reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

wiesz ja mam tez dlugie cykle i narazie owu potwierdzam obserwacja sluzu i tym ze mnie napaza jajnik! ;-) tobie bym radzila miezyc temp!!! albo monitoring chyba byl by najlepszym rozwiazaniem!!!
a co do dzieci .... wiesz u mnie to jest chyba czym innym spowodowane ... jestem niedloszlym psychologiem tzn za czasow liceum strasznie sie tym interesowalam i glownie psychologia dziecieca w taki prosty sposob i lubie obserwowac ludzi ich zachowania takie mini analizy! i az mi sie rzuca w oczy niekonsekwencja przy wychowywaniu dzieci!!!!

ten dzisiejszy przypadek - mama lata za dzieckiem z talezem jedzenia przez godz ..... a dziecko co chwile wczesniej siegalo po czekoladowe cukierki a zadne z rodzicow nie reagowalo chyba ze ja cos powiedzialam!!!!! :szok: i dziwic sie ze dziecko nie chcialo jesc?! i takich przykladow to setki moge powiedziec o roznych rodzicach! :sorry2:

kolorowych snow dziewczynki ja juz spaciu ide!

Ja niestety mam bardzo marny śluz:baffled: i z niego raczej nic nie wyczytam dlatego też muszę zastosować testy owu, poprosze mojego gina o monitorig cyklu-dzięki za radę. Co do luteiny, to też zastanowię się czy ją dalej brać, muszę porozmawiać o tym z ginem, jeżeli racjonalnie mi wytłumaczy jej skuteczność to jeszcze ją zastosuje w kilku cyklach ale jeżeli będzie się wykręcał to pójde po poradę do innego gina. Szkoda czasu na marnowanie cykli.Wracając do dzieci, ja też widzę wiele niekonsekwencji rodziców, tata zakaże coś robić, mama pozwoli, a dziecko szybko to wykorzysta. Jednak zwracam na to uwagę bardziej w chwili gdy sama staram się o dzidzię kiedyś mnie to aż tak nie irytowało. Najgorsze jest ciucianie babć i jak moja teściowa godzinę opowiada mi o swoim wnuczku... szlak mnie trafia... a mój mąż robi sie purpurowy... Każdy temat związany z dziećmi jest drażliwy... Do jutra:-)

reklama
Witajcie dziewczynki,

Namowilyscie mnie, zrobilam test, ale I :-( Moze u Julitki bedzie wiecej... oby! Ja jeszcze dzisiaj biore luteine i jakos jutro lub pojutrze powinna przyjsc @, choc to moj pierwszy cykl z clo, wiec bardzo trudno powiedziec... Smuci mnie, ze moja gin powiedziala zebym zrobila po @ usg zeby zobaczyc czy sie torbielka po clo nie zrobila, potem mam do niej pojsc i jak to ona powiedziala "od przyszlego cyklu zastosujemy inna stymulacje, ale nastepny cykl bedzie stracony" :wściekła/y: Wiec teraz wez tu czlowieku czekaj poltora miesiaca :baffled: Ja juz przez M czekalam tyle czasu, a tu jeszcze ZNOWU musze czekac, jestem na to strasznie zla :crazy::crazy: Moge pojsc do innej gin, platnej, ale nie wiem czy ona mi od razu da recepte na jakies wspomagacze, czy kaze zrobic badania i tak czy inaczej strace cykl :wściekła/y: Zna ktoras z Was jakiegos prywatnego gin w Warszawie, ktorego mogloby mi sie udac przegadac i dostalabym recepte? Ja juz mam dosyc tych wszystkich badan, chce wreszcie zaczac dzialac i miec tego efekty :baffled:

Dziendobry olalap kochana nie smuc sie wiem ze ci jest przykro ja mam tak kochana co miesiac ciagle jakas nadzieja i benc nic z tego przyjdzie na nas czas zobaczysz

Udanej niedzieli kochnae:)

Witajcie dziewczynki,

Namowilyscie mnie, zrobilam test, ale I :-( Moze u Julitki bedzie wiecej... oby! Ja jeszcze dzisiaj biore luteine i jakos jutro lub pojutrze powinna przyjsc @, choc to moj pierwszy cykl z clo, wiec bardzo trudno powiedziec... Smuci mnie, ze moja gin powiedziala zebym zrobila po @ usg zeby zobaczyc czy sie torbielka po clo nie zrobila, potem mam do niej pojsc i jak to ona powiedziala "od przyszlego cyklu zastosujemy inna stymulacje, ale nastepny cykl bedzie stracony" :wściekła/y: Wiec teraz wez tu czlowieku czekaj poltora miesiaca :baffled: Ja juz przez M czekalam tyle czasu, a tu jeszcze ZNOWU musze czekac, jestem na to strasznie zla :crazy::crazy: Moge pojsc do innej gin, platnej, ale nie wiem czy ona mi od razu da recepte na jakies wspomagacze, czy kaze zrobic badania i tak czy inaczej strace cykl :wściekła/y: Zna ktoras z Was jakiegos prywatnego gin w Warszawie, ktorego mogloby mi sie udac przegadac i dostalabym recepte? Ja juz mam dosyc tych wszystkich badan, chce wreszcie zaczac dzialac i miec tego efekty :baffled:

Kochana - na wszystko potrzeba czasu! Wiem, ze ci przykro, ale zobaczysz porobisz badania, i nawet sie nie zorientujesz a bedzie dzidziolek!

Dziendobry olalap kochana nie smuc sie wiem ze ci jest przykro ja mam tak kochana co miesiac ciagle jakas nadzieja i benc nic z tego przyjdzie na nas czas zobaczysz

Udanej niedzieli kochnae:)

udanej niedzieli życzę wszystkim staraczkom i fasolaczkom;-);-)

Witam Niedzielnie:-). U mnie wczoraj na tescie owulacyjnym piękna kreska testowamocniejsza od kontrolnej istaranka cała para wiec mam nadzieje ze to ten cykl no ale jak to sie mowi nadzieja matka glupich :baffled: Juz doczekac nie mogę sie nastepnego testowania ciązowym jak ja wytrzymam te 2 tyg:baffled::rofl2:

a u mnie we wsi chyba sa wszystkie w ciazy albo dopiero co urodzily....tylko nie ja i moje kolezanka:no:.......normalnie szlak mnie trafia

do tego obecny babszty mego ex tez jest w ciazy

oj to najgorzej jest znieść taką myśl ze innym sie udało a nam nie. Ale się uda. Musi;-)
Trzeba znaleźć jakąś receptę na wyluzowanie - a to pomaga...mi pomogło;-)ale swojej nie polecam...

Ty tez kochana zastestuj :tak::tak::tak:

My nie zabezpieczamy się prawie 2 lata :-( i ciagle nic :-:)szok: kochana tak bedziesz reagowac na wiadomosc o ciazy poki dzidzia nie pojawi sie u Ciebie...wiem ze to zadne pocieszenie kochana ale kazda tak ma kobieta ktora pragnie dziecka i malenka chyba nie jestesmy w stanie nad tym zapanowac :sorry2:

To prawda ze wszędzie się widzi dzieci, ciąże i to boli. Na naszej klasie ciągle nowe zdjęcia dzieci..ciężarnych. Ale wszystkie będizemy mamami już wkrótce

Tak patrze i wyliczam to teraz czas będzie na listopadówki- ciekawe kto będzie pierwszy?

Mi wychodzi termin na 1 listopada;-)ale ja siebie nie traktuje jak ciężarnej...jak zobacze USG to uwierze... Ale wierze ze będzie dobrze!

Witam Niedzielnie:-). U mnie wczoraj na tescie owulacyjnym piękna kreska testowamocniejsza od kontrolnej istaranka cała para wiec mam nadzieje ze to ten cykl no ale jak to sie mowi nadzieja matka glupich :baffled: Juz doczekac nie mogę sie nastepnego testowania ciązowym jak ja wytrzymam te 2 tyg:baffled::rofl2:

trzymam kciuki. U mnie testy owu się prawdziły:rofl2:

Witajcie dziewczynki,

Ja też wiem jak to jest chyba kazda z nas wie jak masz nadzieje ludzisz sie że 2 kreseczki zobaczysz na tescie a tu dupa widac jedna , ale kochana napisalas ze jastes przed @ wiec testy nie zawsze wykrywaja hcg w tym okresie wiec glowa do góry:happy: a ja trzymam kciuki:-)

reklama
Witam moje kochane z samego rańca......:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Katarzynko ty chyba nie jestes typową ciężarną bo one ciągle śpią, a ty jak skowronek od samego rana na nózkach.:-D:-D:-D

Julitko jak tescik?

Olapolap główka do góry , widocznie twoja fasolka nie upodobała sobie miesiaca lutego i czeka na ciepłe wiosenne promyki. A wiosna tuz tuż;-)

Ostatnia edycja:
Do góry