reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
a najgorsze jest teraz to ściemnianie przed znajomymi, że nie pije bo...tysiące powodów:dry: a oni to tak nie dowierzają , bo ja pierwszy ochlaj byłam nawet na antybiotyku piwko wrzuciłam:sorry2::sorry2:

jakie ściemy moge wymyślać?;-)
przeciez im nie powiem..bo to roznie moze byc....
chce wytrzymać 3-4 miesiące...

Buhahaha jakbym slyszala siebie z tym piwkiem :) ja to pierwsza tez i chora nie chora jakies piwko, winko czy cos...i fajki wiec tez mialam plan ze 3-4 mc ale juz w 10 tyg tak mi wywalilo bebenek (90 w pasie) ze nie sposob nie zauwazyc, poza tym na twarzy sie zmienilam i rzucilam palenie...domyslili sie choc sciemy tez mialam "antybiotyk, ketanol (wtedy sie nie powinno) jeszcze prowadze auto czy mala dieta wiec zero alkoholu":)

składniki:
- 4 porcje (60dag) mięsnych żeberek,
- 2 duże parówki,
- 1 duża cebula,
- 1 duża czerwona papryka,
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
- 1 łyżka keczupu,
- sól, pieprz
- duża szczypta roztartego w dłoniach tymianku lub ziół prowansalskich,
- szczypta mielonej ostrej papryki,
- olej,
- mąka.
Porcję żeberek wycieramy wilgotną ściereczką, nacieramy przyprawami, oprószamy mąką ( nadmiar mąki strząsamy ) i odkładamy na chwilę w chłodne miejsce. Na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy, rumieniąc z obu stron, porcje żeberek. Gotowe przekładamy do rondla, a na pozostałym ze smażenia tłuszczu podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę. Gdy się zeszkli, dodajemy pokrojoną w cienki makaronik paprykę, całość przez chwilę dusimy. Gdy papryka zmięknie, przekładamy do rondla z mięsem, podlewamy niewielką ilością wody, naczynie szczelnie przykrywamy, dusimy na niewielkim ogniu prze ok. 20 min. Wyparowany sos, gdy trzeba, uzupełniamy małymi porcjami wody. Do miękkich żeberek dodajemy pokrojone w plasterki parówki, keczup, rozprowadzony w łyżce wody koncentrat, całość zagotowujemy i , gdy trzeba doprawiamy do smaku. Sos powinien mieć wyraźny, pikantny smak, z dominującą nutą pomidorową.

Proszę bardzo :-):-):-)

oj brzmi to apetycznie dzieki jak masz cos jeszcze to dawaj wyprobuje

Hej!!
Jestem u Was nowa:)) ale musze przyznać, że bardzo podoba mi się to forum:))
Jakiś czas temu doszliśmy z mężem do wniosku, że teraz jet dla nas dobry czas na zajście w ciążę, trochę czasu zajęło nam podjęcie tej, jakby nie było, trudnej i waznej decyzji... Zobaczymy co z tego wyjdzie...
Tylko mam mały ( a może wcale nie mały) problemy z ostatecznym rzuceniem palenia, to jest trudniejsze niz mi się wydawało....
Pozdrawiam

witaj :-)
Wikula witaj:)

Ja juz nie mam na co czekać. Moje przewidywania co do @ potwierdziły sie. Tzn. własnie byłam w kibelku i dostałam plamienia poprzedzającego @ i to 3 dni przed testowaniem:(

przykro mi ale mnie pewnie czeka taki sam los za 5 6 dni wiec pomysl sobie ze nie jestes sama i do przytulanek masz szybciej niz ja:zawstydzona/y:

Ja wyczytałam, że po owulacji kiedy dojdzie do zapłodnienia ma się stan podgorączkowy, ale wyprowadźcie mnie z błędu jeśli się mylę : to temp mierzona dopochwowo?

Zobacz sobie moj wykres ciazowy ktory mam nad suwaczkami :)) jak nie bylam w ciazy w dniu @ badz dzien przed spadala na leb szyje ponizej lini kontrolnej

reklama
Do góry