reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

tez Cię pamiętam:-) na forum zarejestrowalam się we wrzesniu po pierwszych staraniach. czyli 5-6 miesięcy - niektore cykle były stracone - bez przytulanek:baffled: chyba 2 więc 4 były takie w miarę, ale nigdy na fulla;-) tak 2 przytulanki w okolicach owu..
teraz w 9dc i 11dc. 11 dc test owu wyszedl pozytywny, a owu chyba byla dzien później - miałam objawy, bóle lewego jajnika itd. Ten jajnik to boli mnie czasem troszkę.

a spać mi się chce niemilosiernie.........:dry::dry::dry::dry::dry:
ja 12dc mialam test owu pozy i czekam masz jeszcze jakies objaw ;)
oj zazdroszcze ci ale i ciesze sie ten luty jest niesamowity jak tak dalej pojdzie to naprawde zostane tu sama:wściekła/y::no:

reklama
oj zazdroszcze ci ale i ciesze sie ten luty jest niesamowity jak tak dalej pojdzie to naprawde zostane tu sama:wściekła/y::no:

zero objawów! nic, teraz moze piersi jak dotknę i brzuch jak na @..nic nadzwyczajnego, jakbym nie zrobila testu to bym nawet nie przypuszczała!!!
a teraz jak juz wiem to wiadomo, ze wszystko przyjme jako objaw:-):-):-)

Zrobiłam test nie wiem dlaczego, tak mnie tknęło jakoś...a że akurat mialam w domu...

i normalnie oczy mi wylazły jak zobaczyłam II......

większe objawy miałam jak nie byłam niż jak jestem:-):-);-);-);-)zawsze twierdzilam jak poczuje takie bole , skurcze, tak jakby w szyjce macicy (no generalnie w środku;-)) to już wiedzialam OHO idzie @...i teraz też tak miałam na 100% myslałam ze się nie udało....tak wiec głowa do góry!!!!!

to juz cie nie chce meczyc ale wiesz jak to jest im wiecej wiemy tym lepiej sie czujemy i dolujemy :)
jak dlugo robilas testy owu ja juz 3 cykle i nic zobaczymy

to juz cie nie chce meczyc ale wiesz jak to jest im wiecej wiemy tym lepiej sie czujemy i dolujemy :)
jak dlugo robilas testy owu ja juz 3 cykle i nic zobaczymy

testy owu praktycznie od razu. Od 2 lub 3 podejścia, raczej od 2 go ale nie zawsze sieprzydawały bo nie zwsze były przytulanki. Ale ja je polecam...PYTAJ O co chcesz. sama sie dopytywałam koleżanek na forum

Witam
Katarzynka śliczna beta gratuluję:-)
Kaprycha ty to jesteś wielka zagadka ale czuję u ciebie fasolkę:tak:

Ja już drugi miesiąc jak robiłam testy owulacyjne i u mnie było tak:
28.01 leciutka różowa kreska
29.01 troszke bardziej różowa
30.01 dwie mega grube kreski aż bordowe
31.01 różowa kreska
Przytulania były 29.01 i 30.01 wieczorem czyli tak jak trzeba.
Niestety małpa przyszła 13 lutego załamka:-( po owulacji bardzo bolaly mnie piersi przestały na kilka dni przed okresem a @ byla bolesna.
Wiem tak pesymistycznie ci to napisałam ale sama się wk..... bo niby testy i przytulania wszystko ok a potem człowiek się rozczaruje.
W tym miesiącu też kupię testy zobaczymy jak to będzie.

Ostatnia edycja:
Witam

31.01 różowa kreska
Niestety małpa przyszła 13 lutego załamka:-( po owulacji bardzo bolaly mnie piersi przestały na kilka dni przed okresem a @ byla bolesna.
Wiem tak pesymistycznie ci to napisałam ale sama się wk..... bo niby testy i przytulania wszystko ok a potem człowiek się rozczaruje.
31.01

widoczniet rzeba więcej luzu..ale łatwo mówić...u mnie akurat tak wyszło ze nie było głowy zeby myslec o fasolce a o ratowaniu związku.,,,tego wam nie życze mimo wszystko:sorry2: często dziewczyny zapisywaly sie do lekarza od bezplodnosci i tak byly na tym skoncentrowane, na tych przyszlych badaniach ze zanim trafily do lekarza to byly zafasolkowane:-) catedra tak miała:-) byla u lekarza, a póxniej po kilku dniach test pozytywny. Bo pewnie nie myslala ze sie uda, tylko myslala co powie lekarz:-)

Witam

31.01 różowa kreska
ale pomysl sobie ze juz tuz tuz i nowe staranka a ja musze czekac na @ do 28.02 pozniej 12dc czyli 100 lat
ja tez mysle ze te testy owu moga pomoc na moich jest napisane ze jak po 3- 4 cyklach lipa to nalezy sie zwrocic do gina i tez juz bylam
i powiedzial ze moga byc 3 przyczyny hormonki -robilam wyniki jest ok facet (moj juz mi zapowiedzial ze nigdzie nie pojdzie i niczego nie bedzie sobie badac:wściekła/y:) i niedrozne jajniki czyli laparoskopia ale jeszcze sie ludze ze moze do tego nie dojdzie i sie uda glupia jestem co?

reklama
Witam Was dziewuszki wieczorową porą;-)

Eva84 i Pysia kochane dacie radę skoro tyle już wytrzymałyście to zostało Wam niewiele, szybko przeleci, wiem, że to trudne ale przede wszystkim myślenie pozytywne kochane słoneczka:blink:

Kprych, Hanka, Julitka trzymam kciuki i powiem, że podziwiam Was, macie racje nie wolno się nakręcać co będzie to będzie a wierzę w to że spełnią się Wasze pragnienia:tak:

katarzynka1979 pisze:
ja rozumiem co czujesz..mam tez niby II ale ..sama nie wiem..czuje się jak na @....
dziś robiłam betkę, moze uda sie odebrac wyniki,ale się boje...boje sie przez to ze się naczytałam o ciążach biochemicznych itd...więc rozumiem co czujesz...
powiem Ci moja kochana, że u mnie było tak samo, też występowały objawy na @ a najlepsze było to , że przed @ zrobiłam 3 testy i dopiero w dniu@ robiłam betkę i przyznam się, że była okropna nerwówka, ale ja czuję, że Ci się udało!!!!

Dziewczyny chciałabym Wam chętnie pomóc jeśli chodzi o wyniki hormonów lub leki. Ale na ten temat nic nie wiem, nie wiem czy powinnam się z tego cieszyć czy martwić bo Wam nie mogę pomóc:zawstydzona/y:

katarzynka1979 pisze:
zrobułam BETE ale jakos ja nie kumam tych norm...

wyszło mi 285,2mlU/ml

co to znaczy?

dziewuszki wy tu wszystko wiecie:)

Kochana jest fasolinka, gratuluje:-D
tutaj masz normy:
NORMY DLA PIERWSZYCH DNI PO OWULACJI (DPO-dni po owulacji)
Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml
10 DPO —- 5 - 50
12 DPO —- 10 - 100
14 DPO —- 20 - 200
16 DPO —- 40 - 400
18 DPO —- 70 - 800
20 DPO —- 140 - 1600
22 DPO —- 180 - 3200
NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period)
3 LP — 5 - 50 mIU/ml
4 LP — 5 - 426 mIU/ml
5 LP — 18 - 7,340 mIU/ml
6 LP — 1,080 - 56,500 mIU/ml
7 - 8 LP — 7, 650 - 229,000 mIU/ml
9 - 12 LP — 25,700 - 288,000 mIU/ml
13 - 16 LP — 13,300 - 254,000 mIU/ml
17 - 24 LP — 4,060 - 165,400 mIU/ml
25 - 40 LP — 3,640 - 117,000 mIU/ml
kobiety nie w ciąży: <5.0 mIU/ml
kobiety po menopauzie: <9.5 mIU/ml
NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży,licząc tydzień ciąży od terminu owulacji mlU/ml
3 – 4 tydzień od owulacji—– 9 - 130
4 – 5 tydzień od owulacji—– 75 – 2600
5 – 6 tydzień od owulacji—– 850 - 20,800
6 – 7 tydzień od owulacji—- 4,000 - 100,200
7 – 12 tydzień od owulacji—- 11,500 - 289,000
12 – 16 tydzień od owulacji— 18,300 - 137,000
16 – 29 tydzień od owulacji—- 1,400 - 53,000
29 – 41 tydzień od owulacji— 940 - 60,000

wynika z tego,że to prawdopodobnie to 4 tydzień, gratuluje mamusiu:-D

Do góry