reklama
kinguś
Nie poddam się
Udanego wyjazdu ;-);-)No dziewczynki, ja wyjezdzam, bede w niedziele! Zycze wszystkim kiczowacie udanych walentynek :-)
Czasem jest zawrotne tempo pisania;-) Musisz częściej zaglądaćWITAM !!!!
To znowu ja hehe czytam was dzisiaj i czytam i się zacieszam szaloneee
Obiecałam że będę teraz nadrabiać z pisaniem no ale jak codziennie przekopię się przez to co naskrobałyście przez ost 24 godziny to już nie mam siły pisać
Trzymam kciuki by tym razem już był śliczny pęcherzykWróciłam z monitoringu (12 dc) i dalej zero pęcherzyka, czyli tak jak sądziłam :-)
Kolejny monitoring cyklu w środę o 17 00 (17dc). Wtedy już chyba malutki powienien być.
Hihihi juz wiem, czemu mi sie zafasolkowac nie udaje. Ja nienawidze mlekaaaaaaaaaaaa
Mi ginka na endometrium kazała jeść jogurty i rybę ;-)
martyna222
udało się ! :)
Witam was szalone!!! właśnie się naczytałam no i rzeczywiście można sobie humor poprawić:-)
Dziewczyny kurde u mnie wciąż cholera @ nie przylazła ... jak mnie to wkurza!!!
Chcę już zadzwonić do kliniki i powiedzieć że za 9 dni zaczynamy i wciąż nie mogę!!
Małgosiaczek idź jak najszybciej na betkę - będę się modlić by było wszystko wporządku!!!
Kroptusiu zobaczysz dzidziuś będzie zdrowy- mocno trzymam kciuki!!!
Kaprycha ty chyba unikniesz zabiegu?! :-)
Kinguś cieszę się że masz lepszy humor!!!
pozdrawiam!!!!
Chcę już zadzwonić do kliniki i powiedzieć że za 9 dni zaczynamy i wciąż nie mogę!!
Małgosiaczek idź jak najszybciej na betkę - będę się modlić by było wszystko wporządku!!!
Kroptusiu zobaczysz dzidziuś będzie zdrowy- mocno trzymam kciuki!!!
Kinguś cieszę się że masz lepszy humor!!!
pozdrawiam!!!!
kinguś
Nie poddam się
To mam nadzieje, że przyjdzie szybciutko @.
martyna222
jak się czujesz? jakie to uczucie być w ciąży? może dziwne pytanie ale zawsze sobie wyobrażałam jak to jest... i nie wiem niestetyTo mam nadzieje, że przyjdzie szybciutko @.
Kaprycha
Fanka BB :)
To podobno boli gdy ma się jakieś zrosty, ale jak jajowody są drożne to ten zabieg jest tylko nieprzyjemny, ale prawie bezbolesny. Tak czytałam.
A Ciebie aż tak bolało ? Miałaś zrosty ?
Kochana kolezanko po fachu, ja tez mialam robione HSG w Polsce i bolalo jak cholera. Nie dostalam nic przeciwbolowego, po podobno to jest niebezpieczne ( bo mozesz nie poczuc, ze rozrywa Ci jajowody). U mnie wykryto mega zrosty, kontrast sie az wylewal i zdjecie nie wyszlo. Porbowano powtorzyc zabieg ale tez sie nie udalo. Z tego co wiem, HSG nie jest zbyt wiarygodnym badaniem. Wiele kobiet, pod wplywem stresu i bolu sie "blokuje". Ja moge (ale nie musze) byc jedna z nich. Mnie sie nawet nie da pobrac krwi jak jestem zestresowana, bo nic nie poleci a zyly pekaja .. Niektore kobiety w ogole zadnego bolu nie odczuwaja, wiec bardzo mozliwe ze do nich nalezysz.
Powiem Ci, że trochę się naczytałam o tym. Podpatrywałam inne fora gdzie laski się wypowiadały i jakby trzeba było podsumować to 90% była zadowolona (w sensie żadnych komplikacji, dolegliwości po, i z sukcesem praktycznie natychmiastowy) a tylko 10% w szczególności narzekało na komplikacje typu: coś tam za wiele przecieli, doszło do krwawienia wewnątrz, ból i efekt zafasolkowania dopiero po jakimś czasie.
Ale cholera jak się znajdziesz w tych 10% i coś ci tam spierdzielą. Tego się boję.
Ja sie nie boje powiklan, tylko modle sie zeby sie udalo moje jajowody oblokowac :---(
Oj rybka jak najbardziej ( ale tylko tunczyk i makrela) ale jogurt bleeeeeeeMi ginka na endometrium kazała jeść jogurty i rybę ;-)
Hihihi, dziekuje Ci serduszko Watpie, ze unikne - to bylby cud
kinguś
Nie poddam się
Jakbym nie zrobiła testu to nie wiem czy zorientowałabym się, że jestem w ciąży;-) Bolą mnie tylko piersi i czasem mi się nie dobrze zrobi a tak to normalnie. I tylko mówię mojemu groszkowi że musi walczyć ;-)jak się czujesz? jakie to uczucie być w ciąży? może dziwne pytanie ale zawsze sobie wyobrażałam jak to jest... i nie wiem niestety
martyna222
Ja miałam hsg w październiku na NFZ nic nie płaciłam, dali mi przeciwbólowy zastrzyk i tak cholernie bolało jakby mi coś rozrywało w środku... jednak okazało się że jajowody są drożne...Teraz mój nowy lekarz stwierdził że podobno dobrze że bolało bo mogły być zrosty.
Dobrze że zrobiłam bo powinno być robione do IUI...
A i miałam w klinice i po 4 godz. wróciłam do domu...
Kinguś twoja fasolka napewno rośnie!!!
Dobrze że zrobiłam bo powinno być robione do IUI...
A i miałam w klinice i po 4 godz. wróciłam do domu...
Kinguś twoja fasolka napewno rośnie!!!
elisabeth
Październik '06 i '09
Babo miło, że zajrzałaś... jak w pracy? życzę Ci aby do wakacji pojawiła się fasolinka... buźka dla Ciebie...a może szkoda, że lekarz tak długo chce czekac z badaniem nasienia... a Ty nie chcesz tego przyspieszyć? może szkoda tracić czas?Witam was moje kochane!!!
U mnie wszystko w porzadku,odpoczelam sobie i mysle pozytywnie:-)Bylam u Gina ,bardzo fajny lekarz,jak na faceta bardzo delikatny,mialam dopochwowe usg i normalne tez,pobral wiele probek i cytologie,narazie nie musze robic zadnych badan bo u mnie to jak w zegarku i owulka jest wiec mamy nadal probowac,powiedzil ze jak do lata nic nie wyjdzie to maz musi zbadac sperme bo on mysli ze to raczej cos u niego niz u mnie.Narazie nie bede mu o tym mowic,nie bede sie denerwowac i jego taz,nie mam zadnej cysty na jajnikach i mowil ze wszystko ok:-)
No to juz 7 miesiac leci,moze niedlugo sie uda:-)Mowil tez jak sie przestaje brac proszki Anty to moze byc mozliwosc ze organizm musi sie dostosowac do nowych zmian.Powiedzial cos intersujacego ze trzeba sie przytulac przed owulka bo w ten dziej owulacji po 12 godzinach wszystko umiera i juz jest za pozno.Wiec moze probojmy dwa dni przed zeby tam sie nazbieraly plemniczki to moze zadziala:-)
Tesknie za wami moje psiapsiuleczki kochane!!!
Trzymajcie sie zdrowo i zycze powodzenia w fasoleczkach:-)
reklama
HankaM
Fanka BB :)
Jak dorwę swoją kuzynkę to ją zmęczę, żeby mi coś powiedziała o tej laparoskopii. Jest Panią magister położną w jednej z najlepszych klinik w Polsce, ale nie zadaje jej wiele pytań bo haruje dziewczyna non-stop a i nie chce żeby cała rodzinka o wszystkim wiedziała. A to zawsze wychodzi na jaw.
Daję sobie jeszcze ten miesiąc. Potem się upiję jak nic nie wyjdzie, na drugi dzień znów się upiję i jak lekarz nie będzie miał żadnych przeciwwskazań to chyba się zdecyduję.
Daję sobie jeszcze ten miesiąc. Potem się upiję jak nic nie wyjdzie, na drugi dzień znów się upiję i jak lekarz nie będzie miał żadnych przeciwwskazań to chyba się zdecyduję.
Podziel się: