reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
a ja nie wiem czy to dobry pomysł... nie można tam cytowac wpisów(a to się przydaje). Moze po prostu zostaniemy tutaj, skoro do tej pory nas nie połączono...to moje zdanie..

dziewczynki byłam dziś na usg i lekarz powiedział że owulacja była 2-3 dni temu...wyniki:trzon macicy w przodozgięciu wym.31x39mm, endometrium 5,0 mm....zapomniałam go zapytać o te wymiary czy są prawidłowe...możecie mi napisać co sądzicie o tych moich wynikach czy endo nie jest za małe...lekarz powiedział że powinno dojść do zapłodnienia skoro w 2 dni temu współzyliśmy 2 razy dziennie....dał mi nadzieje i ja juz tylko teraz mysle o tym...i pozostało mi teraz wyczekiwać do 25 stycznia na @...ja zwariuje:crazy: tyle czasu:-(
i dodam że owulacje miałam w 8dc sssstrasznie wcześnie :)

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczynki moje kochane. nie bylo mnie z Wami miesiac wiec pewnie wiele mnie ominelo ale mam nadzieje ze wybaczycie mi to:zawstydzona/y:

witaj mgk...pamietamy i milo cie widziec znowu!!!

ja mam przepiekne zdjecia , za to film nam gosciu spartolil:wściekła/y: wzielam kochana nospe nawet dwie, ale nospa mi nigdy jakos specjalnie nie pomagala ... ale juz jest lepiej...
co dos tudiow to jestem na 3 roku naszczescie ostatanim :tak: studiuje socjologie i mam nadzieje ze sie w czerwcu obronie:tak:

wrzucialam kilka do albumu :tak: tez lubie zdjęcia:-) i z plenenru i ze slubu mam cudne tylko kamerzysta nawalil:wściekła/y:
no ja mam film piekny naprawde, bo mielismy profesjonalne studio nagran-takie mini-3 operatorow...wiec film sie udał, ale fotki...nie bardzo:-(
....

W.KROPECZKO trzymamy kciuki za Twoja Mamusie!!!!!!!!!!!!!! nie przejmuj sie ta sprzeczka,puscily Wam nerwy to normalne w takiej sytuacji...pomimo tego i tak obydwie wiecie,ze bardzo sie kochacie..!!!!!!!!!!daj znac jak Twoje wyniki i co powiedzial lekarz!!!

Romciu-dziekuje bardzo! Jutro rano ma miec operacje. Trzymam kciuki za twoja @-zeby sie nie zjwila juz!
No w Irlandii mrozno mrozno, ale w polsce zimniej jest :tak:

no...u nas teraz kochanie minus 14...i ciagle idzie w dół:-)))

Witam dziewczyny - pewnie część mnie nie pamięta​

Wszystkiego najjjjjj w nowym roku 2009 a w szczególności tych dwóch kresek i szczęśliwych 9 miesięcy :-)
O-jak milo!!! Rowniez najlepsze noworoczne zyczenia dla Ciebie!!! Trzymajcie sie dzielnie we dwoje:-)

Hej
wróciłam od ginekologa. Zbadał mnie i powiedział że mam bardzo rozpulchnioną macicę i zasinioną. Że raczej nic nie czuje a jeżeli to ciąża to bardzo wczesna. Mam odczekać jeszcze do końca tygodnia i zrobić test krwi betaHCG. No chyba że do tego czasu @ sie pojawi...

pozdrawiam was wszystkie
lece do dziecka bo marudzi mi
buziaczki**

Trzymam kciuki, dobry znak, moze sie udalo....bardzo Ci tego kochana zycze!

Witam wszystkie Panie w 2009 na pewno pieknym i szczesliwym roku :tak:
Nie jestem tu nowa, ale tez nie grzeje tu miejsca zbyt dlugo. Mam 27 lat, mieszkamy z Mezem w Anglii.
Pojawilam sie tu w grudniu, podczas naszych pierwszych spontanicznych staranek.;-) Wtedy nie wyszlo. Wytlumaczylam to sobie ostrym przeziebieniem i oslabieniem organizmu jakie dopadlo mnie zaraz po owulacji.
22.grudnia bylam u ginekologa, ktory podczas badania usg zauwazyl pecherzyk. Stwierdzil, ze owulacja nastapi za 2-3 dni. W tym czasie mielismy tez przytulanki. :biggrin2: Teraz jestem w 27 dniu zazwyczaj 30 dniowego cyklu.Czuje sie ok. Przez kilka dni mialam obolale i powiekszone piersi. Dzis jest lepiej. Dwa dni temu zrobilam test- wyszedl negatywnie. Byc moze jednak zrobiony byl zbyt wczesnie.Nie wiem. Zobaczymy. Jesli sie udalo w tym cyklu, to bedzie to Bozonarodzeniowy Dzidzius.Jesli nie to mamy jeszcze duuuzo czasu, a staranka sa przeciez taaaaakie przyjemne.

Wszystkim Wam i kazdej z Osobna zycze Szczesliwego Nowego Roku , spelenienia marzen i duuuuzo milosci, bo przeciez ona najwazniejsza.

pamietam Cie moja emigrantko:-) W takim razie czekamy na wiesci z testowankaza kilka dni...nie m a @ to jest nadzieja, a nuz swiateczne przytulanka byly magiczne?

dziewczynki jestescie kochanie :-D
olica- i kurcze widzisz nie moge sprawdzic twojej intuicji.. zycze i Tobie szybkiego zafasolkowania kochana:rofl2:
marzenixx- dziekuje kochanie ja tez pamietam jak wszytsko opisywalam jak szlam na operacje i jak to wszytsko bardzo przezywalam... ale warto bylo..takze dziewczyki nie poddawajcie sie:rofl2:
eve84- mozliwe ze jaki sportowiec hehe ruszal nozkami raczkami na chwilke nawet spokojny nie byl.. albo spokojna... co za urwisek...
w.kropeczka- niewazna plec choc tez slyszlam o takich przypadkach gdzie lekarze mowili chlipiec a wyskoczyla dziewczynka hehe:) a czuje sie nie najlepiej kaszel mnie dalej meczy,, jesli nie poprawi sie do czwartku to w czwartek ide do lekarza...:baffled: po jakis syrop.. bo takie ciagle odkaslywanie tez chyba nie jest dobre dla malenstwa:baffled:
bablyss- no raczej kochana w dzien matki napewno nie urodze bo bede miala cc.. wiec napewno wezma mnie wczesniej niz przewidywany termin porodu...mysle ze urodze w pierwszej polowe maja.. plec wlasnie nie dalo sie okreslic bo maluch sie tak ruszal... a ruchy poczulam pierwsze dokladnie 27 grudnia..:-D kapniecia fajne uczucie:-D
romka- dziekuje bardzo :-D

dla was dziewczynki swieze fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

a ja wstawiam zdjatko malenstwa ale tak jak mowilam slabo widac.. praiktycznie nic,, widac tylko glowke i kregoslupa troche takze bardzo slabo ciezko wogole mozna bylo go uchwycic bo bardzo ruchliwe dzieciatko... zastanawiam sie nad usg 4D zeby jechac zrobic teraz... czytalam ze usg nie maja wplywu na zdrowie dzieciatka.. co sadzicie?? bardzo chcialabym takie usg zrobic ale kosztuje 200zl masakra,, ale bede miec malenstwo na plytce w postaci filmiku.. heheh zastanawiam sie narazie:-D

Tikanis-sliczne foto!!!! Nie wiem jak Ty ale widze tam oprocz glowke jakby rączkę przytuloną do glówki...chyba ze mam omamy!!!
Kuruj sie kochanie, pij duzo plynów, syrop z cebuli i czosnek-naturalny a pomaga lepiej niz niejeden antybiotyk!!!!

Kropeczko na pewno będą dobre wyniki, głowa do góry.
Co do dziewczyn to Imagination i Nenius były na mamuśkach, staraczkach, z tego co pamiętam to Imagination miała jakieś krwawienia ale już wszystko ok. A Katastrofy to bardzo dawno nie było.

.
Dzieki kochanie za wiesci...mam nadzieje ze dziewczyny czasem do nas zagladną:-)
Kochane moje-to co robimy, piszemy tu czy tam??? jak myslicie??? Ja raz jeszcze przypomnę o sobie:
moze sie znacie na tych wynikach co-nieco? jak ktos cos wie bardzo prosze o interpretacje, jakie wy mialyscie itd???
podam jakie ja mam, robilam w 3 dniu cyklu, czyli w trakcie @:
estradiol 29.0 pg/nml
progesteron mniej niz 0.030 ng/ml -ponizej trzec setnych (a podaje sie tu norme ze powinno byc od 0,2 w gore)
prolaktyna 23,1 -wyczytalam ze to "łagodna hiperprolaktynemia"
testosteron 0,59-czyli chyba ok
LH-11,0
FSH 10,4-pisze w sieci ze to oancza obnizoną rezerwę jajnikową, ale stosunek LH:FSH mam bliski 1, wiec chyba nie PCOS
  • progress.gif

reklama
zostanmy kochane narazie tutaj dopoki nie zrobia watku takiego jak te :) bo rzeczywiscie tam to dziwnie wszystko wyglada, a mialbyc taki watek jak te tylko zamkniety :tak:

Do góry