reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

OLOPOLAP jak mam te zioła pić jeszce nie dostałam moze jutro,ze wieczorem to wiem ale w jaki okresie codziennie?

ziółka codziennie , Nektarynka pisała, ze do owulki:-) ja zas czytałam, ze niby przez cały cykl, ale dziewczynyopisywały, ze mozna torbieli sie nabawic, wiec ja tam wole do owulki ;-)

testowac na razie nie bede bo dla mnie szkoda. Ta tempka jak na razie mi o niczym nie mowi. Myslę, ze za pare dni przyjdzie @ a na razie nie chce sie nakręcać. Będą konkretne objawy ciąży będę testowała :tak:

Nektarynka a pytanie do Cię - jaka powinna byc macica tzn jej ułożenie przed @?? bo to, ze zakmnięta to spoko, ale powinna byc wysoko czy nisko? Bo u mnie jest wysoko, zakmnięta i twarda, ale opuchnięta.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ziółka codziennie , Nektarynka pisała, ze do owulki:-) ja zas czytałam, ze niby przez cały cykl, ale dziewczynyopisywały, ze mozna torbieli sie nabawic, wiec ja tam wole do owulki ;-)

testowac na razie nie bede bo dla mnie szkoda. Ta tempka jak na razie mi o niczym nie mowi. Myslę, ze za pare dni przyjdzie @ a na razie nie chce sie nakręcać. Będą konkretne objawy ciąży będę testowała :tak:

Nektarynka a pytanie do Cię - jaka powinna byc macica tzn jej ułożenie przed @?? bo to, ze zakmnięta to spoko, ale powinna byc wysoko czy nisko? Bo u mnie jest wysoko, zakmnięta i twarda, ale opuchnięta.

Hm czyli jak, jak mam tydzień jeszcze do @ to moge pić od dziś aż do owulki potem przerwa i po owulce znowu?

Kurde a ja dziś tempa rano 36,64 a mialam po owulacji ok 36,8. (termometr elektroniczny, pomiar w ustach). Rano juz nie miala czasu kombinować cały dzień zdołowana chodziłam. Po pracy mierze i tak w ustach elektronicznym 36,62, w pochwie elektronicznym 36,74, a rtęciowym w pochwie 37,7 i co tu o tym myśleć??????
W poprzednich cyklach jak robiłam rtęciowym to miała 37,2-37,4 po owulacji i w dzień zwykle 2 kreski więcej niż rano. Myślę że rtęciowy jest lepszy do pomiaru ale kupiłam elektroniczny owulacyjny microlife bo mi sie nie chciało 5 min leżeć i czekać na pomiar tempki.

Ale kicha. myslicie że mam jeszcze szanse w tym cyklu na dzieciątko czy mogę już się przygotowywac na nadejście @ ??

ziola pije sie od pierwszego dni @ do owulacji (znam osoby co pily caly cykl) ja tez pierwszy pilam caly cykl a potem tylko do owulki ewentualnie 2-3 dni po owu..

a odnosnie Twego pytania

tyle razy CI juz pisałam o temperaturze a Ty dalej swoje..

No wiem ale juz teraz dam wam spokój z tra temp.:-)juz teraz wiem wszystko ;-);-)

Kurde a ja dziś tempa rano 36,64 a mialam po owulacji ok 36,8. (termometr elektroniczny, pomiar w ustach). Rano juz nie miala czasu kombinować cały dzień zdołowana chodziłam. Po pracy mierze i tak w ustach elektronicznym 36,62, w pochwie elektronicznym 36,74, a rtęciowym w pochwie 37,7 i co tu o tym myśleć??????
W poprzednich cyklach jak robiłam rtęciowym to miała 37,2-37,4 po owulacji i w dzień zwykle 2 kreski więcej niż rano. Myślę że rtęciowy jest lepszy do pomiaru ale kupiłam elektroniczny owulacyjny microlife bo mi sie nie chciało 5 min leżeć i czekać na pomiar tempki.

Ale kicha. myslicie że mam jeszcze szanse w tym cyklu na dzieciątko czy mogę już się przygotowywac na nadejście @ ??

Nie rozumiem, dlaczego mierzysz popołudniu? Skoro trza mierzyc z rana od razu po przebudzeniu i tylko raz, bo im dłuzej jestes rozbudzona tym inna moze byc tempka i przede wszytskim jednym termometrem i w jednym miejscu. Albo ja tu czegoś nie kumam:eek: jak dla mnie rtęciowy jest lepszy.

ziola pije sie od pierwszego dni @ do owulacji (znam osoby co pily caly cykl) ja tez pierwszy pilam caly cykl a potem tylko do owulki ewentualnie 2-3 dni po owu..

a odnosnie Twego pytania

tyle razy CI juz pisałam o temperaturze a Ty dalej swoje..

Czyli wychodzi na to że przez jakieś przeszła 2 tygodnie w miesiące je pije od pierwszego dnia@ w trakcie,zakładam że trwa jakieś 5 dni@ potem do owulacji jakieś 12 14 dni i przerwa do następnej @ i od nowa

U mnie jest tak: w czasie nieplodnym zamknieta twarda nisko, w czasie plodnym i w czasie @ uniesiona miekka i otwarta nie wiem jak u Ciebie.. musisz badac caly czas by wybadac jak jest u ciebie..
Hm czyli jak, jak mam tydzień jeszcze do @ to moge pić od dziś aż do owulki potem przerwa i po owulce znowu?
nie chce Cie obrazic ale czy Ty umiesz czytac ze zrozumieniem? kilka postow wczesniej nabazgralam od kiedy do kiedy

jesli chodzi o pomiar w ustach to w kazdym miejscu jest inna temperatura wiec jako do obserwacji termicznej ciała tego miejsca nie polecam, jesli chodzi o termometr elektroniczy microlife uzywam go od poczatku maja i narzekac na niego nie moge.. jest bardzo dory mowa o MT 1622GT

jesli chodzi o Twoje pomiary to czy czasem nie za czesto mierzysz? nigdy przenigdy nie mierzy sie w ciagu dnia.. NEVER EVER!!
36,64 to tez nie niska temp ale nie wiem jakie masz temperatury z przed owulacji wiec jesli mozesz zamiesc wykres lub tez same temperatury to pomoge.. dla mnie licza sie tylko temperatury przed wstaniem z lozka..

reklama
Nie rozumiem, dlaczego mierzysz popołudniu? Skoro trza mierzyc z rana od razu po przebudzeniu i tylko raz, bo im dłuzej jestes rozbudzona tym inna moze byc tempka i przede wszytskim jednym termometrem i w jednym miejscu. Albo ja tu czegoś nie kumam:eek: jak dla mnie rtęciowy jest lepszy.

mierze corano o tej samej porze elektronicznym w ustach, ale dzis ni z tego ni z owego w 21 dc tempa mi spadla z 36,8 do 36,64 i stad po poludniu zaszalalam z mierzeniem. Ale mniejsza o to czy taki spadek moze oznaczac ze juz progesteron spadl i nie ma co liczyć na ciaze? czy moze takie 1 dniowe spadki moga sie zdazyc?

czekam niecierpliwie do jutra rana na kolejny pomiar

Do góry