reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Juz wrocilam :-D

Kaprycha czemu tak długo musisz czekać na wyniki?
[/FONT]

Kochana, nie mam pojecia czemu tu tak dlugo sie czeka. Mieszkam w UK w malym miasteczku i tu wszystko wydaje sie nienormalne. Za tydzien bede sama wiedziala co i jak a betka w 18dc z 25 chyba i tak nic by nie wykazala...
Juz mam dosyc tego kraju, przysiegam!

dziewczyny mam syna ktory ma rok a jestem w ciazy z drugim 6tydzien i jestem zalamana pomuzcie chociaz troche slow otuchy potrzebuje i co tu teraz robic

Nie wiem jak mam rozumiec ten post.. Jestes zalamana bo jestes w ciazy, czy o co chodzi? Jezli jestes zalamana, bo zafasolkowalac to po jaka cholere piszesz na forum dla staraczek???? Tu dziewczyny sa zdesperowane, zeby miec dzidziusia i takie posty dzialaja mi na nerwy (zeby nie powiedziec, ze na maxa wku...wiaja! ). Chyba, ze taki byl Twoj zamysl...
Totalnie nie rozumiem, wiec ode mnie "slowa otuchy" nie dostaniesz.
Wiem, wiem - forum jest po to, zeby wypowiadac swoje zdanie no ale bez jaj. Ja nie wchodze na forum o raku i nie marudze, ze mam katar!!!!
Zdenerwowalam sie..

gratulacje mamuski :-):-):-) no posyppalo sie bocian gdzies przelatywal czy co ?;-) i oczywiscie ja tez chce ja tez chce ja tez chce :-) kobitki pomozcie ja mam dzisiaj 10dc zawsze trwa ok 27 dni lekarz kazal z przytulankami czekac do 12dc moj m chciala dzisiaj (juz od paru dni chce) ale go splawiam zeby jeszcze poczekal i ...sie obrazil co wy na to powinnam czekac czy odpuscic ratujcie:rofl2::rofl2::rofl2:

Kurka wodna, trudna sytuacja. Powiem tak, jezeli lekarz jest pewien ze owulke bedziesz miala w 12dc, to poczekajcie. Jezeli nie jest pewien, to serdu****cie :-D:-D:-D Powodzenia Wam zycze!

Sorry, za wybuchowosc ale mialam zly dzien. Nawet tu pobierac krwi nie potrafia w tym chorym kraju. Poszlam do przychadni, pani 2 razy probowala pobrac krew ale za kazdym razem, pekala mi zyla. Wiec co? Powiedziala, ze w szpitalu to lepiej robia, bo maja mniejsze igly i tam mnie skierowala. Musialam jechac do szpitala i czekac tam wieki na cholerne pobieranie. Babka w szpitalu na szczescie zrobila to bardzo szybko i sprawnie. Tylko, ze raczki mam jak heroinistka i 2 razy zemdlalam (panicznie sie boje igiel). Do tego moja cytologia sie okazala byc zwyklym wymazem ( zeby sprawdzic, czy nie mam zapalenia), a wszystkie wyniki mam odebrac za tydzien.
Super bylo czyli...

reklama
Witajcie!!! niestety nie tym razem beta negatywna...:-( trudno będzie inseminacja!!!
jakoś się za bardzo nie przejełam chociaż miałam malutką malutką nadzieję i M. też.
przynajmniej wiem że ten śluz to tylko przypadek!:baffled:
Kaprycha mam nadzieje że twój wynik będzie lepszy?!:tak:

Witajcie!!! niestety nie tym razem beta negatywna...:-( trudno będzie inseminacja!!!
jakoś się za bardzo nie przejełam chociaż miałam malutką malutką nadzieję i M. też.
przynajmniej wiem że ten śluz to tylko przypadek!:baffled:
Kaprycha mam nadzieje że twój wynik będzie lepszy?!:tak:

No czekalam wlasnie na wiesci od Ciebie. Bylam pewna, ze beda pozytywne. Nie przejmuj sie, moja betka tez wyjdzie negatywnie - moge sie zalozyc (ale jak sie myle, to bede bardzo szczesliwa). Nie martw sie, przynajmniej wiesz na czym stoisz. Przytulam mocno ;-) Buzka

Cześć dziewczynki.
Czuję że w tym miesiącu fasolki nie będzie:wściekła/y: Wyskoczył mi wielki syf na czole a ta menda pojawia się zawsze przed małpą,rano go jeszcze nie było a teraz dioda taka że szok:no:
Byłam dzisiaj u koleżanki jej pies wąchał mnie i napastował:szok: Powiedziała mi że on się tak zachowuje jak ona ma dostać okres.
No załamka:-D po co mi testy kupować będę chodzić do koleżanki ciekawe czy owulacje też wyczówa:-D:-D

Wiecie bardziej mnie zmartwił mój wynik glukozy który powtarzam już drugi raz pierwszy 101 a teraz 105 a norma do 110 niby się mieszczę ale lekarz się ostatnio pyt. czy robiłam, badanie na czczo ... to on kazał powtórzyć badanie a tu znowu dość dużo... kurde moja babcia miałam cukrzyce... trochę się zaczynam martwić?!

Cześć dziewczynki.
Czuję że w tym miesiącu fasolki nie będzie:wściekła/y: Wyskoczył mi wielki syf na czole a ta menda pojawia się zawsze przed małpą,rano go jeszcze nie było a teraz dioda taka że szok:no:
Byłam dzisiaj u koleżanki jej pies wąchał mnie i napastował:szok: Powiedziała mi że on się tak zachowuje jak ona ma dostać okres.
No załamka:-D po co mi testy kupować będę chodzić do koleżanki ciekawe czy owulacje też wyczówa:-D:-D

HAHAHA, moja wariatka :-D:-D:-D Znowu mnie rozlozylas na lopatki :-):-D:-) Zazdroszcze Twojej koleznace psa, przynajmniej sie przydaje. Moj "UKOCHANY" piesek, rozpieprzyl dywan w salonie pod moja nieobecnosc, ktory kosztowal mnie krocie i ktory mialam niecale dwa tygodnie. Az sie z nerwow poplakalam....

Wiecie bardziej mnie zmartwił mój wynik glukozy który powtarzam już drugi raz pierwszy 101 a teraz 105 a norma do 110 niby się mieszczę ale lekarz się ostatnio pyt. czy robiłam, badanie na czczo ... to on kazał powtórzyć badanie a tu znowu dość dużo... kurde moja babcia miałam cukrzyce... trochę się zaczynam martwić?!

Oj kochanie, nic nie wiem na temat. Poszukam i moze znajde cos na ten temat. Ja tez mialam robiona glukoze, wiec zobaczymy co mi wyjdzie. Moja babcia tez miala cukrzyce, a ja mam wiekszosc objawow :/

Ostatnia edycja:
Witam Dziewczyny... czy ktos mnie jeszcze pamięta???

U mnie już po chrzcinach... ufff... było całkiem miło... 10 osób i 2 dzieci, ale dałam rade... wkleiłam jedno zdjęcie do albumu "rodzinka" zapraszam...

Kropeczko co u Ciebie, jak noga i jak wizyta męża....

Kinguś Catedra GRATULUJĘ.... Kinguś za Ciebie szczególnie zaciskam kciukasy...

Kaprysiu to czekam na wyniki Twojej betki...

Martynka222 przykro mi, ze sie nie udało, ale widzę, ze optymistycznie podchodzisz do inseminacji, więc musi byc dobrze...co do glukozy, to ja w ciąży miałm cukrzyce ciążową, da sie z tym żyć, tylko trzeba miec silną wolę...

Karola.de rozbawiłas mnie z tym psem:-D

Agalotta ja podobnie jak Lilu uważam, ze jesli macie ochotę to do dzieła, a 12dc równiez działajcie...

Sorki Dziewczynki, ze tak po krótce, duzo nie przeczytałam co u Was, bo jakoś nie mam głowy do tego, mam nadzieję, że mi wybaczycie... dziś moja babcia zmarła (99lat) w czwartek jadę na pogrzeb, smutno mi dodatkowo, bo ostatni raz widziałam ją w lipcu, chciałam, zeby jeszcze Kubę zobaczyła, ale niestety nie zdążyłam..... no nic nie bedę Wam tu smęcic...

Pozdrawiam

Cześć dziewczynki.

No to niezły pies. A to ona czy on? Mój psinuś zawsze na przywitanie wsadza nosek w krok bo jest wykastrowany.

Póki nie przekracza to jeszcze OK, ale skoro w rodzinie jest cukrzyca to oznaczać może, że jesteś w grupie ryzyka, więc podczas ciąży najlepiej jak kupisz sobie te urządzenie do mierzenia cukru w domu takie jak mają cukrzycy, żeby mierzyć dość często, oraz zakup ciśnieniomierz, bo przy cukrzycy też ciśnienie może być nieciekawe to podczas ciąży też trzeba mierzyć.
Puki co niczym się nie przejmuj.

HAHAHA, moja wariatka :-D:-D:-D Znowu mnie rozlozylas na lopatki :-):-D:-) Zazdroszcze Twojej koleznace psa, przynajmniej sie przydaje. Moj "UKOCHANY" piesek, rozpieprzyl dywan w salonie pod moja nieobecnosc, ktory kosztowal mnie krocie i ktory mialam niecale dwa tygodnie. Az sie z nerwow poplakalam....

Ile ma piesek, on czy ona, jakich rozmiarów jest, rasa.
Może pomogę jakąś radą bo znam się co nieco na czterech łapach. Jako nastolatka zajmowałam sie opieką nad nimi.

reklama
Lilu, ale plemniczki mogą być słabe i nie przetrwać do czasu owulki..zreszta agalotta zrobisz jak będziesz uważała..pytałas lekarza czemu masz czekać? może to ważne...
moj m nie mial badan tylko gin twierdzi ze po dluzszej abstynencji maluchy sa silniejsze i bardziej waleczne:-) chyba juz i tak jestem zmuszonna na czekanie m sie nie odzywa
Cześć dziewczynki.
chyba zamiast testow kupie sobie psa:-)

Eilsabeth pamietaj ze jestesmy z toba trzymaj sie

Do góry