reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Dzieki kochana. Pytam dla porownania. Ja tez mam 25 dniowe cykle i w tym miesiacu, prawdopodobnie mialam owu w 8/9dc.

Patrzcie, zastanawiam sie nad takim wynalazkiem. Co myslicie?

DuoFertility monitorowanie cyklu miesięcznego
DuoFertility to samoprzylepny sensor wielkości monety, który dyskretnie pozostaje w zagłębieniu pachy kobiety nocą i dniem. Urządzenie to automatycznie, co parę sekund pobiera temperaturę ciała, którą w każdym momencie można odczytać za pomocą czytnika. Czytnik ten pozwala również na zapisanie w nim informacji dotyczących cyklu i owulacji, przez co umożliwia wczesne zdiagnozowanie problemów związanych z niepłodnością.

Specyficzne problemy zdrowotne przy których diagnozie może pomoc DuoFertility
DuoFertility dostarcza kompletnego obraz cyklu miesiączkowego kobiety. Dane o zebranej temperaturze ciała prezentowane są wraz z tymi wpisywanymi do czytnika, informującymi m.in. o stanie śluzu macicznego, rezultatach pasków testowych analizy moczu, rezultatach testów ciążowych, terminach ostatniego współżycia itd.
Zebrane informacje pozwolą na dalsza analizę lekarska i wykrycie problemów związanych z płodnością pacjentki we wczesnym stadium tj. anowulacją lub krótką faza lutealna, które łatwo zauważyć na wykresie temperatury. Podobnie jest z powtarzającymi się przedwczesnymi poronieniami, które również są łatwo widoczne. W razie regularnych owulacji i powtarzających się stosunków płciowych w okresie największej płodności w cyklu poprzez kilka cykli z rzędu, te informacje mogą pomóc lekarzowi w doborze właściwego testu (badanie spermy u partnera, test Huntera, badanie drożności jajowodów...). Te informacje są bardzo przydatne obojgu lekarzowi oraz parze starającej się o dziecko, ponieważ pomagają im zwiększyć szanse na uzyskanie zapłodnienia oraz dostarczają cennych wskazówek w celu uzyskania wczesnej diagnozy niektórych przypadków niepłodności.

a ile to kosztuje

reklama
No kawusia zaliczona.
Co my tu dzisiaj mamy.

Katarzynka1979 - serdeczne gratulacje. Dbać o siebie i nie chlać, co nie dopijesz to się nie zmarnuje, znajdzie się odpowiednia osoba. Napluj na ten monitor to może i my zafasolkujemy.

Julitka - jeszcze nie przylazła @, ale na bank dopadnie mnie w najmniej odpowiednim momencie.

Kaprycha ty mordo pijacka gdzie byłaś ja się pytam???. Tak strasznie tęskniłaś???? To trzeba było wpaść dać buziaczka i mogłaś se lecieć dalej.
A z tym niehalo, żeby dostać się do gina - to ty se może coś tam wsadź. Moja kumpela też w Anglii siedzi i miała coś nie tak z woreczkiem żółciowym ale nie chcieli jej operować bo jeszcze nie umierała. No to mówię jej, żeby się rzuciła na ziemie i zaczęła umierać. Zrób to samo.

Dzień Dobry wszystkim.

Katarzynko 79 serdeczne gratulacje!!!!
Na stronce 28 dni coś nie widzę Twoich wykresów :)

Laura Tobie również gratuluję !!!

Kurczę ten luty to prawdziwy wysyp śniegu i fasolek hihi.

a ile to kosztuje

Hihihi, no Tobie to juz nie bedzie potrzebne. Poki co jeszcze testuja. Potrzebuja kobiet, zeby na nich wyprobowac ten sprzecior. Wlasnie sie zapistalam. Tam jest napisane, ze jak juz bedzie dostepny w sklepach, bedzie kosztowac ok 500 funtow.

Buy | DuoFertility

Kaprycha ty mordo pijacka gdzie byłaś ja się pytam???. Tak strasznie tęskniłaś???? To trzeba było wpaść dać buziaczka i mogłaś se lecieć dalej.
A z tym niehalo, żeby dostać się do gina - to ty se może coś tam wsadź. Moja kumpela też w Anglii siedzi i miała coś nie tak z woreczkiem żółciowym ale nie chcieli jej operować bo jeszcze nie umierała. No to mówię jej, żeby się rzuciła na ziemie i zaczęła umierać. Zrób to samo.

Przysiegam - nic nie pilam :-D:tak::-D. Mialam trening i po powrocie do domu, padalam na twarz ze zmeczenia. Nawet kompa nie wlaczalam. Ale bede grzeczniejsza w tym tygodniu :-D Teraz wlasnie pisze prace, wiec moze nie bede caly czas na BB ale na 100% bede sie pojawiac co godzinke. Co do opieki medycznej w UK, to masz racje. Jezeli wyniki mi wyjda dobre, to zaczne sciemniac i tyle :-D:-D:-D:-D A jak sie wkr..wie to sie spakuje i przyjade do Polski, bo juz mam dosyc tego jebnietego systemu. :-D:-)

A tak w ogole, to kupilam se 50 tesciorow fasolkowych. Teraz sie bede testowac i 5 razy dziennie, hihihi

Kaprycha bo mi się przetrenujesz!!!!!!!!!!!!

Ja czekam tylko na @, będzie dzisiaj albo jutro. Zaczynam kolejny cykl i za 2 tygodnie powinnam wylądować u gina. Wypytam go o tą laparoskopie i chyba się zdecyduję jak mi pozwoli.
Byłam w aptece, żeby kupić sobie testy owulacyjne. Pani mi oznajmiła, że tylko na zamówienie. I weź tu człowieku nie nazwij tego zadupiem.

Moja @ ma być jutro, więc narazie czekam ;-)
Kaprysiu kochana dziękuję za życzenia :):):)

Jutlito to ty masz stalowe nerwy, ale pewnie, masz rację nie ma co sie śpieszyć, jak jest fasolka to napewno teścik pokaze, a czy to bedzie dziś czy jutro to sprawa drugorzędna .;-):happy:;-)
Trzymam kciuki ;-)

Jutlito to ty masz stalowe nerwy, ale pewnie, masz rację nie ma co sie śpieszyć, jak jest fasolka to napewno teścik pokaze, a czy to bedzie dziś czy jutro to sprawa drugorzędna .;-):happy:;-)
Trzymam kciuki ;-)
malenka ja się boję tego rozczarowania jak zobaczę poraz kolejny jedną kreske :-:)-:)-( narazie jeszcze poczekam :-) chociaż w lutym tyle fasolek hehe że może w końcu i mi się uda :tak::tak::tak:

reklama
malenka ja się boję tego rozczarowania jak zobaczę poraz kolejny jedną kreske :-:)-:)-( narazie jeszcze poczekam :-) chociaż w lutym tyle fasolek hehe że może w końcu i mi się uda :tak::tak::tak:

Uda sie uda zobaczysz tylko trzeba wierzyć, a te lutowe fasoleczki to chyba jakaś śniezynka rozsyluje razem ze śniegiem.

Główka do góry póki nie ma @ to jest nadzieja.;-)

Już chyba kazda z nas ma dość tych wstrętnych pojedyńczych krech....:baffled:

Do góry