reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Lolitko

to zapamietam:-)
Teraz konczy mi sie okres a piersi mam tak nabrzmile ze nie wiem co to?test robilam przed okresem wyszedl negatywny.Napewno nie jestem w ciazy bo okres byl dosyc obfity:-(tak wszystko to ok ale jakos bola mnie jajniki ostatnio wiec moze zrobie USG na wszelki wypadek:-)

Dlugo sie staracie?Myslisz ciage o tym ze bierzesz na luzik:-)

reklama
Babo

Ja raz nie dostalam @ 21 dni po terminie i juz wszystkie objawy ciazy sobie wymyslilam. Jak @ przychodzi to znaczy ze to nie ten cykl niestety. Rzadko sie zdarza, ze ma sie normalna @ a jest sie w ciazy. Plamienia owszem, ale nie obfita @

Ja sie staram dopiero 3 cykl teraz. I co ma byc to bedzie - nie wariuje, ale jednoczesnie robie wszystko co moge by dopomoc.

....to dokladnie tak jak ja,mam dostac jutro ale ani widu ani slychu,zadnych objawow poza kluciem w podbrzuszu,ale u mnie to normalka nie ma dnia zeby mnie cos tam nie kulo,tak mam odkad pamietam,od zawsze...moze nie dostaniemy juz okresiku przez najblizsze 9 miesiecy....?

Zycze powodzenia w testowaniu, mam nadzieje,ze @ juz nie przyjdzie:tak:

jesli masz problemy z progesteronem to jak najbardziej duphaston podtrzyma Ci ciąże,a pozatym napewno nie zaszkodzi dziecku wręcz tylko pomoże
zawsze możesz sama lekarzowi zasugerować że chciałabyś zażywać duphaston;-)

2 lata temu brałam duphaston raz dziennie i tylko przez miesiąc,myslę że zbyt krótko.Ale teraz będę zażywać również duphaston jak owulka się skończy,a jak zajdę w ciąże to 2 razy dziennie prze 3 miesiące:tak:

Witaj Sawi . Ostatnio interesuje sie niskim progesteronem a wiem, ze na to bierze sie rowniez ten duphaston. Czy robilas wczesniej badania na progesteron? Czy bierze sie go rowniez na podtrzymacie ciazy? Kiedy lekarz go przepisuje? Czy mozna go dostac bez recepty? Czy lekarz zalecil ci, zeby brac go jak najdluzej?Pozdrawiam:-)

U mnie lepiej znacznie lepiej ( własciwie to sama nie wiem dlaczego, dzis jakos dostałam skrzydeł ), odzyskałam siły do walki o maleństwo, wiem, ze przede mna długa droga usłana badaniami ale czuje, ze dam radę.

Tak 3mac Pysiu. Super, ze masz w sobie taki optymizm, byle tak dalej i do przodu.... Egipt to wspaniale miejsce na wycieczke i na relaks :tak::-);-)
Pysiu pisalas, ze tez bralas duphaston. Z jakiego powodu lekarz ci go przepisal, jak dlugo bralas?Czy lekarz kazal ci przerwac, jak zaszlas w ciaze? Zbieram info na temat tego leku i niskiego progesteronu

Dziewczyny skopiowalam to z watka Starajace sie 2009, bo mnie interesuje ten duphaston, a nie chcialo mi sie na nowo o wszystkim pisac:-) Czy mialyscie juz z nim kiedykolwiek do czynienia?

A u mnie dzien minal starsznie szybko:-(. Wstalismy z mezem ok 11. Zjedlismy sniadanie i dostalam ta wredna, czerwona @ :wściekła/y:. Tak mnie brzuszek zaczal bolec, ze wzielam tylko tabletki i poszlam na drzemke:-(. Do tego glowa mnie starsznie boli caly dzien, ale ja juz tak mam kiedy @ jest - przerabane, i humor od razu do dupy:-(. Dobrze, ze maz zabral mnie na obiadek na miasto to nie musialam gotowac i troszke o tym wszystkim zapomniala. Jak wrocilismy siadlam przy kompie a tu tyle czytania:tak:, ale udalo sie wszystko ogarnac i wkoncu do was napisalam.
Dziewczyny duzo piszecie na temat tego duphastonu. Jestem ciekawa kto z was bral te tabletki, na co dokladnie i jak dlugo. Napiszcie mi kazda, ktora miala z tym lekiem doczynienia PLISSS;-)Dziekuje.....

A gdzie jest ta kropeczka i lilu19.- Lilu juz znalazlam tutaj:-)
Pozdrawiam goraco wszytkie kobietki

No w koncu mezatka do nas dotarlas. Gdzie sie tak dlugo wloczylas ?:angry::angry:;-);-)

No wlasnie Was szukalam. Kurde i pisalam tam gdzie nas polaczyli a tam cisza, wiec wiedzialam, ze cos nie tak i zaczelam szukac a Wy tutaj. Kurde ile czasu mi to zajelo:wściekła/y: Ale juz znalazlam was siostry kochane:-)
Lolitka 200 - poprzedni moj post skopiowalam ze Starajacych sie 2009, bo nie chcialao mi sie tego na nowo pisac o tym wszystkim a dokladnie duphastonie:-)

Ostatnia edycja:
ok Lolitko

ja tez staram sie nie warjowac,teraz sobie powiedzialam ze biore na wiekszy luzik.
A zreszta co ma byc to bedzie:-)
Zycze powodzenia i milo bylo cie poznac.zmykam bo kregoslup mnie boli juz.Dobrej Nocki dla Ciebie:-)

Mezatka

No wlasnie tak sobie myslalam, o czym Ty piszesz skoro tu nikt o tym nie rozmawial. Ale kopia wyjasnia wszytsko :)

Babo - tak, trzeba w spokoju do wszystkiego podejsc. Zycze udane nocki

Ja tez zmykam poprzytulac sie do mojego :) Do jutra

Kurde tak dlugo siedzialam na tamtym watku, czytalam wszystko, starcilam duzo czasu,, bo nie wiedzialam, ze wy tutaj a tak chcialam pogadac dzisiaj z Wami:tak: a wy juz uciekacie. Hmmmm no coz, grunt, ze was znalazlam. Wiec uciekam i ja. Zycze spokojnej nocki dla wszystkich i do jutra. Niestety do pracy ide, wiec bede wieczorkiem na forum. Usciski dla was gorace:tak::-);-)

Ostatnia edycja:
znowu zmiany? dyby nie wiadomosc to pewnie pisalabym sama ze soba na tamtym watku...a dlaczego tak znwu sie ozmienialo?

reklama
znowu zmiany? dyby nie wiadomosc to pewnie pisalabym sama ze soba na tamtym watku...a dlaczego tak znwu sie ozmienialo?

Ale juz nie jestes sama:tak:Moderator nas znow polaczyl:wściekła/y:Ale juz jest wszystko oki:-):-):-):-) Rodzinka z minuty na minute sie powiekszala :-D:-D
Oki to ja juz zmykam papapapap, ale trudno skonczyc pisac:-) Do jutra dziewczyny!!!!

Do góry