reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Zbinio ja juz Ciebie nie rozumiem tu niby piszesz ze sobie wmawiasz lub tez nie ze jestes w ciazy, ze jestes przeszlo 2 tygodnie po owu.. (@ powinna juz sie w takim czasie pojawic) i jeszcze chcesz czekac z testem do 1 dnia przed wizyta u lekarza to po co w ogole go robic.. nie rozumiem Cie i chyba nie pojme co chcesz przez to osiagnac..

teraz pewnie wyjde na jakas niedouczoną i nic nie wiedzacą o zyciu osobe..

reklama
Tak, ale lekarz powie tylko,że wszystko wskazuje na ciążę. Lepiej poczekać 2 tygodnie i widzieć juz pęcherzyk na usg i miec pewność,że jest na swoim miejscu.

zgadzam sie, ale wiesz odniosłam sie konkretnie do sytuacji zbinia:-) ze chyba ciut za wczesnie na to, zeby lekarz cokolwiek zobaczył w tak krotkim czasie, bo jak dla mnie to bedzie za wczesnie.
Dziewczynki ja sie zegnam i ide spac ;-)

Zbinio wiesz wydaje mi sie ze skoro masz za 6 dni dostac @ to jak Ci sie bedzie spozniala do wizyty to chyba test nie jest potrzebny?? bo troche tego nie rozumem szczerze. No i na Toim miejscu jezeli dostaniesz @ (zycze, zeby tak nie bylo) to powinnas sie zastanowic nad nieregularnością cykli. Jakie masz cykle? jakich długości, jakie różnice czasowe masz czy to nieregulrne to 1-2 dni czy wiecej?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
zgadzam sie, ale wiesz odniosłam sie konkretnie do sytuacji zbinia:-) ze chyba ciut za wczesnie na to, zeby lekarz cokolwiek zobaczył w tak krotkim czasie, bo jak dla mnie to bedzie za wczesnie.
Dziewczynki ja sie zegnam i ide spac ;-)

W sytuacji Zbinia chyba najlepsza byłaby beta. Skoro jest 2 tyg po owulacji to jakim cudem jeszcze 6 do @? Chyba nie ogarniam tematu.

W sytuacji Zbinia chyba najlepsza byłaby beta. Skoro jest 2 tyg po owulacji to jakim cudem jeszcze 6 do @? Chyba nie ogarniam tematu.

Loree mnie sie nie pytaj ;-) tak Zbino napisała wiec trudno mi sie odniesc do tematu.
Poza tym owszem beta jak najbardziej, ale najbadziej wiarygodna podobno wychodzi 10 dni od zapłodnienia.

DOBRANOC:-D

ej kurcze ja tez nie ogarniam..od owulacji do @ ZAWSZE jest 14 dni..wiec nie mozliwe jest tak jak w przypadku zbinia 20...chyba ze owu wcale nie byla 14 dni temu..

zbinio mam wrażenie że ty nie wierzysz w swoja ciążę a tymi zaprzeczeniami chcesz "wymusić" słowa "że jednak jesteś" - moim zdaniem w 4-tygodniowej ciąży jeszcze nie występują objawy ciążowe - jeśli by tak było to połowa kobiet na świecie które tracą ciąże niewiedząc nawet o tym miałaby takie objawy.
najprostszym rozwiazaniem jest isc do laboratorium i zrobić bete..i bedzie jasne..bez nakrecania

Nie jest tak jak mówisz ale jak zaprzeczam to wiem że potem bedzie mi łatwiej jak jednak znowu nie będę

ej kurcze ja tez nie ogarniam..od owulacji do @ ZAWSZE jest 14 dni..wiec nie mozliwe jest tak jak w przypadku zbinia 20...chyba ze owu wcale nie byla 14 dni temu..

Olu mnie sie tez tak wydaje, ale nie ogarniam tego tematu zbyt pozna pora dla mnie, zeby to zrozumiec;-)ogolnie mowia, ze faza lutealna moze tez trwac od 14 do 16 dni, ale to i tak nie pasi:-)

Olu PM DZIEKI ZA ZAPROSZENIE;-)

Zbinio jestes pewna,że owulacje miałas 14 dni temu? Bo jesli tak to możesz jutro z rana testować.Jesli się mylę niech mnie ktoś poprawi.

reklama
Do góry