reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Widzę, że nie możecie mi pomóc. No nic mówi się trudno poczekam do następnego tygodnia i już wszystko będę wiedziała. Ale do tego czasu chyba oszaleje :-(

reklama
Widzę, że nie możecie mi pomóc. No nic mówi się trudno poczekam do następnego tygodnia i już wszystko będę wiedziała. Ale do tego czasu chyba oszaleje :-(

Musisz być cierpliwa. Jak któraś będzie coś wiedziała to ci odpisze. Tylko dziewczyny pracują i niekiedy wieczorami mają tylko czas. Musisz zaglądać na forum.

Ola to teraz przez kilka dni działaj... A w tym cyklu tez będziesz brała Luteine? może poczekaj az objawy płodności minął i dopiero weź...

Bylam u gin wczoraj, dzisiaj jest moj 17dc, normalnie biore luteine od 16dc, a teraz gin powiedziala zebym wziela od soboty (20dc). Planuje jutro zrobic test owu i zobaczyc czy wyjdzie negatywnie - wczoraj wyszedl mi pozytywny.

Powiedział, że będę musiała wiele starań włożyć poniewż mam coś z macica nie tak ale mam się nie martwić bo będę mogła mieć dzieci. Nigdy w życiu takich plamień nie miałam :-(

A co takiego sie dzieje z Twoja macica? Znasz szczegoly?

Eve84 - co do strachu przed autem. Powiem ci szczerze auto trzeba kilka razy przerysować, zaliczyć kilka stłuczek, żeby na zawsze odszedł strach. Jeździć i jeździć i jeszcze raz jeździć!!!!!

hmmm mam ten sam problem, mam prawo jazdy od 14 lat , nie jeżdze, marnuje sie :) Boje sie , nie lubie, wydaje mi sie, ze mam do tego anty talent, nie umie sie przełamac, wiem ze praktyka czyni mistrza..ale w moim przypadku to niewiem juz sama - bo nie mam orientacji i jakis opózniony refleks :)

Nie mam zielonego pojecia, nigdy nie miałam takich upławów. A bierzesz jakieś leki??

Ja miałam takie upławy od 12 dc w wakacje gdy byłam w Bułgari, po powrocie zatrzymali mnie w szpitalu z podejrzeniem poronienia, potem po betce je wykluczyli, zrobili mi usg (przy okazji wykryli PCO) po czym mnie wypuścili , dostałam antybiotyki i leki przeciw zapalne, wiec domyslam sie , ze to było jakies zapalenie, moze jajnika, bo bolał mnie lewy jajnik..

Teraz tez mi sie to czasem zdarza , ale trwa to 1 dzien , jest mniej tego plamienia i mysle ze w tym przypadku to przez clo.
W wakacje clo nie brałam jeszcze..

Strach kobiet przed autem bierze się przez fanatyzm mężczyzn. Karmią Was strachem, wmawiając że baba się nie nadaje na kierowcę. Stresują ciągle przypominając, że zaś coś przerysujecie. Auto jest po to żeby rysować i jeździć a nie dmuchać i chuchać.
Ja miałam to szczęście, że trafiłam na facetów którzy za wszelką cenę chcieli mnie nauczyć bezpiecznej jazdy i jak się zachować w sytuacjach bez wyjścia. Dzięki temu ze wszystkich sytuacji kryzysowych wylazłam cało.
Ile razy ja auto zarysowałam, zaliczyłam poduszki powietrzne. Ale teraz wsiadam do auta, potrafie zaliczyć 1000 km bez odpoczynku i przejeżdżając przez obce państwa.
Nie dać się zastraszyć. O niebo jesteśmy my baby lepszymi kierowcami od facetów. Faceci mają wściekłość jaj za kierownicą. Dla nich liczy się kto pierwszy wystartuje ze świateł i prędkość.

Witam Was kochane :-) niedawno wróciłam z Piły i zajrzałam do Was :-) wstałam dziś o 3.30 i myslalam juz ze nigdzie nie pojade...tak mi bylo nie dobrze :-( wymiotowac mi sie chcialo masakra :-:)-:)-(

hej dziewczyny
kingus kochana nie przejmuj sie , bedzie dobrze , zobaczysz:tak:sciskam cie mocno;-)
pozdrawiam wszystkie staraczki , nie pisze ale pamietam o was caly czas:tak::sorry2:
mam pytanko takie malutkie :confused:
przed owulacja czy podczas, to po ktorej stronie pobolewają jajniki?? z lewej czy zprawej strony?
buźka:happy:

lilu, bablyss :***

Świeta prawda!;-) U mnie tez mój mąż tylko mnie pociesza i mówi że bedzie dobrze moja matka stwierdziła że oszałałam bo idzie kryzys i nie wiadomo co bedzie:crazy::baffled: a ja to daleko gdzies mam nie czuję zadnego kryzysu, kryzys to mnie dopada od 8 mc co miesiąc jak przychodzi @

hahahahaha sorki,ale fajnie to sformulowalas i smiac mi sie zachcialo z tym kryzysem....

Jesteście jak mój M on też myśli pozytywnie a ja się tak boję.
Staram się zająć myśli czymś innym.

KINGUS bo tak naprawde to nic wiecej nie pozostalo,tylo i wylacznie pozytywne myslenie,ze bedzie dobrze!
to normalne,ze boisz sie co bedzie,ale nie ozwol by strach byl silniejszy,zwalcz go!wiem,ze myslisz-latwo Wam sie mowi..-ale na prawde nic wiecej nie pozostalo tylko byc dobrej mysli!

Witam Was kochane :-) niedawno wróciłam z Piły i zajrzałam do Was :-) wstałam dziś o 3.30 i myslalam juz ze nigdzie nie pojade...tak mi bylo nie dobrze :-( wymiotowac mi sie chcialo masakra :-:)-:)-(

czyzby....?!ciiiiiiiiiiiiiiiii nie bede zapeszac!:-)

hej dziewczyny
kingus kochana nie przejmuj sie , bedzie dobrze , zobaczysz:tak:sciskam cie mocno;-)
pozdrawiam wszystkie staraczki , nie pisze ale pamietam o was caly czas:tak::sorry2:
przed owulacja czy podczas, to po ktorej stronie pobolewają jajniki?? z lewej czy zprawej strony?
buźka:happy:quote]

wiesz co,ja to mam tak,ze przewaznie boli mnie lewy jejnik,ale nie koniecznie czasami bola mnie oby dwa,zdarza sie tez ze czuje tylko prawy....wiem,wiem nie pomoglam hehe,ale tak walnie jest u mnie,nie ma regoly.....

hahahahaha sorki,ale fajnie to sformulowalas i smiac mi sie zachcialo z tym kryzysem....

KINGUS bo tak naprawde to nic wiecej nie pozostalo,tylo i wylacznie pozytywne myslenie,ze bedzie dobrze!
to normalne,ze boisz sie co bedzie,ale nie ozwol by strach byl silniejszy,zwalcz go!wiem,ze myslisz-latwo Wam sie mowi..-ale na prawde nic wiecej nie pozostalo tylko byc dobrej mysli!

czyzby....?!ciiiiiiiiiiiiiiiii nie bede zapeszac!:-)

hej dziewczyny
buźka:happy:quote]

wiesz co,ja to mam tak,ze przewaznie boli mnie lewy jejnik,ale nie koniecznie czasami bola mnie oby dwa,zdarza sie tez ze czuje tylko prawy....wiem,wiem nie pomoglam hehe,ale tak walnie jest u mnie,nie ma regoly.....
Nie wiem malenka naprawde, ale chcialabym...wiecie co niedawno przez okolo 10 min plakalam i plakalam sama nie moglam sie uspokoic:szok:

reklama
hej dziewczyny
buźka:happy:

lilu, bablyss :***
Mnie boli przeważnie po prawej:-pkiedys pytałam lekarza bo tak strasznie mnie bolało powiedzial ze jeden jajnik wiećej pracuje i dlatego bardziej boli ale chyba nie ma regóły

Do góry