reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
No a testa i tak nie bede robiła bo mam wizytę 21 u ginekologa to nawet jak bym była to mi to powie nie lubie patrzeć na 1 kreskę w teście:-(

Skoro nie chcesz testować tylko czekać jeszcze 3 tygodnie na wizytę to nie myśl o objawach ciąży. Ja nie dałabym rady tyle czekać.

Nie ma to jak sie samej obserwować !!w końcu znamy swoje ciało

Ja nie zdążyłam się poobserwować. ;-)

A w pierwszej ciąży nie znałam się na tym zupełnie i nikt mi tego nie doradził. Słuchałam lekarzy idiotów, którzy twierdzili,że jedyne co można zrobić to czekać!

muszą byc obie identyczne wtedy jest pozytywny bądż testowa bardziej mocniejsza niz kontrolna.

Ginekolog moze zobaczyc ciążę koło 4-5 tygodnia. A to chyba za wczesnie będzie?

Nie zgadzam się . W 4 tygodniu lekarz raczej nie potwierdzi ciąży. W 5 tak -jeśli ma dobry sprzęt. Najlepiej jest pójść koło 6 tyg.
Wczesniej można zrobic bete dla pewności jesli nie ufasz testom.

zbinio mam wrażenie że ty nie wierzysz w swoja ciążę a tymi zaprzeczeniami chcesz "wymusić" słowa "że jednak jesteś" - moim zdaniem w 4-tygodniowej ciąży jeszcze nie występują objawy ciążowe - jeśli by tak było to połowa kobiet na świecie które tracą ciąże niewiedząc nawet o tym miałaby takie objawy.
najprostszym rozwiazaniem jest isc do laboratorium i zrobić bete..i bedzie jasne..bez nakrecania

Nie zgadzam się . W 4 tygodniu lekarz raczej nie potwierdzi ciąży. W 5 tak -jeśli ma dobry sprzęt. Najlepiej jest pójść koło 6 tyg.
Wczesniej można zrobic bete dla pewności jesli nie ufasz testom.
niektórzy potrafią rozpoznać po zmianie narządów rodnych itd niekoniecznie przy usg.Co lekarz to inna opinia.

reklama
niektórzy potrafią rozpoznać po zmianie narządów rodnych itd niekoniecznie przy usg.Co lekarz to inna opinia.

Tak, ale lekarz powie tylko,że wszystko wskazuje na ciążę. Lepiej poczekać 2 tygodnie i widzieć juz pęcherzyk na usg i miec pewność,że jest na swoim miejscu.

Do góry