reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Cholera jasna, coraz bardziej sie napalam!
Znalazlam cos takiego : "
Okres niepłodności względnej rozpoczyna się wraz z początkiem cyklu, czyli od pierwszego dnia miesiączki i zwykle ma zmienną długość. W tym czasie szyjka macicy jest zamknięta, twarda i nisko położona. Nie wydziela się także śluz szyjkowy. Środowisko w drogach rodnych kobiety jest kwaśne, co stanowi ochronę przed drobnoustrojami chorobotwórczymi jak bakterie, wirusy, grzyby. Jest także środowiskiem zabójczym dla plemników, które do przeżycia potrzebują środowiska zasadowego. Oznacza to, że po współżyciu seksualnym plemniki giną w ciągu zaledwie kilku godzin."
a moja szyjka jest mieciusienka, rozpulchniona i wysoko :) Bo myslalam, ze jezeli to bylaby @, to najlatwiej mozna by to poznac po szyjce. Na szczescie ona w ogole nie wyglada na poczatek nowego cyklu :) Chyba umre do poniedzialku. Dzieki jeszcze raz i juz Wam nie zawracam gitar, hihihi. Pozdrawiam

reklama
Witajcie dziewczynki wieczorkiem:-):-). Ja dopiero niedawno wrocilam z pracy, zjadlam obiadek, ktory maz przygotowal:tak::tak: i od razu do was zagladnelam;-), bo sie stesknilam, a tytaj Kropeczka wrocila - tak sie ciesze kochana. Przykro mi bardzo z tego co przezylas, mam nadzieje ze niedlugo wszystkie bedziemy swietowac:tak:.

no poko co nie przylazla ta wstreciucha....ale wiecie jak to jest....takze nie napalam sie nie potrzebnie bo pewie przylezie wieczorkiem albo jutro rano....

Mysl pozytywnie, mam nadzieje ze juz nie przyjdzie :-)

.............ciężko było się połapać w postach...dodatkowo strasznie dużo nas się tam przez połączenie zrobiło, wiele postów przez to pozostaje bez odpowiedzi...
Można tak jak mówisz pisać tam i zaglądac też tu.
Mi jest tu dobrze:tak:

To fakt, ze czasami posty pozostawaly bez odpowiedzi co mnie wkurzalo, bo czasami czulam sie jakos obco, jakgdyby nikt mnie nie zauwazal:-(. Mi tu tez jest dobrze z wami kobietki. Jesli bede chciala napisac na innym watku to i tak napisze:tak:

Kaprycha witaj wsrod nas na forum, 3mam kciuki za fasolke. Tak jak dziewczyny juz wczesniej pisaly - zrob test lub idz na betke:tak::tak:

Witaj Lilu19 - pozdrowilas Polske ode mnie?:-)

Ja juz za 2 tyg tam bede, ale sie ciesze dziewczyny, bo tak bardzo tesknie za moja rodzinka a szczegolnie za sioastra, ktora jest moja najlepsza przyjaciolka a powiem szczerze, ze jest mi teraz bardzo potrzebna, bo ostatnio tylko mam dolki, czesto placze i pytam ''Dlaczego, co jest nie tak'':-(. Staram sie myslec pozytywnie i miec nadzieje, mialam... mam, ale wokol mnie moje kolezanki tylko rodza i maja takie sliczne dzieciaczki:tak:.

Ostatnia edycja:
pixelko a II grupa to wtedy jak jest zapalenie tak?lactowaginal tez mialam, ale jak bylo zapalenie...
mi tez mowil lekarz ze najpierw trzeba męża przebadac no i wlasnie tak zrobimy...
bardzo lubilam mojego poprzedniego ginka, ale widzę jednak ze sa inni, moze lepsi lekarze...do poprzedniego chodzilam tyle czasu a nic nie wspominal, nie proponowal...
Badanie podstawowe plemniczkow kosztuje 70 zl.w luxmedzie.

Cholera jasna, coraz bardziej sie napalam!
Znalazlam cos takiego : "
Okres niepłodności względnej rozpoczyna się wraz z początkiem cyklu, czyli od pierwszego dnia miesiączki i zwykle ma zmienną długość. W tym czasie szyjka macicy jest zamknięta, twarda i nisko położona. Nie wydziela się także śluz szyjkowy. Środowisko w drogach rodnych kobiety jest kwaśne, co stanowi ochronę przed drobnoustrojami chorobotwórczymi jak bakterie, wirusy, grzyby. Jest także środowiskiem zabójczym dla plemników, które do przeżycia potrzebują środowiska zasadowego. Oznacza to, że po współżyciu seksualnym plemniki giną w ciągu zaledwie kilku godzin."
a moja szyjka jest mieciusienka, rozpulchniona i wysoko :) Bo myslalam, ze jezeli to bylaby @, to najlatwiej mozna by to poznac po szyjce. Na szczescie ona w ogole nie wyglada na poczatek nowego cyklu :) Chyba umre do poniedzialku. Dzieki jeszcze raz i juz Wam nie zawracam gitar, hihihi. Pozdrawiam

kaprycha tylko tyle ci powiem....lepiej byc miło zaskoczonym niż niemiło rozczarowanym.....ja na pierwsym tescie w 26dc miałam I, dopiero w 30dc miałm druga super blada kreske w 34dc dopiero jako takie...., a w tej ciąży II juz 28dc....trzymam kciuki by to jednak była fasolka

kropeczka fajnie, ze już jesteś..dziewczynki sie bardzo niepokoiły gdzie cie wcieło...no i smutno, ze te II zmieniły sie w I :-( ale kolejny cykl kolejne staranka i klejna szansa przed toba :-)

czesc kobietki
jak ja sie nakrecam, czytam te forum i robie sobie znow coraz wiecej nadzieji, jestem w 24 dc i wyszedl mi test niegatywny, moze jednak jest jeszcze malenka szansa ze zrobilam go zbyt wczesnie, okres mam dostac 8 stycznia.. owulacje mialam prawdopodobnie 25 grudnia

Tak, moj M skonczy w tym roku 33 lata :happy:

to tak jak moj mezczyzna,a ja mam 23 latka.

czesc kobietki
jak ja sie nakrecam, czytam te forum i robie sobie znow coraz wiecej nadzieji, jestem w 24 dc i wyszedl mi test niegatywny, moze jednak jest jeszcze malenka szansa ze zrobilam go zbyt wczesnie, okres mam dostac 8 stycznia.. owulacje mialam prawdopodobnie 25 grudnia

wiesz kolezanko ja nie zabardzo znam sie na rzeczy ale cos mi sie zdaje ze z tym Twoim testem to mmogl byc niewypal,zdaje mi sie ze za wczesnie go zrobilas.....wszystko moze sie jeszcze zmienic...

kingus-- hehe no wiatj kochanie pewno ze mam ochote,, tylko nie umialam tego watku znalesc..:) ale jest juz ok :) buziaki dla ciebie:-p

Ja tez sie z tym zgadzam:-)Jestesmy bardziej dojrzale i kazda z nas napewno duzo przezyla w zyciu i nauczyla sie pewnych zeczy.Ja np zaimowalam sie tyloma dziecmi sie nie nie jestem w stanie ich zliczyc,no ale juz teraz chce miec swoje:-)Piekna fasolke lub fasolka!!!

A ja nigdy nie lubilam dzieci i zadnymi sie nie zajmowalam
A teraz sie wszystko poprzekrecalo i bardzo chce miec juz swoje:-p

reklama
Hei Lolitka,milo ze jestes.

Ja zawsze myslalam o dziecku,tak wogole to od 22 roku zycia juz intensywnie.Ale coz tak sie ulozylo ze wolalam poczekac na tego jedynego i z nim miec rodzine:-)

Do góry