reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

A moj mi jeszcze podaje termomert.. na poczaku powiedzial ze sam bedzie wkladal, ale z racji na miejsce trzeba miec wyczucie i czuc aby sobie krzywdy nie zrobic.. czasem jak jestem sucha to ledwo wlazi ten termometr

reklama
A moj mi jeszcze podaje termomert.. na poczaku powiedzial ze sam bedzie wkladal, ale z racji na miejsce trzeba miec wyczucie i czuc aby sobie krzywdy nie zrobic.. czasem jak jestem sucha to ledwo wlazi ten termometr

kurcze ja swojego nie widze, jakby mi termometr wkładał :szok::-Dchyba by sie nie odważył, ale fakt czasami jest masakra ja tak mam po owulce niestety jak następuje susza ;-)

No mój jak pierwszy raz zobaczył jak mierzę to zrobił wielkie oczy i mówi co to jakaś nowa gra wstepna haha i że on mi juz nie wystarcza :-D:-D:-D:-D

Fajnie sie z wami siedzi ale synek jeszcze nie śpi i domaga sie o bajkę o traktora Toma musze mu włączyc bo mi żyć nie da , no i M właśnie z pracy przyszedł to ide z nim posiedzieć a potem włosy ściąc M bo od paru dni mi marudzi że żle juz wygląda haha

a ja dzisiaj robie zapasy na zime :szok: kupiłm 10 kg papryki i robie marynowaną i do zamrozenia ;-) bedzie na zime na leczo :sorry:dodatkowo mam jeszcze zamrozone truskaweczki ( na jogurcik w zimie) i wisienki (nie wiem na co mama mi dała:-D) i musze sie zastanowic co jeszcze ;-) podobno kryzys to trza sie zaopatrzyc:-D

raz tez tak mialam i "prosiłam":eek: M aby do niej przemowil aby opadla.. po owulce nie chciala opasc potem przyszla @ i po @ sie obnizyla.. takze nie przejmuj sie nią..

nie wsciekam sie, jestem od 2 w nocy na nogach.. dlatego mozesz odczuc chlod w moich postach..

czyli tak 13 dni owulacja albo i mogla byc 11dc.. nie wykluczam.. ja wyznaczam owulacje na tej podstawie ze wzrost musi wyc taki aby temperatura byla powyzej 6 poprzedzajacych czyli jak 12dc byl wzrost i jest powyzej a potem lekki spadek ale nie ponizej linii pokrywajacej czyli jesli masz od 7 do 11dc najwyzsza 36,64+0,025=36,665 to wychodzi ze nie za bardzo moze byc owu 11dc bo poten w 13 jest 36,64 bo jest nizsze od 36,665 troszke to zagnatwane ale jak juz sie analizuje jakis czas to to wchodzi w nawyc takze przyjelabym owu za dzien 13dc.. a 15 zaklocona wiec nie biore pod uwage ale powinno sie do niej dodac okolo 0,1 ale ja wole nie dodawac i wpisac jako zaklocona..

ja np dzis mierzylam o 1:40 ale o 22 juz spalam czyli mialam przespane 4h.. wiec zaliczam jako zaklocona ale biore ja jako tako po uwage..

mam nadzieje ze troszke naswietlilam temat.. jesli jest cos zagmatwane prosze mi wybaczyc ale juz spiaca jestem

linia pokrywajaca czyli jest to linia pokrywajaca 6 ostatnich temperatur przed skokiem plud 0,025 st C

Nektarynka, wielkie dzięki za wytłumaczenie - wkoncu wiem co to jest ta linia pokrywająca o której się czasem pisze :-) ale z 3 razy czytałam co napisałaś aż zajarzyłam :-) czyli ta moja dzisiejsza tempka ciut ponizej tej linii :-( oby to wina zlego pomiaru w ustach byla. Od nastepnego cyklu bedzie pochwa niech sie M podsmiewuje ;-)

Pajka wisnie jak najbardziej na ciasto lub kompocik.. my mamy tyle owocow zaprawionych i zamrozonych ze jestesmy chyba na dwie zimy przygotowani..

OOO dobry pomysł na kompocik będą :-)
ja juz zmykam bo ledwo na nogach stoje jestem padnięta. Jak mi sie jutro uda dam moją kolejną tempkę, która załoze sie, ze spadnie ;-)Buziaczki pa

reklama
Do góry