reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Jutro raniutko wstane i zrobię i potem wykonam tel do lekarza :-) dziewczynki mam do Was takie pytanko :-D tak tylko pytam :-) czy to prawda ze kobieta w ciazy nie moze byc swiadkową na slubie ani matką chrzestną??? wiecie jutro robie tesciora a w tygodniu mam proszona na swiadkową i wole sie w razie W upewnić co robić ??
Nie słyszalam nigdy o czyms takim żeby świadkowa czy te ż chrzestna nie mogła byc w ciąży. Przeiceż to nie ma wpływu na nic!!!:szok: Od strony prawnej, czy tez kościelnej to nie ma zupełnie znaczenia czy jestes w ciąży czy nie. decyzję należy tylko do przyszłych Państwa Młodych bądź też do rodziców (jeżeli miałabyś być chrzestną).

trzymam ciuki, a jak wyjdzie negatywny to zmykaj do lekarza! ile ci sie @ opóźnia juz?
kochana spóżnia mi sie 5 dni ale biore bromek i mialam regularnie :szok: kurcze i jeszcze nie wiem jak to napisac jak zaczynamy sie z D przytulać to na samym poczatku mnie boli...:szok:
Nie słyszalam nigdy o czyms takim żeby świadkowa czy te ż chrzestna nie mogła byc w ciąży. Przeiceż to nie ma wpływu na nic!!!:szok: Od strony prawnej, czy tez kościelnej to nie ma zupełnie znaczenia czy jestes w ciąży czy nie. decyzję należy tylko do przyszłych Państwa Młodych bądź też do rodziców (jeżeli miałabyś być chrzestną).
Dziekuje za informację:-):-):-) to ktoś mi w takim razie głupot nagadał :-)

Moja koleżanka miała świadkową w 6 miesiącu ciązy. Dla kościoła to nie problem.
Nie wiem czy panna młoda nie będzie miała z tym problemu. Jednak świadkowa to taka osoba, która raczej powinna pannie młodzie pomóc. Przytrzymać sukienkę, pomóc się ubrać. Niewiadomo czy nie będzie to zbyt duze obciązenie dla cięzarnej, która też nie będzie mogła długo na weselu zabwić (senność, zmęczenie itd).

Moja koleżanka miała świadkową w 6 miesiącu ciązy. Dla kościoła to nie problem.
Nie wiem czy panna młoda nie będzie miała z tym problemu. Jednak świadkowa to taka osoba, która raczej powinna pannie młodzie pomóc. Przytrzymać sukienkę, pomóc się ubrać. Niewiadomo czy nie będzie to zbyt duze obciązenie dla cięzarnej, która też nie będzie mogła długo na weselu zabwić (senność, zmęczenie itd).
Dzieki kochana... mi w sumie chodzi o sam fakt :-):-):-) bo narazie tylko ślub cywilny :-)

reklama
A ja mojego naprawde troche glodze, chcialabym zeby zrzucil tego bebna, bo patrzec nie moge :crazy: Ja mam byc szczupla, zadbana, wysportowana, jedrna, a on moze hodowac taka galarete na brzuchu?!?!?!?

TAK, KOBIETA SIĘ MĘCZY A FACET MA WYGLĄD W DU.........

niestety oni to częściej niż czasem myślą ze są pępkiem świata. Zawsze mają racje. Nawet jak źle cos robia to tak to sobie potrafią na swoją modlę przerobić ze nerw bierze!
eh...
dlatego chce córeczkę:)

Tak, dziewczynkę!!!!!!
Ale wezmę co dostanę:-)

ojej dziwna historia, moze masz siostre, o ktorej nie wiesz? ;-)

Oj niestety moja mama była zagadką dla rodziny i niestety ona nic już na ten temat mi nie powie....

Lekarz mój nie chce dopuścić do ciąży wieloraczej dlatego mi nic nie podał do stymulacji a ja się martwiłam że wszyscy dostają a ja nie... jak najbardziej chce żeby to było prawie naturalnie - fajny ten lekarz, ale jak zdarzą się blixniaki to ja będę się cieszyć.
Znowu zaczynam pisać monologi... sorry!

Ja też tak piszę, tylko o sobie.
Ale człowiek musi się wygadać;-)

Witam,jestem świeżą mężatką (od sierpnia)ale narazie nic nie wychodzi...to chyba przez nerwy

Witaj:-)

Ja stwierdzilam ze mam ciemniejsze brodawki wiekszy brzusio juz od tygodnia i piersi jakby wieksze takie dziwne a to dopiero 2 dni po owu wienc niewiem moze mi sie cykl poprestawial i za nieglugo @ przyjdzie pozatym sory za spostrzezenia leci mi ciagle taki bialy sluz jest go tak duzo ze jak kapnie to jak budyn i badz tu babo madra co sie dzieje:-:)confused:
No nic nie zanudzam juz milego popoludnia :-D

Może się udało:confused:

jak się mieszka w małej miścinie to ciężko o dobrego specjalistę,ale nie poddam się bo chciałabym w tym roku zostać mamusią,nie koniecznie w tym musze urodzić ale chociaż żeby ten buszek już rósł:-)

Zgadzam się z tobą, ja sama dzięki TV i NETOWI stwierdziłam co mi dolega - jelito drażliwe. Stosuję dietę co do tej przypadłości drażniącej i działa. A lekarz twierdził, że zmyślam:crazy:

Wczoraj złośliwość rzeczy martwych doprowadziła mnie do szału. Wyłączyli mi neta, niby mieli naprawić w ciągu godziny ale z godziny zrobiło się kilka godzin, szlak mnie trafił i polazłam spać. Niech się kończy już ta zima bo mnie okurw.......niec weźmie.

Oj tęskno mi do tej wiosny, tęskno:-(

Ja się nabijałam ostatnio z mojego. Bo jemu się chce najbardziej jak ja mam @.
Powiedziałam mu, że jest jak pies. Bo tylko psy szaleją jak suka ma cieczkę.
Omylnie to zrozumiał, bo stwierdził że mam go za nieokiełznane dzikie zwierze i strasznie był z siebie dumny.
Wszystkie chłopy to lenie ale na bank jak byś dzisiaj wspomniała o stawianiu to od razu by mu się zachciało i był gotowy. Im się chce tylko w jedną stronę!!!!!

Za duże pomieszanie w umyśle.
Mężczyzna to: - duży chłopiec, - głowa rodziny, - niewyżyty cham, - wspaniały kochanek, - a tak naprawdę to mały chłopiec w dorosłym ciele pragnący być mężczyzną ale nadal kochającym zabawki:blink:

Wszystkkiego naj naj dla solenizantki!!!! Nie odpuszczaj mężusiowi!
A co do tematu. To moj M też leń. Wychodowal sobie taki brzuszek,ze shylac sie nie może, Mowi ze jak ja bede taki miala to on wtedy zrzuci. Czyli na zmiane mamy byc w ciąży??:tak:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Napij się za mnie... kurde chyba będziesz musiała sama dziś pić , Kaprycha,Julitka coś się nie odzywają...

Ja wypiłam za was wszystkie - piwo bezalkoholowe:-D:-D:-D:-D

Kurcze sama nie wiem, nie mogę sobie znaleźć miejsca jestem cały czas zła a raczej wściekła wszystko mnie wkurza....:-( jest mi niedobrze strasznie i do tego ten głupi brzuch tak mnie boli dosłownie na samiutkim dole , jest twardy i nawet boli jak dotykam :-(urosł mi brzucho na dole normalnie czuje po spodniach:szok: ledwo dopinam tak mnie wydeło :-:)szok: mój misiek jutro jedzie juz o 15:-:)-:)-( na 3 tygodnie :-( kurcze....i do tego wszystkiego moja przyjaciólka sama nie wiem czy mogę ja tak nazwać mnie strasznie denerwuje.... ja bylam zawsze na kazde jej zawolanie miala problem dzwonila i moment bylam u niej nie wazna byla dla mnie pora ani to co w tej chwili robię a ona ...dzwonie do nie w srode pogadac a ona mowi mi tak ; " Sorki Julcia ale jestem na CPN i zaraz bede prowadzila auto nie moge teraz rozmawiac pozniej za jakies pol godzinki odzwonie " i do dzis dnia jest cisza :-:)szok: olala mnie jak tylko sie dalo:-:)-:)-( robi w ostatki imprezkę wynajęla stolik na 14 osób i mnie nawet nie zapytala czy nie mam ochoty isc ale w sumie mam to juz gdzies...ja to wiem ze ona pierwsza przyjdzie ale ja wtedy zrobie tak samo:-(

Do D.... taka przyjaciółka!

Witam Was dziewczynki.
U mnie tragedia mam zapalenie rogówki! i ogólny światłowstręt i kompowstręt.
Wybaczcie ale nie jestem na bieżąco w czytaniu.Dzisiaj zerkam trochę jednym okiem i co ja tu widzę lodziki:szok: czy ja na dobre forum trafiłam:-D Ja tam lubię bardzo i 6/9 też:tak:

Miałam w szkole średniej zapalenie na obu oczkach. Byłam ślepa, nie chodziłam do szkoły.
Teraz jak jest śnieg to w okularach przeciwsłonecznych chodzę nawet jak pochmurno bo odbija ta białość śniegu tak, ze od razu po paru sekundach na dworze oczy mnie bolą, płaczę.
Ludzie w małej miejscowości jak widzą kobietę w okularach przeciwsłonecznych to zaraz myślą, ze limo ma albo co bo tak dziwnie się patrzą:-D

U MNIE NIESTETY @ :-( Dobrej Nocki

BU BU BU BU

Będziemy wszystkie zaglądały na forum MAMUSIE :-)

Tam dzisiaj jakoś się rozkręciło

Ja się może udzielę nie jako staraczka, ale muszę gdzieś napisać bo się troche denerwuję. Mam cykle od 29-32dni ( ostatnie dwa cykle 29-31).No i w 19 dniu trochę zaszaleliśmy. Ja wiem,że szanse są średniawe ale mam takie dziwaczne przeczucie, pobolewaja mnie piersi,choć od porodu nie miałam już cykli z bólami piersi przed okresem (wcześniej tak) a tu bolą coraz mocniej. Może to autosugestia, może przeczucie... Dziwi mnie tylko fakt,że piersi zaczeły mnie boleć dwa dni po tym "szaleństwie" ;) eee mieszam pewnie sobie w głowie.Sama nie wiem czy to dobry czas na drugie dziecko... W ogóle nie wiem czy są jakieś szanse,że z tego coś może być.
"Smaczku" dodaje mi myśl, że w pierwszą ciążę zaszłam po 3 miesiacach starań (gdzie trafialismy w 14 dc- miałam wtedy cykle idealnie 28dniowe) a zaszłam w miesiącu gdzie sobie odpuściliśmy i to właśnie w okolicy 19dc... ajć,ajć,ajć...

Nasza psychika zdziała cuda!
Także spokojnie, poczekaj.

A my wybieramy się dziś na ognisko - masakra jak mi się chce kiełbaski przypalonej na węgielek.:errr::szok::eek:
Wiecie miałam sie odchudzać :rofl2:, bo jak stanełam na wage to stwierdziałam ze nigdy jeszcze TYLE nie ważyłam ale co tam, najwazniejsze to zaakceptowac swoje ciałko i je polubic, a waga to tylko liczby nic więcej...

..................MIŁEGO POPOŁUDNIA.............
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Mniam, kiełbaska z ogniska, pycha!
Mi jakoś swoje ciało trudno zaakceptować:-(

Witam dziewczynki
Ja już po obowiązkowym coniedzielnym obiadku u moich staruszków.
Mam już dość tej zimy i marzy mi się słoneczko. Dzisiaj przez 40 min razem z dwoma sąsiadami próbowaliśmy wydostać moje auto. Przez noc tak zasypało, że jak wczoraj postawiłam pod domem tak dzisiaj już nie mogłam wydostać.

M w sobotę pół godziny walczył ze śniegiem by jechać do pracy.

Taki przesąd jest ponoś, ze kobieta w ciąży nie powinna do chrztu dziecka trzymać.

Miłej nocki kobietki.;-);-);-);-);-)

Do góry