reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Mysle w takim razie, ze to naprawde pecherzyk Ci taka niespodzianke zrobil, ze sie zamienil w torbiel w jajniku. Jeszcze raz Ci mowie - nie przejmuj sie na zapas, ja tez mialam nerwy jak mi na usg wyszla torbiel, ale ca-125 bylo w normie :tak: Teraz mam tak, ze kazdy kto mi robi usg ma wlasna teorie na temat tego co to jest - czasem mam na wydruku napisane, ze to torbiel skorzasta (dermoid), czasem zwapnienie, czasem po prostu obszar hyperechogenny i badz tu madra ;-)
Jakie wymiary ma to co u Ciebie znaleziono?
kurcze mam przed sobą wynik z usg i nie wiem gdzie to doczytać ;-):szok:

reklama
kurcze mam przed sobą wynik z usg i nie wiem gdzie to doczytać ;-):szok:
na rysunku powinna byc taka przerywana kreseczka na tym torbielu, tzn. zaznaczony jego obszar lub przekatna/e, a obok gdzies podane tego wymiary w mm...o ile dobrze pamietam jakos tak to wygladac powinno...
U mnie bylo to okragle pieronswto o sredncy 4,5 cm wiec duze...ale wycieli i mam z glowy. Ja musialam jeszcze miec tradycyjne ciecie w poprzek - bo to bylo 15 lat temu, ale teraz robia juz to szybko laparoskopowo...a czasem jak torbiel jest mala to sie moze sama zlikwidowac, wchlonac itp. Moja kolezanka miala po lekach na dorastanie pecherzykow torbiel, ponad 3 cm na pierwszym usg, a na kolejnym juz jej sie czesciowo wchlonelo i mialo polowe mniej...wiec nie dostala zadnego leku bo lekarz rokuje, ze samo zniknie. Tak wiec nie martw sie kochanie na zapas, prosze!!!

ja juz uciekam moje kochane dzisiaj ale napewno napisze do was jutro...
jakiegos dolka mam i nienajlepszy nastroj cale popoludnie, w doldatku wcale nie zwiazany z tematami bb.....wiec zeby nie smecic o sobie nie na temat zmykam...

sciskam mocno!

Ostatnia edycja:
Jestem kochane, musiałam dać pierd....nej mędzie obiad. teraz tego żałuje bo tak mnie wku....wił że masakra. Ciśnienie mi tak skoczyło że aż czerwona się zrobiłam.

Czosneczku Ty moja bidulo. Pamiętasz główną zasadę!!!!! Nie zamartwiamy się i nie panikujemy dopóki nie jesteśmy pewni. Po badankach wszystko się okaże. Jesteśmy tu z Tobą i będziemy cię męczyć. Uśmiech na czosnkowym pycholku!!!!!!

Siemacie laseczki
Ja w biegu dzisiaj cały dzień dopiero do lepianki wróciłam.
Zaraz postaram się nadrobić co żeście wymodziły.

Mam pytanie do starych wyjadaczek a może też nasze nowe forumowiczki będą mogły mi pomóc.

Odebrałam dzisiaj badania na LH i FSH robione w 3dc. Oczywiście wiadomo, ze jestem w fazie folikularnej bo jestem w 8 dc.
Ale podobnoć stosunek LH do FSH (czy tam odwrotnie) tez coś znaczy.
Czy ktoś tu jest mistrzem w interpretacji badań.

FSH - 5,03
LH - 5,51

Śliczne wyniki;-)

hey kochane juz wróciłam......... więc zacznę od tego ze mam torbielkę, cystę dwukomorową albo jeszcze co innego na prawym jajniku:-:)-:)-( dostałam skierowanie na badanie Ca 125 ( Poziom CA-125 może być podwyższony w przebiegu określonych chorób nowotworowych – przede wszystkim raka jajnika[1], ale także raka endometrium, jajowodu, płuc, sutka i przewodu pokarmowego.) kurcze sama nie wiem co ja mam myslec :-:)-:)-( jest mi tak bardzo zle....
tak kochana powiedzial mi ze mam zrobic w piatek , kochana brałam tylko bromergon ale to na obnizenie prolaktyny.........kurcze jestem z tym w domku sama i jakos mi tak zle jest wiem ze bedzie dobrze a raczej mam nadzieje ale tez boje się
juz sprawdzilam u mnie jest 4.8 cm

Gdzieś czytałam, ze prawidłowy rozmiar jajnika to około 3,5 na 2 cm.
A tak w ogóle, nie martw się na zapas, trzeba wpierw zrobić badania a później dopiero można cokolwiek powiedzieć.
Spokojnie, opanuj się, daj psychice i ciału odpocząć, podejść do tego z dystansem. Wiem co mówię, u mnie rak w rodzinie wielokrotnie dał znać o sobie i to nie jest przyjemne, a Ty odrazu narzucasz sobie takie tam brzydkie rzeczy.
Kobieto więcej uśmiechu:-)
A torbiel nawet lekami można usunąć:blink:

Kulaszusza

Po prostu wypisz swoje tempki jak nie mozesz wykresu wstawic
Ponadto, niezaleznie od wykresu - 36.95 jest ok o ile jest powyzej lini pokrywajacej. Mozesz byc w ciazy i miec 36.6.....

Śliczne wyniki;-)

Gdzieś czytałam, ze prawidłowy rozmiar jajnika to około 3,5 na 2 cm.
A tak w ogóle, nie martw się na zapas, trzeba wpierw zrobić badania a później dopiero można cokolwiek powiedzieć.
Spokojnie, opanuj się, daj psychice i ciału odpocząć, podejść do tego z dystansem. Wiem co mówię, u mnie rak w rodzinie wielokrotnie dał znać o sobie i to nie jest przyjemne, a Ty odrazu narzucasz sobie takie tam brzydkie rzeczy.
Kobieto więcej uśmiechu:-)
A torbiel nawet lekami można usunąć:blink:
wiem kochana postaram sie juz uspokoić a to wszystko dzieki Wam :-):-):-):-)

reklama
Witajcie! Wszystko zalezy kiedy sie pozna osobe z ktora chce sie miec dzieci.Jesli ktos poznal milosc swego zycia juz w podstawowce, ma wieksze szanse na tzw "mloda" ciaze:-) Uwazam, ze wiek nie odgrywa wiekszej roli jesli sie naprawde pragnie dziecka...Mozna wtedy wiele barier pokonac,pozdrawiam

Do góry