reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Dziewczynki dostałam zaproszenie ale zupełnie nie mogę tam wejść w tą grupę, nie ma postów, nic i ciągle mam tą wiadomość z zaproszeniem w skrzynce, to tak powinno być?

Czy wy same tam siebie widziecie?

reklama
A ja mam dzisiaj spadek tempki, ale sluzu nadal malo i jakis gestawy. Mam nadzieje, ze sie to jutro zmieni, bo mowia ze jak spadek tempki to owulka tuz tuz

Dziewczyny a mogę zbadać ten progesteron w 25 dc bo chciałabym jutro bo we wtorki u nas krew pobierają a ja mam wolne. Cykle mam 28-30 dniowe.
Ja przy cyklu 26 dniowym miałam zrobić progesteron w 21.

Hej dziewczyny!
ja tak na chwilke, bo moja mama jutro idzie do szpitala na operacje i w sumie jakos nie mam weny by wiecej pisac,
Trzymam kciuki za operację. Będzie dobrze.

A tak w ogole, to zrobilam tescior i wyszla jedna krecha :crazy: A juz myslalam...
Przytulam, nie martw się.

dziekuje kochane za ta troske,, bylam u lekarza ale przedemna byly 4 osoby i troche musialam poczekac.. zdjecie usg wkleje jutro ale niewiele widac bo maluch strasznie wiercipieta i lekarz nie potrafil go zlapac zeby w calosci zrobic zdjatko..
Piękny maluszek:tak:

Dziewczyny, gdzie możńa zrobic monitoring cyklu np w Warszawie? każdy ginekolog robi? ile to kosztuje? mi w medicoverze powiedzieli ze nie robią:-:)confused: ze nie zajmują sie leczeniem bezpłodności jak to pani gin. powiedziała (wkurzyła mnie..) Powiedziała ze po roku starań coś tkaiego sie robi ale nie u nich, bo nie leczą bezpłodności.
Wiem, że na pewno robią w babka medica(ale nie wiem jaka cena)
i w Leczenie niepłodności Leczenie bezpłodności In vitro IVF - Invimed trzeba podzwonić i się spytać.
Nie które przychodnie mają pakiet monitoring i np. 3 usg kosztują razem 150 zł

KINGUS-A JAK PECHERZYKI??? TRZYMAM MOCNOOOO KCIUKASY ZA CIEBIE KOCHANIE W TYM CYKLU!
No w czwartek idę na usg i zobaczymy:tak:

Czesc dziewczynki moje kochane. nie bylo mnie z Wami miesiac wiec pewnie wiele mnie ominelo ale mam nadzieje ze wybaczycie mi to:zawstydzona/y:
Witaj

Ja wstalam 40 minut temu :sorry2: a za 2 godzinki wychodze do pracy :szok:
A gdzie teraz jesteś??

Witam dziewczyny - pewnie część mnie nie pamięta​

Wszystkiego najjjjjj w nowym roku 2009 a w szczególności tych dwóch kresek i szczęśliwych 9 miesięcy :-)
Witaj:-)

ale wiecie co dziewczyny..... ciężko mi jest od kilku dni.....dowiedzialam sie ze ktos kogo uważałam za moją najlepsza koleżankę a nawet może i przyjaciółkę, ze prawdopodobnie mnie obgadywala i wogole ze knuła za moimi plecami, wogóle....
:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Hej
wróciłam od ginekologa. Zbadał mnie i powiedział że mam bardzo rozpulchnioną macicę i zasinioną.
Trzymam kciuki ;-)

Ja chyba też jestem blondynka bo nie wiem jak tam pisać :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D:-D:-D

Tak sobie skacze po forum i patrze a tu juz wrzesnioweczki:rofl2::sorry2: wymieniaja sie swoimi pierwszymi spostrzezeniami co do ciazy moze ja tez sie zalapie na pazdziernik no choc listopad lub grudzien:zawstydzona/y: wszystko jedno byle juz:wściekła/y: moja siostrzyczka juz tu na ostatku prawie bo jeszcze tylko do poczatku marca i juz:tak::-D a ja co nawet jeszce nie wciazy:szok: moze moj bocian sie gdzies zgubil albo pomylil osoby:dry::zawstydzona/y:

tak ostatnio z nia rozmawialam i powiedziala mi ze przyczyna tego ze nie jestem wciazy jest to ze za czesto sie kocham 2 razy na dzie to stanowczo za duzo mowi plemniki sa zaslabe i dlatego niema fasolinki a co ja moge za to ze moj maz tak lubi sie kochac zreszta ja tez no i co teraz:-D:confused::szok:

To dziewne bo monitoring przy jakichkolwiek problemach to uważam że podstawa, dzieki niemu sprawdza się czy jest owu, jakie są pęcherzyki, ile, jak rosną. Polecam ci go!

Do mnie @ przyjdzie pewnie za 2-3 dni choć dziś objawów nie ma żadnych, wczoraj mnie za to jajniki bolały i to dość mocno.

postaram się zrobić ten monitoring jeśłi w następnym cyklu testy owu pokażą negatywny wynik. Zdarzyło mi się tak pierwszy raz. Jak byłam ostatnio na usg tak kontrolnie, to akurat byłam po owu i lekarz powiedział ze wszystko u mnie w jak najlepszym porządku.
Niby teraz były te dwie kreski słabsze niz w innych cyklach ale były (oczywiście sobie wmawiam ze moze za duzo piłam przed i w ogole) ale na 99% myślę ze owu nie było. też to się zdarza.

reklama
Do góry