę z mojej wsi - wcześniej mieszkałam w bloku na 9 piętrze - jak jadę teraz do rodziców - to masakra:szok:

Niunia - a ja piję melisę z gruszką - taką herbatkę - bardzo lubię - a to na przytycie:szok:

Kankagan - dzielnie się trzymasz - dasz radę do czwartku;-)

Lolitko - ja już łykam wiesiołek:tak: A jak dziś samopoczucie - już po spadku psychologicznym?

Martynka i Hanka - jak znajdziecie te testy to dajcie znać - też zakupię sobie i sprawdzę:tak:

Wilulaa - butki kupione, wczasy zarezerwowane - żyć nie umierać:-D

OlaPM - szybciutkiego znalezienia wymarzonej pracy - i powodzenia w rozmowie z szefem:tak:

Gosiu - powodzenia na badaniach - Kaprycha pisała, że czasami dziewczyny po HSG zachodziły - ale to chyba nie jest wpływ badania - chyba że to coś co wstrzykują to przeciera szlaki plemniczkom lub jajeczkom;-)

Zaniepokojona - już kiedyś pisały dziewczyny, że trądzik to okropieństwo - ja to pewnie z trądzikiem umrę:wściekła/y:

Passingby - to dobrze, że wszystko dobrze;-)

Karola - piękny bocian - niech w końcu się sypną fasolki skoro bocian na forum:-D:tak:

Sisi - baw się dobrze w Turcji:tak: i owocnie:-)

jeszcze 15 stron:szok:

A jeszcze cosik:
- wczoraj sie przytulaliśmy, było cucucucudodododwnie:-D,
- ku mojemu zdziwieniu miałam wczoraj płodny śluz, idealne białko jajka kurzego:szok:,
- wczoraj temp 36,40 a dzisiaj 36,75,
- kuł mnie wieczorem lewy jajnik a dzisiaj rano prawy,

iiiiii

Dzisiaj wybił mi i M 6 roczek:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Niunia
No faza lutealna min musi trwac 10 dni (choc to juz jest na granicy nisko). Wiec jak po owu skacze tempka, dobrze zeby byla ona na tym podwyzszonym poziomie 11 dni lub wiecej

Andzia
Dzieki. Jest troche lepiej. Czytam sobie teraz ksiazeczke "Crucial Conversations" i staram sie o niczym nie myslec

reklama
Niunia

Nie ma takiej reguly. Tak dlugo jak sie to utrzynuje powyzej lini jest ok. Czy to jest 0,2 czy 0,6 powyzej lini nie robi zadnej roznicy

Do góry