reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Witam się późnym wieczorkiem. Wpadłam sie tylko przywitac i juz zmykam niestety. Moja tempka lekko w dół, ale niestety @ nadal nie ma.Jednak mysle, ze za niedługo przyjdzie - koło 2 dni moze bedzie bo widze, ze tempka stopniowo spada :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja tez jestem dobrej mysli i trzymam kciuki zeby nastepnym razem sie udało:tak:
Oj, ale my jeszcze się nie staraliśmy ;-)narazie tylko szykujemy się do działania i tak trochę z różnych powodów odkładamy to wciąż... ale chcemy koniecznie w tym roku zacząć :tak:

Wolfheart - no to super, że macie miejsce - w końcu od tego trzeba zacząć:tak:
Powodzenia z bankami - mnie to również czeka, więc...
My w sumie mamy już mieszkanie (też w kredycie), ale chcemy się stąd wynieść :wściekła/y: w miejsce bardziej cywilizowane i bardziej przyjazne wychowywaniu dzieci. No i zależy nam na większym mieszkanku, dopóki jesteśmy piękni i młodzi :-D i mamy jako takie możliwości kredytowe :zawstydzona/y: bo z biegiem lat będzie trudniej zmienić mieszkanie, a kiedyś na pewno byśmy zechcieli je zmienić...

Jak Wam potrzebna porada bankowa to zapraszam:)
Lolitko pozwoliłam sobie wysłać PW :tak:

Badaicka jak minął Pauli pierwszy dzień w przedszkolu???

Z kredytami teraz już nie jest tak łatwo jak kiedyś, niestety.
Nam udało się kupić dom jeszcze przed kryzysem i nikt nam w banku problemów nie robił. Nasi znajomi przegapili dobry moment i teraz warunki są niekorzystne . Mam nadzieję,że szybko wszystko wróci do normy, bo ja też mam nowe plany w sprawie swojego domu.:tak:
Hej,hej,hello Loree'czku.
Paulusia w przedszkolu w porządeczku na szczeście :-D podoba jej się bardzo.:tak:
Czuje się troche oszukana,bo nie miało byc problemów z zostawianiem jej po jakimś czasie do 14.30 a tym czasem ZONK :wściekła/y::wściekła/y:Ale juz byłam na rozmowie z pania dyrektor :wściekła/y:Mam nadzieje,że bedzie ok.
Na razie poszła z checia i usmiechem, zobaczymy jak bedzie dalej, oby tylko lepiej, bo jak zacznie płakać to wymiekne chyba :eek:
Wczoraj sniadanko zjadła ładnie,obiadu prawie wcale :eek: ale najgorzej jest z piciem,bo moja królewna uwielbia herbatki owocowe, a nienawidzi mleka a w przedszkolu póki co, kawa zbozowa, kakao i mleko :-(
Ehh chyba przeżywam to wszystko bardziej niz ona :baffled:

A jak Ty się czujesz "maleńka"?
Jakes dolegliwosci ciażowe doskwierają czy drugi trymestr jest ok?
I co znowu wymyśliłaś z domkiem-heee?
Ty to chyba tak jak ja nie możesz mieć długo nic tak samo-przestawiasz meble, zmieniasz wystrój,kolor scian itd???
Twój M to znosi, bo mój jakos toleruje ale szczesliwy z tego powodu nie jest, choc sama targam meble jak on jest w pracy :tak:

Justynka vel Zajączek przesyła Wszystkim buziaczki i
DŻENI-bardzo jest jej przykro i przytula Cie mocno
Kroptusiu masz mega buziaki i uściski
MARTYNKO I LOLITKO za Was Justys trzyma mocno kciuki
A tak poza tym pisze ze jest OK :-D

KROPECZKO jesteś juz w Polsce? Jak możesz to się odezwij i napisz parę słów
Aaaaaaa i pokasuj swoje wiadomości prywatne tu na forum,bo nie mozna Ci wysłać żadnego info

Ostatnia edycja:
Badaicka dobrze,że tak łatwo poszło. Ja to chyba za rok będę stała pod przedszkolem cały dzień :zawstydzona/y:
Od kilku dni moja córa pyta o przedszkole, ale i tak za późno w tym roku. Nawet wczoraj w sklepie wybrała sobie plecak do przedszkola:-D:-D:-D
Możesz Paulince zostawic jakieś soczki czy herbatki czy musi pic tylko to mleko ? I kawa zbożowa- fuuuj. Niech sobie sami to piją.
Witaminki kupiłaś?

Ja czuję się dobrze, właściwie nie ciążowo. Dziwnie mi z tym, bo tylko brzuszek rosnie a nic innego nie czuję. Poza wieczorami , kiedy maluszek się zaczyna się wiercić.

Kropeczka jest w Polsce, ale ma dużo na głowie w związku ze ślubem w sobotę. I czasem ma problem z netem.

Tak w ogóle to dzień dobry !

Zajączka pozdrów i ucałuj ode mnie;-)

A w kwestii domów i przemeblowań się zgadzamy:tak:
Ja póki co mam dwa wyjścia, ale to dopiero za 2, 3lata będę coś kombinować.
Albo obecny dom sprzedamy i kupujemy nowy, albo dokupujemy działkę obok i obecny dom rozbudujmy. Zobaczymy za kilka lat jakie będą ceny domów i na co będziemy mogli sobie pozwolić. Oglądam ciągle allegro i gratkę żeby być na bieżąco. Nie miałabym dylematu co wybrac , gdyby nie fakt,że obecny dom ma super okolicę i po prostu tutaj mi się podoba. Więc pewnie rozbudowa...

Czesć dziewczynki!!
Badaicka cieszę sie ze mala ochoczo do przedszkola poszła!! a jak tam wyniki Twojej mamy??
-------->

Badaicka dobrze,że tak łatwo poszło. Ja to chyba za rok będę stała pod przedszkolem cały dzień :zawstydzona/y:
Od kilku dni moja córa pyta o przedszkole, ale i tak za późno w tym roku. Nawet wczoraj w sklepie wybrała sobie plecak do przedszkola:-D:-D:-D
Możesz Paulince zostawic jakieś soczki czy herbatki czy musi pic tylko to mleko ? I kawa zbożowa- fuuuj. Niech sobie sami to piją.
Witaminki kupiłaś?

Ja czuję się dobrze, właściwie nie ciążowo. Dziwnie mi z tym, bo tylko brzuszek rosnie a nic innego nie czuję. Poza wieczorami , kiedy maluszek się zaczyna się wiercić.

Kropeczka jest w Polsce, ale ma dużo na głowie w związku ze ślubem w sobotę. I czasem ma problem z netem.

Kochana zobaczysz,że będzie wszystko dobrze tym bardziej,że z tego co piszesz to Twoja królewna gotowa jest na spotkanie z dziećmi i rozstanie z Tobą nawet nie zauważy że sobie poszłaś:tak:
Loree nie zapytałam sie o to czy moge jej przynieść coś do picia :eek: nie wpadłam na ten prosty pomysł :-(
Witaminek nie kupiłam bo nie było mi po drodze do apteki ale obiecuje,że to zrobie :tak:
Ja tez mam nadzieję,że jak zajde w ciąze to będę się super czuła,bo swoje juz z Paulina przeszłam.:tak:
Tak,tak pamietam,że Kropeczka juz w Pl :tak: no tak ślub najlepszej przyjaciółki to trzeba pomóc w miarę możliwości.
Ciekawa tylko jestem jak Kropcia się czuje,jak kolanko i co w końcu kupiła psiapsiółce na prezent

Tak w ogóle to dzień dobry !

Zajączka pozdrów i ucałuj ode mnie;-)

A w kwestii domów i przemeblowań się zgadzamy:tak:
Ja póki co mam dwa wyjścia, ale to dopiero za 2, 3lata będę coś kombinować.
Albo obecny dom sprzedamy i kupujemy nowy, albo dokupujemy działkę obok i obecny dom rozbudujmy. Zobaczymy za kilka lat jakie będą ceny domów i na co będziemy mogli sobie pozwolić. Oglądam ciągle allegro i gratkę żeby być na bieżąco. Nie miałabym dylematu co wybrac , gdyby nie fakt,że obecny dom ma super okolicę i po prostu tutaj mi się podoba. Więc pewnie rozbudowa...
Wiesz ja chyba bym sie rozbudowała :tak: ja sie przywiazuje do miejsc w których mieszkam i strasznie żle znosze przeprowadzki
Czesć dziewczynki!!
Badaicka cieszę sie ze mala ochoczo do przedszkola poszła!! a jak tam wyniki Twojej mamy??
-------->
Bernadko, wyników mamy jeszcze nie ma :-( była w poniedziałek zapytac ale powiedzieli jej,że jeszcze jest okres urlopowy i żeby przyszła za tydzień :eek:

witam was! dawno mnie tu nie było! ja w dalszym ciągu w trakcie starań! dziś 20 dc! co miało się stać pewnie już się stało ( lub niekoniecznie :) ) mam mały problem z temp. mierzyłąm cały cykl elektronicznym ale wczoraj tak dla porównania wyciągnełam rtęciowy! kilka razy sprawdzała i dziś rano też - jest różnica cały czas 0,3 kreski! jak myślicie, który jest bardziej wiarygodny? ( posiadam zwykły elektroniczny ) z góry dzięki za odp. pozdrawiam serdecznie :)

reklama
witam sie popołudbiowo z @ nareszcie :-) szkoda tylko,ze na wyjazd bede miala@ no ale wreszcie moge ziółka pic ;-)Nektarynko czy cos sie stanie jak zaczne pic od 2 dc?? kurcze bo zapomnialam je wziac a w domu mnie nie ma :sorry:

Do góry