reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

starania się - watpliwości..

dziś na 11 do lekarza ale u nas labolatorium do 10 to znowu dzis odpada nawet jak da mi skierowanie na tą HCG w szpitalu wynik w 3 dni a jesli jestem w ciąży to trochę długo muszę czekać do tej pory to ja się wykrwawie ciekawe co ona zadecyduję? dam znać
nic sie nie martw olica, a jaka masz tempke? wciaz wysoko? bo to tez duzo mowi....:tak:
Witam się....
Matko, jak mnie tu dawno nie było.....

Buziaki dla wszystkich:-)
no bo sie szwendasz tam gdzie nie potrzeba...:-p

dziewczyny mam pytanie( zadalam je juz na innym forum ale nikt nie potrafi mi odpowiedziec) bralam przez prawie 4 lata tabletki i w pierwszych czterech cyklach moja nizsza temp to 36,3 max a teraz od poczatku 36,6 nie wiem co myslec czytalam ze za niska temp 1 fazy moze swiadczyc o braku owu a i po raz pierwszy po odstawieniu tabsow mialam normalny okres (tzn bez przerwy ) co myslicie spotkalyscie sie z tym kiedys???
wiesz co ja tez mam zazwyczaj nizsze tempki,a w I fazie tym bardziej, wiec to calkiem normalne, to nie prawda ze swiadczy o braku owulacji, o braku owulacji mozna mowic gdy nie ma skoku a po nim 3 wyzszych tempek..... zreszta najlepiej monitorig to potwierdzic moze......

reklama
pochrzanil sie mnie cykl....nie wiem jak dlugie bede. ten juz ponad 40 dni i kocna nie widac a bez skonczonego cyklu nie moge zaczac procedury. wiec chyba sie wsio na marzec teraz przesunie....tzn stymulka okolo 25 lutego i moze transfer drugi tydzien marca ale zobaczymy

pochrzanil sie mnie cykl....nie wiem jak dlugie bede. ten juz ponad 40 dni i kocna nie widac a bez skonczonego cyklu nie moge zaczac procedury. wiec chyba sie wsio na marzec teraz przesunie....tzn stymulka okolo 25 lutego i moze transfer drugi tydzien marca ale zobaczymy
Współczuję ale wierz w sukces bo tylko to nas trzyma przy nadzei.

dziewczyny mam pytanie( zadalam je juz na innym forum ale nikt nie potrafi mi odpowiedziec) bralam przez prawie 4 lata tabletki i w pierwszych czterech cyklach moja nizsza temp to 36,3 max a teraz od poczatku 36,6 nie wiem co myslec czytalam ze za niska temp 1 fazy moze swiadczyc o braku owu a i po raz pierwszy po odstawieniu tabsow mialam normalny okres (tzn bez przerwy ) co myslicie spotkalyscie sie z tym kiedys???

to jaka tempka jest w 1 fazie nie ma znaczenia dla owu. co ma znaczenie to czy pozniej ta tempka wzrasnie odpowiednio

sam fakt ze startowa tempka Ci sie zmienia moze swiadczyc np o zaburzeniach hormonalnych, oslabionym ukladzie rozrodczym....ale z drugiej stronie wcale nie musi...

co najwazniejsze to to, ze sie ta tempka wogole nie stresuj tylko mierz caly cykl i patrz czy jest skok

Kurcze - jakie to wszystko jest pokręcone, jedno jest pewne niczego nie można zaplanować, zarówno w naturalnym jak isztucznym cyklu. Mam nadzieję, że @ szybko nadejdzie i będzie mozna zacząć przygotowania - trzymam za Ciebie z całego serducha kciuki - jedyny pozytyw, to, to, że w ten sposób rodzić może będziesz w styczniu a nie grudniu - czyli twój maluszek będzie miał rok dłuższe dzieciństwo.

Przytulam!!!!

Wiem, ze teraz do tego podchodzisz w ten sposób, ze nie ważne kiedy jak, byle by skończyła sie ta gehenna, ale staram sie znaleźć plusy tego stanu rzeczy. Mnie te pocieszanki też dotyczą, więc jeśli mogę sie czegoś chwycić by nie zwariować to, to robię. Wiem, ze to czekanie to koszmar, oby cię jak najszybciej zalało i oby ten raz był ostatnim. PRZYTULAM!!! I po raz pierwszy dla kogoś pomodlę sie o @.

BUZIAK *

Dobranoc lolitko -i tak dzielna z ciebie babeczka - śpj spokojnie a ja zwrócę się do tego na górze o @ dla Ciebie, zamiast dla mnie :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kochana

dziekuje

no mnie trzeba jeszcze 2 takich zalan. teraz i po rozpoczeciu wyciszania.....
a pozniej oby juz sie przez 9 miesiecy nie pojawilo.... jak sobie radzisz z czekaniem? bo moja poprzednia moc ulotnila sie jak lod gdy sie zetknie z temperatura

lolitko - radzę sobie teraz na prawdę całkiem nieźle dzieje sie tak, dlatego że odpowiedziałam sobie na pytanie przy kolejnym dolr: Czy chcę przeżyć to życie w ten sposób, ciągle płacząc, ciagle męcząc siebie innnych moją depresją. Potem powiedziałam dość, zapomniałam o forum na jakiś czas i znalazłam sobie mnustwo zajęć, ciągle coś, ciągle gdzieś latam, postanowiłam, ze skoro nie ma fosolki, to przez te 2-3 miesiące mogę nauczyć sie jeździć na nartach, postanowiłam, że po tych całych hormonach będę mogła teraz o siebie zadbać i zrzucić te 5 kg, postanowiłam, ze polatam na basen, na areobik itp.

Postaraj sie skupić na czymś innym, bo nie muszę ci tłumaczyć, ze psychika czyni cuda - lub rzuca kłody pod nogi.

Wspieram i jestem - zawsze gdy tylko potrzebujesz!

reklama
Cześć dziewczyny:))
To jest mój drugi cykl stymulowany, clo biorę od 3-7 dnia cyklu, potem w 24-36h przed pęknięciem Ovitrelle, no a potem w 2-3 dni po pęknięciu 2 tabletki dwa razy dziennie luteiny dopochwowo.
Zdziwiłam sie, bo za pierwszym razem mnie tak nie bolało, może jeden, dwa dni po.
Aaaaaa no i oczywiście jestem na monitoringu, więc mam pewność, ze pękło i nic nie powinno sie tam dziać.
Ja na pęknięcie nic nie mam. Mam nadzieję że sam da radę. Wczoraj byłam na podglądaniu. Jeden pęcherz dominujący 19mm. Owu na dniach. Na razie tempka w dole. Na następne podglądanie jestem umówiona na poniedziałek - 13dc. Zobaczymy czy juz pęknie czy nie.
Ten gin u którego byłam mocno się zdziwił że nie miałam zleconego monitoringu...
no bo sie szwendasz tam gdzie nie potrzeba...:-p
:-):-):-) Aj low ju do bólu :-D:-D
Lolitko, bardzo Ci spółczuję tego czekania...to chyba najgorsze.:-:)-:)-( Trzymam mega kciuki zeby @ jak najszybciej przyszła!!! :-)

Do góry