reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Strach kobiet przed autem bierze się przez fanatyzm mężczyzn. Karmią Was strachem, wmawiając że baba się nie nadaje na kierowcę. Stresują ciągle przypominając, że zaś coś przerysujecie. Auto jest po to żeby rysować i jeździć a nie dmuchać i chuchać.
a ja się z Twoją wypowiedzią nie zgodze... miałam zajefajnego instruktora , egzamin zdałam za pierwszym razem, mój mąż czasami mnie zmusi zebym wsiadła za kierownicę, mówi, że jeżdże dobrze, ja tez wiem, że tak jest, ale jak wsiadam za kółko to mnie paraliżuje strach i doopa... zgodze się z jednym, że na pewno praktyka czyni mistrza, ale chodzi o to, żeby ten strach przełamać, a to jest najgorsze...
mam pytanko takie malutkie :confused:
przed owulacja czy podczas, to po ktorej stronie pobolewają jajniki?? z lewej czy zprawej strony?
Marzenixx to jest indywidualna sprawa każdej kobiety... mnie zazwyczaj boli prawy...

reklama
Nie wiem malenka naprawde, ale chcialabym...wiecie co niedawno przez okolo 10 min plakalam i plakalam sama nie moglam sie uspokoic:szok:

oj biedactwo... sama widzisz,ze musisz wyluzowac a moze to te malancholijne stany w ciazy..? nie mam pojecia! a test robilas?

Mnie boli przeważnie po prawej:-pkiedys pytałam lekarza bo tak strasznie mnie bolało powiedzial ze jeden jajnik wiećej pracuje i dlatego bardziej boli ale chyba nie ma regóły

no wlasnie nie ma regoly! mnie czesciej lwey,Ciebie prawy..!

Dzien dobry, czesc i czolem :-D

Zaraz poczytam, co naskrobalyscie. Poki co znalazlam cos co mnie zdenerwowalo :-p

Strach kobiet przed autem bierze się przez fanatyzm mężczyzn. Karmią Was strachem, wmawiając że baba się nie nadaje na kierowcę. Stresują ciągle przypominając, że zaś coś przerysujecie. Auto jest po to żeby rysować i jeździć a nie dmuchać i chuchać.
Ja miałam to szczęście, że trafiłam na facetów którzy za wszelką cenę chcieli mnie nauczyć bezpiecznej jazdy i jak się zachować w sytuacjach bez wyjścia. Dzięki temu ze wszystkich sytuacji kryzysowych wylazłam cało.
Ile razy ja auto zarysowałam, zaliczyłam poduszki powietrzne. Ale teraz wsiadam do auta, potrafie zaliczyć 1000 km bez odpoczynku i przejeżdżając przez obce państwa.
Nie dać się zastraszyć. O niebo jesteśmy my baby lepszymi kierowcami od facetów. Faceci mają wściekłość jaj za kierownicą. Dla nich liczy się kto pierwszy wystartuje ze świateł i prędkość.
Sorry ale wedlug mnie sama sobie zaprzeczasz. Z jednej strony mowisz, ze kobiety sa lepszy mi kierowcami, a z drugiej podkreslasz ze "mialas szczescie trafic na facetow, ktorzy za wszelka cene chceli cie nauczyc jezdzic". Jezeli kobiety jezdza lepiej, to czemu nie uczylas sie od nich???
Po drugie, czemu zakladasz ze to ze niekotre kobiety boja sie jezdzic ma cokolwiek wspolnego z facetami??? Ja uwazam, ze to co napisalas jest czysto sexistowskie i potwierdza ogolne stereotypy. Sama piszesz, ze kobiety jezdza tak, a mezczyzni siak. Wiesz ja znam mezczyzn ktorzy "nie maja wscieklosci jaj (cokolwiek to jest)" za kierownica i kobiety ktore uwielbiaja sie scigac samochodami.
Takie gadki to dla mnie jest przyslowiowe "sranie w banie" . Nie znosze kiedy kobiety maja dualistyczne (na przyklad, ze mezczyzni sa rozsadni - kobiety emocjonalne) podejscie do plci, bo to wlasnie przez ten dualizm, nie mialysmy prawa glosu. Podsumowujac, to jak ktos jedzi jest sprawa indywidualna !
Spoleczenstwo niestety w swojej konstrukcji jest stereotypowe, co spowalnia nasz rozwoj...

oj biedactwo... sama widzisz,ze musisz wyluzowac a moze to te malancholijne stany w ciazy..? nie mam pojecia! a test robilas?

no wlasnie nie ma regoly! mnie czesciej lwey,Ciebie prawy..!
Nie malenka nie robiłam testu bo termin @ mam dopiero na 17stego więc jeszcze kochana nie robilam...poczekam do 17 i zobacze co się dzieje ...

Kaprysiu czyzby kiepski dzień? ;-)pojechałaś po całości... ale ja nie o tym... zerknij w prywatne wiadomości....

Dziewczynki ja się juz żegnam, jutro rano musze wstać bo 200 km w jedną stronę mamy do przejechania... @ jeszcze nie przylazła, ale objawów ciązowych nie mam żadnych, podkreślam ŻADNYCH... więc póki co czekam na @... pewnie się spóźni, choc ostatnio jej się to nie zdażało....wyliczając średnią z ostatniego roku to była co 24,5 dnia, a dzis jest 26... he he he, sama się wkręcam... głooopia!!!:-)

A gdzie się podziewają Babylyss, Babo i Kropeczka?

Buziaki... pojawię się za kilka dni...

Pięknie to napisałaś, lżej na duchu się robi jak się czyta takie słowa...

Kochana, starala sie jak moglam :-) Wiem jak to jest stracic ukochana osobe, ja niemoge sie pozbierac juz 7 lat i ciagle przesladuje mnie ten sam koszmarny sen....
to jest bardzo dziwne normalnie to raz w roku cytologia jest obowiazkowa dla kazdej kobiety chyba ze tam kobiety sa inaczej zbudowane niz w innych krajach:-)

Tu tez cytologie robi sie raz w roku. Tyle ze ja w tym roku ja ominelam :-(

Kaprycha widze, ze tez mieszkasz w UK. Co do twojego pytania - ja mialam robiony tzw, smear test(nie wiem czy ty to samo robilas?) i kobieta, ktora mi to badanie robila powiedziala, ze moge lekko krwawic po tym i tak bylo, ze rowniez mialam troszke krwi na wkladce, bo sabie ja zalozylam:tak:. Mysle, ze nie masz sie czego obawiac. Widze, ze oni tu inaczej robia niz w Polsce:tak:

Dzieki kochana, troszke mnie uspokoilas. Cytologia to jest smear test wlasnie. Ja mialam robiony swap test, pytalam czy to nie jest smear test i pielegniarka powiedziala, ze nie. To jest podobno tylko wymaz, ktory sprawdza czy nie masz infekcji lub zapalenia. Nigdy o czyms takim nie slyszalam ale wierze pielegniarce na slowo :-D

Kaprysiu czyzby kiepski dzień? ;-)pojechałaś po całości... ale ja nie o tym... zerknij w prywatne wiadomości....

Hihihi, widze kochana ze juz zdazylas mnie troszke poznac :-D Masz racje, mialam zly dzien na uczelni :wściekła/y: Dzieki za "prywatna wiadomosc", czuje sie zaszczycona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-D:-)

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane!!!Bardzo dziękuje za słowa otuchy cieszę się że mam takie wsparcie:tak::tak::tak:!
Kinguś nie zamartwiaj się bo napewno będzie wszystko dobrze, no i w październiku będziesz miała dzidziusia już na świecie!!!:-)
Julitka trzymam kciuki oby to były objawy ciąży!!!!:tak:
Elisabeth może się udało? kiedy testujesz?:happy:
Romka co u ciebie?
Pozdrawiam was wszystkie !!!
a ja jak na złość nie mogę się doczekać @ kurde no!!!:wściekła/y: niech w końcu przybędzie!!! a do was nie !!!:blink:;-)

Witajcie kochane!!!Bardzo dziękuje za słowa otuchy cieszę się że mam takie wsparcie:tak::tak::tak:!
Kinguś nie zamartwiaj się bo napewno będzie wszystko dobrze, no i w październiku będziesz miała dzidziusia już na świecie!!!:-)
Julitka trzymam kciuki oby to były objawy ciąży!!!!:tak:
Elisabeth może się udało? kiedy testujesz?:happy:
Romka co u ciebie?
a ja jak na złość nie mogę się doczekać @ kurde no!!!:wściekła/y: niech w końcu przybędzie!!! a do was nie !!!:blink:;-)

Bardzo dziękuje za wsparcie kochane:-):-):-):-)

Witajcie :-)

Szkoda, że się nie udało, ale dobrze, że się nie przejmujesz - przy inseminacji już musi się udać :-D

Ty najlepiej znasz swoje cialo, wiesz kiedy co wyskakuje ;-) Ale jeszcze nie wszystko stracone, dopoki nie przyjdzie @ to nie ma sie co zalamywac! A historia z psem - super :-D

Widzisz, moze masz tak jak u mnie - dopiero w 15 dc pecherzyk byl w miare duzy (17mm). Wczoraj byly przytulanki (16 dc) i planujemy do weekendu codziennie... Zobaczymy :happy:

Witaj!Powodzenia!

Ja testuje 21 lutego - w moje urodzinki... :baffled:
to jak dlugo trwa twoj cykl ja robie tez testy owu i wlasnie w tamtym cyklu mi pokazal 12dc dwie krechyy czyli owu 13 lub 14 dc
ale sama nie wiem

O dziewczynki...................

Poszlam do toalety zrobić siusiu, podtarlam sie, patrze, a tam taaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkiiiiiiiii rozciąąąąąąąąągliwy sluz (wybaczcie opis ;-))!!! Coraz bardziej jestem przekonana o tym, ze ja nie mialam owulki przez te ostatnie 2.5 roku, bo bralam luteine ZA WCZESNIE (16-25dc)! :szok: Pamietam, ze jak zdarzalo mi sie zapomniec o niej i bralam ja tydzien pozniej, to zdarzal mi sie wlasnie taki rozciagliwy plodny sluz... kurde... :crazy:
to m za leb i do lozia:-):-)
Nie biorę żadnych leków:-(
to moze byc zapalenie jajnikow nie chce straszyc alle do gina isc trzeba

reklama

Romka co u ciebie?

wlasnie mialam pisac do Ciebie jak sie ma sprawa z Twoim okresem..czyli jeszcze czekasz?! no dobrze wiec czekajmy na dalszy rozwoj sytuacji..czekajmy na ta @ a potem dawaj znac jak przygotowania do IUI..chce wiedziec wszystko na bierzaco!;-)!
u mnie bez zmian Kochana!

Do góry