reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Witam wtorkowo

Sie z pracy zwleklam, ledwo zywa...a mnie moj wyciaga na rower :angry:

Co tam dzieci dzisiaj slychac ?

reklama
Witaj Czarnulko kurcze ja nie wiedziałam że wysoki testosteron daje problemy z zafasolkowaniem pytałam raz na forum ale nikt nic o tym nie mówil wiec dobrze ze napisałaś bo ja miałam problem z testosteronem to muszę go zbadać. a jaki ma dokładnie wpływ i jak sie go leczy bo ja antykomcepcyjne brałam na wyrególowanie kiedys.
wczesne życzenia rocznicowe przesyłam wszystkiego nalepszego!!=QUOTE]

No to tak jak juz mnie wyręczyła kropeczka :) to moze powodowac zespol policystycznych jajników ale nie koniecznie i aby wywołac @ bierze sie Luteine ktora tez pomaga zajsc w ciaze działa podobnie jak dhupason. Ja jak nie dostane za miesiac @ to mam wlasnie brac tą luteinke ona tez podtrzymuje ciaze jak juz sie uda ZAJSC :) wiecej na ten temat znajdziesz w necie wpisz se w google wysoki testosteron u kobiet i Ci wyjdzie duzo...ja sie juz naczytałam :)
i dziekuje za zyczonkac :*:*:*

Kropeczko no właśnie czy jak pojechaliscie to długo szukaliście pracy... ciężko było na samym początku z mieszkaniem itp?
mi sie wydaje martynko ze najwazniejsze to miec kogos tam w anglii, tzn jakichs znajomych albo kogos bliskiego, w razie gdyby cos poszlo nie tak tfu ftu! to zeby miec sie do kogo zwrocic:tak:
moja siostra wyjechala, tzn najpierw jej mąż, mial kąt u znajomego, szybko znalazl sobie prace , potem jakis wieszy kąt znalazal , sciągnal moja siostre z dzieckiem , teraz oboje pracuja i swietnie im sie zyje, nie zaluja wogole ze wyjechali.... tu nie mieli zadnych perspektyw a tam stac ich na wszytsko...:tak:

Kropeczko no właśnie czy jak pojechaliscie to długo szukaliście pracy... ciężko było na samym początku z mieszkaniem itp?

Martynko to byly inne realia niz teraz, raz ze 5 lat temu, zaraz po naszym wejsciu do UE, maj wiec jeszcze nie sezon najazdu studentow, polakow na wyspach tez za wielu wtedy nie bylo, nie bylo tez kryzysu jak teraz... itd...
Mieszkanie pierwsze mielismy nagrane-u Anglikow-takiej zaprzyjaznionej z nami rodziny u ktorej kiedys wczesniej 2 lata wstecz przed przyjazdem w 2004 mieszkalismy jak bylismy na programie ze studiow w Londynie...a prace-szybko znalezlismy, ale na poczatek dorywcze roboty- w aptece, drogerii, jakies sprzatanie 2 razy na tydzien, pilnowanie dzieciaczka,...maz na poczatku pracowal w tej mojej aptece-ale przy lekach, i wiecozrem w pubie, ...ale po chyba miesiacu mezowi siadla praca biurowa-3 m-ce na okres probny a potem na czas nieokreslony i ma ja do dzisiaj-jest analitykiem finansowym w chevronie-firmie paliwowej. A ja tez po tej aptece -gdzie bylam w dziale kosmetykow na clarinsie i lancome i perfumach - w miare szybko znalazlam stale zajecie-wspolpracowalam z taka Niemka ktora jest wylacznym przedstawicielem handlowym w UK i Irlandii kilku branz odziezowych, potem pracowalam dla jej meza w jego butiku online-mialam tam sie zwac managerem;-)...zarejestrowalam swoja dzialanosci i sama sie ubezpieczalam, wystawialam im faktury , potem znowu zajmowalam sie dzieciakami...., ale teraz juz sie w to nie bawie, mam tam zarejestrowaną dalej dzialalnosc, ale teraz nie pracuje-wiec bez przychodu-tylko ubezpieczenie sobie place by miec i by lata pracy lecialy i jak wroce po operacji kolana do UK to bede szukala pracy od zera. Jak po miesaicu nie znajde to zwijam sie do Polski i tu bede szukala.
A z mieszkaniem-tego jest mase i nie ma co sie tym martwic, klopot tylko za ile i z kim...czy samemu.
Jesli myslelibysicie o wyjezdzie - to zachecam do Anglii-jak najbardziej, ale odradzam Londyn-bo ceny tu są wariackie, mieszkania bardzo drogie, bilety tez, a pensje te same co gdzie indziej.
My jestesmy w Londynie ze wzgledu na prace meza, tylko i wylacznie-bo niestety ale wielkie firmy jak ta jego - maja siedziby tylko w stolicy...ale kazda inna robota np w barze, malej firmie, cokowliek...lepsza jest w malym miescie niz w Londynie. I bardziej oplacalna, bo koszt mieszkania zwykle polowe mniejszy, mozna piechota do pracy isc nie wydajesz tyle na dojazdu, czasu nie tracisz, jedzenie tansze......
Np.my teraz wynajmujemy male mieszkanie sami-od stycznia 2008 - mamy ok 45 m kwadratowych, salon i kuchnie i sypilanie, plus lazienke-w 3 strefie (czyli nie w centrum) i placimy z rachunkami prawie 1500 funtow na miesiac-czyli 7500 zlotych...wariactwo!!!!No ale tak sie placui jak sie chce byc samemu a ie dzielic...a to przerabialismy 3,5 roku-najpierw z tymi anglikami potem z polakami dzielilismy mieszkanie...roznie było-ale nie ma jak samemu. A np. w jakims miasteczku 50-100 km od Londynu to samo -takie mieszkanie jak nasze - jest za polowe ceny albo i mniej, a zarobki podobne.
Dlatego teraz sie przeprowadzamy...niestety tylko na chwilke na przeczekanie do znajomych-mojej bylej szefowej wlasnie- i zobaczymy co bedzie dalej. jak znajde prace to wynajmiemy cos znowu sami w innej okolicy, bardziej zielonej, a jak nie znajde pracy to zwijamy sie do kraju...
A myslisz Martynko o wyspach?

Jak masz jakies pytania- to smialo...b nie wiem dokladnie co mam napisac w szczegolach...a sporo tego:-)

Ostatnia edycja:
Dzięki za odpowiedź!
Ja myślę o Rzymie bo mam tam siostrę (cioteczna)albo Niemcy (mam tam ciotkę)... najpierw zadzwonię i się zapytam czy byłaby tak możliwość jakoś nam coś załatwić ...zobaczymy jak to się wszystko potoczy!?

Martynka

Wsio sie jakos potoczy. Najgorsza jest sama decyzja o wyjezdzie. Pozniej idzie juz tylko lepiej:)

Odwagi kobito - swiat jest zbyt piekny by byc niezadowolonym ze swojego miejsca pobytu. Jesli tak jest, trza ruszac w droge

Odpowiadam na pierwsze 20 stron:szok:

Loree - ja piłam wtedy kawkę - chyba, ze nie zdążyłam Cię złapać i piłam sama:-(
Sluz może być w różnych dniach - po owu też, albo owu się przesunęła:sorry2:
Kiedyś pisałąś chyba, że jesteś z Katowic - napisz co to za super lekarz:tak:

Emma - mam nadzieję, że to przelotne pogorszenie nastroju - Ty zawsze jesteś taka optymistyczna:-)

Wikulaa - dobrze, że humor dopisuje i weekend miło spędzony - jaką masz teraz fryzurkę?

Olesiu - dzięki za przepis na ciasteczka:tak:

Niunia - ten deszcz za oknem to sprawka Olesi - miałą podesłać przelotny;-)
A - psinka - fajna - wygląda na przyjazną;-)

Zajączku - badania drogie, ale potrzebne - będziesz wiedziała co i jak:tak:
A Twój suwaczek pokazuje 5 dzień - jeżeli M będzie 15 to będzie to 15dc - moze jednak traficie w dni płodne:tak:

Patrysiu - ja też lubię BB, ale czasami jak napiszecie 50 stron w 2 dni - wymiękam:no:

Domelko - pisałaś, że masz fahjnego lekarza - to dobrze, bo w końcu ciąża to też zasługa ginekologa:tak: Ale Ty naprawdę szczuplutka musisz być:blink:

Hanka - ja już wcześniej pisałąm, żę tego swojego to czymś karmisz - teraz sie wydało - ogłupiacze dajesz i robi co mu każesz:-D

Marzenixx - też czasami mam takie poczucie, żę nic się nie zmienia, jakiś zastój itp. ale to za chwilę mija - ja ogólnie też jestem zadowolona ze swojego życia - tylko jeszcze dzidziusia mi brak:-(

Karo - przykro mi z powodu PCOS ale to nie uniemożliwia ciąży - tylko teraz musisz się zabrać za leczenie - ja na Twoim miejscu nie czekałabym jeszcze miesiąc - bierz clo tak jak mówi Twoja ginka:tak:

Babo - ale Ci zazdroszczę tych wyjazdów:-p

Nadrabiam dalej;-)

Odpowiem na zadane pytanka:-)
Do Bułgarii wyjeżdżamy 22 lipca, więc jeszcze trochę czasu, ale już się cieszę:-)
A fryzurkę, mam trochę krótsze włoski niż miałam i inaczej obcięte, bardziej pocieniowane
Co się dziwnego dzieje z moim organizmem, piersi mam bardziej nabrzmiałe niż zwykle (nigdy mnie nie bolały, nawet przed okresem), co jakiś czas jakoś tak dziwnie mnie kłuje w brzuchu, według moich obserwacji to owulację miałam ok 13dc więc nie wiem co się dzieje (a suwaczek mam ustawiony na tak dużo dni, bo w ostatnim cyklu mój organizm powariował), czyli tak naprawdę za kilka dni powinna przyjść @, ale niech lepiej nie przychodzi!!!

reklama
Odpowiem na zadane pytanka:-)
Do Bułgarii wyjeżdżamy 22 lipca, więc jeszcze trochę czasu, ale już się cieszę:-)
A fryzurkę, mam trochę krótsze włoski niż miałam i inaczej obcięte, bardziej pocieniowane
Co się dziwnego dzieje z moim organizmem, piersi mam bardziej nabrzmiałe niż zwykle (nigdy mnie nie bolały, nawet przed okresem), co jakiś czas jakoś tak dziwnie mnie kłuje w brzuchu, według moich obserwacji to owulację miałam ok 13dc więc nie wiem co się dzieje (a suwaczek mam ustawiony na tak dużo dni, bo w ostatnim cyklu mój organizm powariował), czyli tak naprawdę za kilka dni powinna przyjść @, ale niech lepiej nie przychodzi!!!
Wikula może to jest fasolka i stąd te piersi nabrzmiałe i kłucie w podbrzuszu, oj dobrze by było żeby w końcu którejś sie udało bo tak smutno bez nowych fasolek. a kolor zmieniałaś?? wstaw zdjecie z nową fryzurka na NK:tak::tak:

Do góry