reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Aania

Ale ja nie rozumie co Ty w tej morfologii podalas. Procenty czy co ? I nie napisalas niz o ruchu....

Wiesz bo w tej morfologii nie piszą czy to % czy co!! ale norma jest podana w % więc cała reszta chyba też:-( nie wiem.
Ogólny % ruchliwych 56%
(A) Ruch szybki, linealny 0%(B) Ruch wolny, linealny i nielinearny 46 %
(A) +(B) 46% (C) Ruch w miejscu 10%
(D) Brak ruchy 44%
To chyba wszystko - skomplikowane to:-(

reklama
Aania

Nic nie skomplikowane.

OK - nie jest dobrze :-(
Nie macie wogole szybkich plywakow. Tylko wolnych. Ponad polowa sie wogole nie rusza
Dodatkowo, z tych wolnych az 80% jest uszkodzonych - to nie jest dobra morfologia. :-:)-(

Mozna sie powalczyc naturalnie, ale bedzie ciezko :( Takie wyniki raczej sie kwalifikuja na IUI a najlepiej IVF...Napisz jeszcze ile macie zywych

Ania

Tak jak napisalam. Cuda sie zdarzaja i nawet ze slaba morfologia ludzie fasolkuja. Ale mozecie miec bardzo ciezko - bo malo macie dobrych plywakow, wiele jest uszkodzonych

W zaleznosci od finansow - ja bym radzial pomyslec o IVF. Jesli nie mozecie sobie na nie pozwolic - to IUI.

aania - a ile Twój M ma lat? jaki prowadzi tryb życia, czym się zajmuje??
Ja ekspertką nie jestem, ale patrząc na wyniki to nienajlepiej to wygląda. Sporo pouszkadzanych, mało ruchliwych a sprinterów brak :eek: Myślę, ze Lolitka dobrze radzi, aby się udać po wsparcie...
Ja usiłuje mojego jakoś delikatnie namówić na badania, ale póki co się wstydzi... :no: Zastanawiam się czy jego tryb życia nie spowalnia tez koleżków... Dużo siedzi przed kompem (dom, praca), mało się rusza... generalnie nieregularnie jemy i często na mieście... Pewnie obojgu nam przydałaby się jakaś zdrowa dietka (ja przynajmniej staram się ruszać). Jak to u Was dziewczyny z ruchem i jedzonkiem??

tryb zycia jest kluczowy. niestety jak morfologia jet zla to niemal nie mozna jej naprawic.

liczbe mozna poprawic - morfologia rzadko sie zmienia na duza skale.

reklama
aania - a ile Twój M ma lat? jaki prowadzi tryb życia, czym się zajmuje??
Ja ekspertką nie jestem, ale patrząc na wyniki to nienajlepiej to wygląda. Sporo pouszkadzanych, mało ruchliwych a sprinterów brak :eek: Myślę, ze Lolitka dobrze radzi, aby się udać po wsparcie...
Ja usiłuje mojego jakoś delikatnie namówić na badania, ale póki co się wstydzi... :no: Zastanawiam się czy jego tryb życia nie spowalnia tez koleżków... Dużo siedzi przed kompem (dom, praca), mało się rusza... generalnie nieregularnie jemy i często na mieście... Pewnie obojgu nam przydałaby się jakaś zdrowa dietka (ja przynajmniej staram się ruszać). Jak to u Was dziewczyny z ruchem i jedzonkiem??

jest dokładnie tak jak mówisz. Z moim M nie było problemu , sam zaproponował, że zrobi badania;-)

Do góry