reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Witam,nie wiem gdzie zadać to pytanie ale myslę ze tutaj bedzie ok.Mianowicie miałam dostać miesiączke 14 jak narazie nic nie ma,kochcałam się w dzień przed owulacja więc dni płodne ale,ze tak powiem był to juz nasz 3 raz tego dnia,a zarazem pierwszy do środka więc mysleliśmy ze plemników nie ma juz tak duzo i sa jakies wybrakowane:D.Ale do rzeczy miesiaczka sie spóznia,mam biały gesty śluz-bezwonny,strasznie wysypało mnie na twarzy pierwszy raz w życiu:szok::szok::szok::szok:..Piersi bolą mnie ale tylko wieczorem,sa takie obrzmiałe.Ostatnio wieszałam pranie i było mi strasznie słabo,szczególnie jak się schylałam.Mogłam zafasolkować?Aha i w dzien po stosunku okropnie bolały mnie jajniki,do teraz czasem zabolą:(.Wiem ,ze nie jestescie duchem świetym,ale jak wam się wydaje?? moje objawy??Dodam ,ze testu domowego nie moge robić gdyż cierpie na chorbe nerek która fałszuje wyniki,a go ginekologa jeszcze za wczesnie???

szanse są bardzo duże. ale nei ma co gdybac. Idz na badanie krwi skoro nei mozesz zrobic testu. To ze kochaliscie sie 3 raz to nie znaczy ze plemniki nie zdolne były do zapłodnienia.

reklama
Dzien dybry w ten piekny deszczowy dzien :-D

Jeszcze Was nie zdazylamprzeczytac, bo piszecie w niesamowitym tempie i nie macie litosci dla tych opoznionych w rozwoju ;-)

Przede wszystkim Julitka i Mezatka - StO LiaT, StO LiaT NieCh ZyJa, ZYjA NaM !!!!!!!! ( spoznione ale szczere). Kobitki, zycze Wam fasolinek, zdrowka, milosci i oby kazdy nastepny dzien, byl piekniejszy niz poprzedni :-D:-):-D

Katarzynka - GRATULUJE z calego mojego ogromnego serducha. Wierze, ze wszystko bedzie dobrze !!!

Ja o 11 dzwonie, zeby sprawdzic moje wyniki. Trzymajcie kciuki, zeby cos bylo niehalo i zeby byly podstawy, zeby mnie do gina wyslali. Co za paranoja, co nie ? :-(

Niunia, trzymam kciuki za wasze wyniki ! Musi byc dobrze :sorry2:

Hanka, zaraz zobacze co tam naskrobalas wariacie. Stesknilam sie, hihihi

no tak ,też tak sądze a na to badanie to potrzebna resepta jest?? a jak już bede miała wyniki to do lekarza? czy sama moge odczytac poziom HCG?...kurcze bardzo bym się cieszyła,bo od zawsze miałam wrażenie ,ze jestem bezpłodna nie wiem dlaczego,to przez te chorby nerek itpp.....Dodam,ze również ostatnio troszke wypiłam,ale z tego co wiem,to alkohol szkodzi najbardziej w 3 trymestrze.A kwas foliowy jest bez recepty??

Kwas foliowy - bez recepty

Beta HCG - mozesz zrobic prywatnie ( ok. 25 zl)

Alkoholem sie nie przejmuj, jak nie mialas 2 promili to pownien byc luz :-p

Czemu myslalas, ze jestes bezplodna skoro nerki masz chore?

Powodzenia

Ostatnia edycja:
DROGIE KOLEŻANKI:) pamiętacie mnie jeszcze?:)

Miło mi poznać równieć wszystkie nowe staraczki,a sporo się ich przez ten miesiąc pojawiło....

wrócilam...pamiętacie że mówiłam że wrócę jak zobaczę II...i wróciłam....
@ mam dostać jutro lub w środę a II kreski są już wyraźne..oby tylko @ nie przyszła....

!!!!

kochana gratuluje ci słonko ogromnie!!! ja tez sobie odpuscilam troszke ten miesiac... w dodatku w czwartek wyjezdzamy z mezem na urlop, ale bedzie juz po dniach plodnych wiec lipa....
a powiedz kasiu jak czesto sie przytualas z mezem w tym cyklu i czy dokladnie w dni plodne??

kochana gratuluje ci słonko ogromnie!!! ja tez sobie odpuscilam troszke ten miesiac... w dodatku w czwartek wyjezdzamy z mezem na urlop, ale bedzie juz po dniach plodnych wiec lipa....
a powiedz kasiu jak czesto sie przytualas z mezem w tym cyklu i czy dokladnie w dni plodne??

przytulalam sie dwa razy - raz 9 a raz 11 dnia cyklu. 11dc wyszły mi dwie kreski na tescie owu. Więc albo poszło z 9 albo z 11...

Kasiu Moja Kochana ciesze sie ogromnie. Tym ze pilas alkohol sie nie przejmuj 12 dni po zaplodnieniu zarodek nie ma polaczenia z matka bo nie ma jeszcze lozyska. Napewno nie zaszkodzilas swojej kruszynce. Ciesze sie razem z Toba i tak jak piszesz Fasolka najwazniejsza wiem ze masz troche stresow ale ze wzgledu na jej dobro musisz sie wyciszyc. A cala reszta sama sie jakos ulozy.
PS U mnie bez zmian ale pracujemy nad zwiazkiem po dlugich rozmowach.

Dziewczyny troche Wam zazdroszcze. Mnie zostaly jeszcze jakies 3 miesiace i znowu bede sie starac. Nie moge sie juz doczekac. Pozdrawiam.

wierze ze uda Wam sie naprawić związek! trzeba być silnym...
ja tez muszę...

reklama
ostatni (ale nie ten obecny) miał 31 dni, a tak normalnie to 25-27 dni.

Dzieki kochana. Pytam dla porownania. Ja tez mam 25 dniowe cykle i w tym miesiacu, prawdopodobnie mialam owu w 8/9dc.

Patrzcie, zastanawiam sie nad takim wynalazkiem. Co myslicie?

DuoFertility monitorowanie cyklu miesięcznego
DuoFertility to samoprzylepny sensor wielkości monety, który dyskretnie pozostaje w zagłębieniu pachy kobiety nocą i dniem. Urządzenie to automatycznie, co parę sekund pobiera temperaturę ciała, którą w każdym momencie można odczytać za pomocą czytnika. Czytnik ten pozwala również na zapisanie w nim informacji dotyczących cyklu i owulacji, przez co umożliwia wczesne zdiagnozowanie problemów związanych z niepłodnością.

Specyficzne problemy zdrowotne przy których diagnozie może pomoc DuoFertility
DuoFertility dostarcza kompletnego obraz cyklu miesiączkowego kobiety. Dane o zebranej temperaturze ciała prezentowane są wraz z tymi wpisywanymi do czytnika, informującymi m.in. o stanie śluzu macicznego, rezultatach pasków testowych analizy moczu, rezultatach testów ciążowych, terminach ostatniego współżycia itd.
Zebrane informacje pozwolą na dalsza analizę lekarska i wykrycie problemów związanych z płodnością pacjentki we wczesnym stadium tj. anowulacją lub krótką faza lutealna, które łatwo zauważyć na wykresie temperatury. Podobnie jest z powtarzającymi się przedwczesnymi poronieniami, które również są łatwo widoczne. W razie regularnych owulacji i powtarzających się stosunków płciowych w okresie największej płodności w cyklu poprzez kilka cykli z rzędu, te informacje mogą pomóc lekarzowi w doborze właściwego testu (badanie spermy u partnera, test Huntera, badanie drożności jajowodów...). Te informacje są bardzo przydatne obojgu lekarzowi oraz parze starającej się o dziecko, ponieważ pomagają im zwiększyć szanse na uzyskanie zapłodnienia oraz dostarczają cennych wskazówek w celu uzyskania wczesnej diagnozy niektórych przypadków niepłodności.

Do góry