reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Witam Was!

Witam, mam pytanie do Was dziewczyny, może któraś z Was mi odpowie:tak:
Otóż w trakcie jajeczkowania odczuwam ból podczas stosunku i nie wiem czy to normalne. To znaczy w moim przypadku oprócz innych objawów mogących wskazywać na owulację (śluz płodny, pozytywny test owulacyjny) odczuwam również kłucie w jajniku, i to różnie, w jednym cyklu z lewej strony mnie kluje, a w następnym np. z prawej. Kłucie trwa około 2-3 godzin i jest bardzo dotkliwe, ciężko mi zmienić pozycję albo chodzić. No i problem jest również z seksem, bo mam wrażenie jakbym miała szyjkę obniżoną i bardziej tkliwą. czy to normalne?? Czy któraś z Was zaobserwowała coś podobnego?? Pozdrawiam

Kłucie w raz w jednym a raz w drugim jajniku jest jak najbardziej prawidłowe. Boli ten jajnik z którego masz jajeczkowanie a intensywność bólu to już indywidualna sprawa kobiety, to samo wrażliwa szyjka macicy, też tak czasami mam.

u mnie byla radośc pomieszana z lękiem. Ale to normalne. Czasem pojawiają się mysli ze koniec wolnosci, wyjazdów...zwłaszcza egzotycznych. Ze z pracy trzeba bedzie wracac od razu do domu a nie na piwko z koleżanką lub na zakupy..koniec spania do południa i kładzenia sie spac o wczesnej porze, koneic spokojnych nocy:)
Ale głownie dominuje radosc.

Ja ja myślę o dziecku i tych II kresach to nastawiam się oczywiście na samą radość, choć zupełnie naturalne są u kobiety różne wątpliwości i zmartwienia.
Jednego przeżyż nie mogę - że mając dziecko przez najbliższe 4-5 lat się nie wyśpię :baffled:
Uwielbiam spać!

Drogie staraczki witam was!!

zobaczyłam dzisiaj II :-D:-D:-D:-D:-D
Jakie to wspaniałe uczucie, aż drże cała...

Testowałam na przekór mojemu M bo on bał się rozczarowania i nie pozwolił mi mówic nikomu hihi.. ale wam przecież muszę kochane...
Dziękuję wam bo wykorzystałam wszystkie wasze rady!!!!!
Pozdrawiam i czekam na Was:-):-)

Gratulację!

Widzę że zafasolkowany luty kończy się rówsnie dobrze jak sięzaczął.

A ja dziś jestem po teście na prolaktynę, w czwartek wynik i zobaczymy czy spadła, wydaje mi się że tak bo na 90% miałam ostatnio owu, późno bo w 17 dc ale była.

Dziewczyny bardzo dziękuje Wam za odpowiedzi. Też wydaje mi się, że kłucie w jajnikach jest normalne, tym bardziej, że odczuwam je tylko raz w miesiącu w 14-16 dniu cyklu, przy cyklach 28-30 dniowych. Jeśli chodzi o bolesność stosunków, to boli mnie właśnie tylko podczas tego kłucia, przed i po jest ok:tak: Byłam po prostu ciekawa czy któraś z Was też tak ma. Poza tym chciałam pogratulować, dziewczynom które ujrzały II kreski - jak długo się starałyście?? U nas trwa 9 cykl starań, mam nadzieję, że ostatni i też zobaczę II upragnione krechy:-)

Dziewczyny bardzo dziękuje Wam za odpowiedzi. Też wydaje mi się, że kłucie w jajnikach jest normalne, tym bardziej, że odczuwam je tylko raz w miesiącu w 14-16 dniu cyklu, przy cyklach 28-30 dniowych. Jeśli chodzi o bolesność stosunków, to boli mnie właśnie tylko podczas tego kłucia, przed i po jest ok:tak: Byłam po prostu ciekawa czy któraś z Was też tak ma. Poza tym chciałam pogratulować, dziewczynom które ujrzały II kreski - jak długo się starałyście?? U nas trwa 9 cykl starań, mam nadzieję, że ostatni i też zobaczę II upragnione krechy:-)
Mam nadzieję ze teraz sie uda malenka :tak::tak::tak: i ten 9 miesiąc bedzie ostatnim w starankach :-D:-D:-D i bedziesz miala teraz 9 spokojnych miesiecy czekania na dzidziunię :-):-):-)

już niedługo:)

Ja z dnia na dzień ciesze się coraz bardziej!:-):-) i jak tylko zobacze serdunio i lekarz powie ze jest ok to kupuje śpioszeczki pierwsze:-)
Wiesz co Kasieńko ja juz tak powolutku zaczynam tracić nadzieję że mi się uda....znowu złapałam dołka :-:)-:)-(
Tak kochana jak bedzie wszystko ok a bedzie napewno to ruszaj na sklepy :tak:

Ja z dnia na dzień ciesze się coraz bardziej!:-):-) i jak tylko zobacze serdunio i lekarz powie ze jest ok to kupuje śpioszeczki pierwsze:-)

Kasiu jak długo się starliście, jeśli można wiedzieć?

Julitka a Wy już długo się staracie? Ja też mam takie okresy, że jestem pełna nadziei, a później przychodzą gorsze dni i tak cięgle ale się nie poddaję!!

Ostatnia edycja:
a ja nareszcie zakupilam przed chwilka na allegro termometr owulacyjny :-D elektroniczny (16zl) i do tego znalazlam moje skierowanie na badania podstawowe a myslama ze gubilam wiec na szczescie nie bede musiala za nie placic :-D:-D:-D wiec moze jutro nawet pojade zrobic :-D:-D a dzisiej ide do alergologa i sie spytam jak ta alergia ma sie do planowanej ciazy :rofl2: - przygotowania pełna parą!!! :-D:-D:-D
Julitko uda sie uda!!!! :tak: napewno!

reklama
Kasiu jak długo się starliście, jeśli można wiedzieć?

Julitka a Wy już długo się staracie? Ja też mam takie okresy, że jestem pełna nadziei, a później przychodzą gorsze dni i tak cięgle ale się nie poddaję!!
My juz kochana prawie 2 lata :-:)-:)-(
a ja nareszcie zakupilam przed chwilka na allegro termometr owulacyjny :-D elektroniczny (16zl) i do tego znalazlam moje skierowanie na badania podstawowe a myslama ze gubilam wiec na szczescie nie bede musiala za nie placic :-D:-D:-D wiec moze jutro nawet pojade zrobic :-D:-D a dzisiej ide do alergologa i sie spytam jak ta alergia ma sie do planowanej ciazy :rofl2: - przygotowania pełna parą!!! :-D:-D:-D
Julitko uda sie uda!!!! :tak: napewno!
zobaczymy malenka jeszcze co mi dzisiaj lekarz powie kurcze załapałam dołka przez tą wizyte tez po czesci :-( z jednej strony sie ciesze bo sie dowiem mam nadzieje co i jak dostane tabletki a z drugiej kurcze zostane pozbawiona juz do konca nadziei ze to fasoleczka :-(

Do góry