reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

starania się - watpliwości..

Z badania TORCH mam wyniki na różyczkę IgG [IF], toxoplazmozę IgG [IF] i HSV 1 IgG oraz HSV 2 IgG [IF].
Z posiewu pochwy jest: leukocyty, nabłonki płaskie, flora bakteryjna, lactobacillus spp, trichomonas vaginalis, candida.
Chlamydie osobno.

Więc sporo wyników za te 150,00

reklama
Niedługo laboratoria padną na pysk.
Ciekawe jaką to ma wiarygodność i czułość. Żeby to nie były drugie testy ciążowe, czyli nie dajemy ci 100% pewności.

Nie długo laboratoria padną na pysk.
Ciekawe jaką to ma wiarygodność i czułość. Żeby to nie były drugie testy ciążowe, czyli nie dajemy ci 100% pewności.
oj no dokladnie ciekawa jestem jaka to poprawnosc wynikow! ale chyba bardzie wole tradycyjne metody narazie!!!! :sorry2:
a co do twoich badan to faktycznie duzo wynikow!!!! ale w warszawie to wybule jak za zboze! na bank !!! :-( chociaz mam nadzieje ze i tak bede miala w miare tanio bo mam fajny punkt analityczny gdzie na miejscu robia wsio nigdzie juz tego nie woza! :blink: wiec i tak juz jest taniej!

Mimo, że na skierowanie to płaciłam 100%. Musiałam w szpitalu bo u nas nie ma laboratorium prywatnego, które robiło wszystkie badania. TORCH np. tylko mogłam w szpitalu więc zrobiłam wszystko za jednym razem.

Jak będziesz koło twojego laboratorium to zapytaj ile poszczególne badania kosztują. Albo sobie przedzwoń i będziesz wiedziała co czeka twój portfel w Wawie.

Ostatnia edycja:
Mimo, że na skierowanie to płaciłam 100%. Musiałam w szpitalu bo u nas nie ma laboratorium prywatnego, które robiło wszystkie badania. TORCH np. tylko mogłam w szpitalu więc zrobiłam wszystko za jednym razem.

Jak będziesz koło twojego laboratorium to zapytaj ile poszczególne badania kosztują. Albo sobie przedzwoń i będziesz wiedziała co czeka twój portfel w Wawie.
z tego co slyszalam to jeden czynnik typu IgG/IgM to koszt od 40-60 zl!!!!!! :szok:

To nie pytaj ile jeden czynnik kosztuje tylko zapytaj ile kosztuje badanie TORCH.
Bo tam masz różyczkę, toxoplazmozę i HSV ale IgG za jednym razem. I tylko to zrób na razie.

To nie pytaj ile jeden czynnik kosztuje tylko zapytaj ile kosztuje badanie TORCH.
Bo tam masz różyczkę, toxoplazmozę i HSV ale IgG za jednym razem. I tylko to zrób na razie.
no i chiba tak tez zrobie bo inaczej z torbami pojde!!!!! :eek:

cos malo dziewczynek!!!!! halllllo gdzie wy sie podziewacie?! :confused:

Poza tym nie potrzeba ci IgM. W tych 3 badaniach ważne jest czy masz przeciwciała.
Dla wyjaśnienia innym:
IgG - mówi czy masz przeciwciała
IgM - mówi czy jesteś teraz chora

Nieraz też się robią tłuszczaki. To taka kulka wielkości groszku, może ciut większa pod skórą. Nie są bolące.
Dzieki za info :-)
niom tzw kaszaki moj maż ma to genetycznie niestety na glowie!!!! :-( i mial juz 3 wycinane!

:-D ale mi sie morda cieszy!!!!! doszlismy z P. do wniosku ze nie bedzie czekac do mojej obrony!!!!! tylko jak porobie badanka i lekarz da zielone swiatlo to ruszamy do boju!!!!!! i to wyszlo od niego!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
SUPER KOCHANA !!!
Dziewczynki pomocy ;-) dzis wieczorkiem wraca moj misiek i chcialabym zrobic jakas dobra kolacyjke ale za bardzo nie mam pomysłu co :-(

reklama
Witam...

Myślałam, że Kinguś coś napisze, bo wczoraj miała usg, ale nie ma od niej wieści... Kingus odezwijs ie!!!

Elisabeth cieszę się że u ciebie wszystko w porządku prośba- prześlij trochę fluidków!!

Proszę Martynko specjalnie dla Ciebie

Eve cieszę się razem z Tobą, świetna wiadomość z tymi starankami...

Do góry