reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Z badania TORCH mam wyniki na różyczkę IgG [IF], toxoplazmozę IgG [IF] i HSV 1 IgG oraz HSV 2 IgG [IF].
Z posiewu pochwy jest: leukocyty, nabłonki płaskie, flora bakteryjna, lactobacillus spp, trichomonas vaginalis, candida.
Chlamydie osobno.

Więc sporo wyników za te 150,00

reklama
Niedługo laboratoria padną na pysk.
Ciekawe jaką to ma wiarygodność i czułość. Żeby to nie były drugie testy ciążowe, czyli nie dajemy ci 100% pewności.

Nie długo laboratoria padną na pysk.
Ciekawe jaką to ma wiarygodność i czułość. Żeby to nie były drugie testy ciążowe, czyli nie dajemy ci 100% pewności.
oj no dokladnie ciekawa jestem jaka to poprawnosc wynikow! ale chyba bardzie wole tradycyjne metody narazie!!!! :sorry2:
a co do twoich badan to faktycznie duzo wynikow!!!! ale w warszawie to wybule jak za zboze! na bank !!! :-( chociaz mam nadzieje ze i tak bede miala w miare tanio bo mam fajny punkt analityczny gdzie na miejscu robia wsio nigdzie juz tego nie woza! :blink: wiec i tak juz jest taniej!

Mimo, że na skierowanie to płaciłam 100%. Musiałam w szpitalu bo u nas nie ma laboratorium prywatnego, które robiło wszystkie badania. TORCH np. tylko mogłam w szpitalu więc zrobiłam wszystko za jednym razem.

Jak będziesz koło twojego laboratorium to zapytaj ile poszczególne badania kosztują. Albo sobie przedzwoń i będziesz wiedziała co czeka twój portfel w Wawie.

Ostatnia edycja:
Mimo, że na skierowanie to płaciłam 100%. Musiałam w szpitalu bo u nas nie ma laboratorium prywatnego, które robiło wszystkie badania. TORCH np. tylko mogłam w szpitalu więc zrobiłam wszystko za jednym razem.

Jak będziesz koło twojego laboratorium to zapytaj ile poszczególne badania kosztują. Albo sobie przedzwoń i będziesz wiedziała co czeka twój portfel w Wawie.
z tego co slyszalam to jeden czynnik typu IgG/IgM to koszt od 40-60 zl!!!!!! :szok:

To nie pytaj ile jeden czynnik kosztuje tylko zapytaj ile kosztuje badanie TORCH.
Bo tam masz różyczkę, toxoplazmozę i HSV ale IgG za jednym razem. I tylko to zrób na razie.

To nie pytaj ile jeden czynnik kosztuje tylko zapytaj ile kosztuje badanie TORCH.
Bo tam masz różyczkę, toxoplazmozę i HSV ale IgG za jednym razem. I tylko to zrób na razie.
no i chiba tak tez zrobie bo inaczej z torbami pojde!!!!! :eek:

cos malo dziewczynek!!!!! halllllo gdzie wy sie podziewacie?! :confused:

Poza tym nie potrzeba ci IgM. W tych 3 badaniach ważne jest czy masz przeciwciała.
Dla wyjaśnienia innym:
IgG - mówi czy masz przeciwciała
IgM - mówi czy jesteś teraz chora

Nieraz też się robią tłuszczaki. To taka kulka wielkości groszku, może ciut większa pod skórą. Nie są bolące.
Dzieki za info :-)
niom tzw kaszaki moj maż ma to genetycznie niestety na glowie!!!! :-( i mial juz 3 wycinane!

:-D ale mi sie morda cieszy!!!!! doszlismy z P. do wniosku ze nie bedzie czekac do mojej obrony!!!!! tylko jak porobie badanka i lekarz da zielone swiatlo to ruszamy do boju!!!!!! i to wyszlo od niego!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
SUPER KOCHANA !!!
Dziewczynki pomocy ;-) dzis wieczorkiem wraca moj misiek i chcialabym zrobic jakas dobra kolacyjke ale za bardzo nie mam pomysłu co :-(

reklama
Witam...

Myślałam, że Kinguś coś napisze, bo wczoraj miała usg, ale nie ma od niej wieści... Kingus odezwijs ie!!!

Elisabeth cieszę się że u ciebie wszystko w porządku prośba- prześlij trochę fluidków!!

Proszę Martynko specjalnie dla Ciebie

Eve cieszę się razem z Tobą, świetna wiadomość z tymi starankami...

Do góry