reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

A ja nigdy nie lubilam dzieci i zadnymi sie nie zajmowalam
A teraz sie wszystko poprzekrecalo i bardzo chce miec juz swoje:-p

Mam dokladnie tak jak Ty, nigdy nie lubilam dzieci. Nigdy tez nie chcialam miec swoich. U mnie tez sie wszystko zmienilo od jakiegos roku. Przyszlo to zupelnie naturalnie i nic, ani nikt nie wplynal na zmiane mojej decyzji. Moja mama ciagle mi o tym przypomina " pamietasz, a mowilas przeciez ze nie bedziesz miala miec dzieci. Czemu teraz marudzisz, ze chcesz byc w ciazy" .. :-DJak to sie mowi : NIGDY NIE MOW NIGDY :tak::-D;-)

reklama
Babo....

Warto czekac do chwili, kiedy poczujesz to "cos". Fajnie, ze spotkalas "tego" wlasciwego. Teraz tylko dziecina potrzebna:)

Lolitka

Wlasnie dziecinka nam jest potrzebna:-)A troche mnie denerwuje ze tyle kobitek ma a ja nie mam.Tu w Norwegii ciagle kobietki sa w ciazy,jak jestem gdzies na zakupach to doslownie ciagle trafiam na kobitke w ciazy albo z wozkiem.Poprostu ye co nie planuja maja a te co planuje nei maja:-(
A ty ile masz latek?i z kad jestes?

Kaprycha

Ja ma kolezanke ktora jest po 35 roku zycia i nie chce miec dzieci,mowi ze juz nie ma do tego glowy.Napewno by byla wspaniala mamuska,moze kiedys jej sie zmieni tak jak tobie.
Dlugo juz probujecie zajsc?

Witaj Lilu19 - pozdrowilas Polske ode mnie?:-)

Ja juz za 2 tyg tam bede, ale sie ciesze dziewczyny, bo tak bardzo tesknie za moja rodzinka a szczegolnie za sioastra, ktora jest moja najlepsza przyjaciolka a powiem szczerze, ze jest mi teraz bardzo potrzebna, bo ostatnio tylko mam dolki, czesto placze i pytam ''Dlaczego, co jest nie tak'':-(. Staram sie myslec pozytywnie i miec nadzieje, mialam... mam, ale wokol mnie moje kolezanki tylko rodza i maja takie sliczne dzieciaczki:tak:.

Tak pozdrowilam :tak:
Ja kolejnym razem bede w polsce w Maju ;-)

czesc kobietki
jak ja sie nakrecam, czytam te forum i robie sobie znow coraz wiecej nadzieji, jestem w 24 dc i wyszedl mi test niegatywny, moze jednak jest jeszcze malenka szansa ze zrobilam go zbyt wczesnie, okres mam dostac 8 stycznia.. owulacje mialam prawdopodobnie 25 grudnia

moim zdanie zawczesnie zrobilas test, zrob kolejny w dniu spodziewanej @ czyli 8 stycznia :happy:

Tak, moj M skonczy w tym roku 33 lata :happy:

to tak jak moj mezczyzna,a ja mam 23 latka.

.

Ja w tym roku skoncze 22 Latka :sorry2:

Witaj u nas Tikanisku :-)

Lolitka

Ja mam 32,no to jestesmy w tym samym przedziale:-)
Moze wiesz do ktorego miesiaca ciazy mozna podrozowac ?
Planujemy z mezem zrobic sobie tym razem wycieczke samochodem do polski w lato.ale w zasadzie nie wiem w ktorym miesiacu bede jak wogole bede.

Babo

Z tym lataniem to sa rozne opinie. Niby nie ma ogolnych przeciwskazan, ale znaczny wzrost cisnienia nie watpliwie moze odbic sie na dzidzi. Nie ma zadnych statysyk na ten temat, i czesc lekarzy smialo mowi ze mozna latac, a czesc odradza na zasadzie "ze jak nie musisz, to lepiej nie"

Nie zaleca sie ogolnie latania w I trymestrze, jak i ostatnich 3 tygodniach ciazy.

Ale moje indywidualne podejscie jest takie - ze ja nie bede ryzykowac.

reklama
Lolitka
Masz racje ja chyba tez nie bede.My ciagle latamy samolotami i jak popatrzylam sie na te kobitki ktore sa w ciazy albo z niemowlatami to mi sie serduszko kraja:-(
Myslam ze samochodem bedzie lepiej ale nie wiem,to zalezy jak bede sie czula,jak bede chodzic w ciazy i ogolnie w ktorym tyg bede w ciazy.
Ide sie polozyc,troszke zmeczonko mnie wzielo.
Pozdrowionka dla ciebie i dobranocki:-)
Dobranoc przyszle MAMUSKI:-)

Do góry