reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Nie chce alimentów na siebie, na dziecko to ma obowiązek płacić, choć on nie chce płacić zbyt wiele, a wiadomo dziecko kosztuje - utrzymanie, opiekunka lub żlobek, leczenie itd, ale uwierzcie mi gdybym miała dobrą pracę to wolałabym nie brac od niego złotówki.

może kiedyś zrozumie i przynajmniej będzie starał mi się to wszystko wynagrodzić w ten sposób że nie będzie utrudniał mi i dziecku życia. Ale obawiam się że nie ma na tyle honoru. Ale przysięgam, że jeśli będzie robił cokolwiek żeby mi jeszcze bardziej zniszczyć życie to zrobie WSZYSTKO żeby się zemścić!

reklama
ciekawostka dla staraczek;-):tak:
Dowiedziono naukowo, że zbyt duża ilość seksu zmniejsza szanse na maluszka. Pamiętaj, że nasienie mężczyzny z każdym kolejnym wytryskiem ma mniej plemników. Dlatego nie powinniście kochać się zbyt często. Najlepiej wstrzymajcie się od uprawiania seksu przez 5 dni przed twoim okresem płodnym. Ważne również, abyś przy każdym zbliżeniu przeżywała orgazm. Szczytowanie powoduje skurcze w okolicach pochwy i macicy, co ułatwia plemnikom dotarcie do jajeczka. Zajściu w ciążę sprzyja zatem długa gra wstępna oraz twoje ulubione pieszczoty i pozycje.

Pozdrawiam i powodzenia życzę!
mam nadzieje że i mi się w końcu uda...:sorry2:
boshe co za bzdury.... a ciekawe co ma powiedziec kobieta ktora nie ma orgazmu! eh szkoda gadac...

jedni pisza ze czestsze stosunki powodują wiekszą produkcje plemnikow a lekarze ktorzy przeprowadzaja in vitro zastanawiaja sie czy czasem nie odejsc od wstrzymywania przed samym in vitro.. no to teraz to ja juz nic nie kumam..

Kasiu nie wiem co powiedziec takim facetom od razu powinno sie przyrodzenie przy samej d..pie ucinac.. no az mnie krew zalewa..

Kasieńko 1979 - bardzo wzruszyła mnie Twoja historia.
Olcia ma rację, nie możesz mu tego darować... niech nie mysli sobie, że zrobił dziecko i teraz bedzie miał wszystko w d.... Nie pozwól mu bawić się tą sytuacją i Twoimi uczuciami. Twoje dziecko potrzebuje silnej i usmiechnietej mamy !!! Więc nie chowaj honoru tylko walcz o swoje i pokaż jemu i jego "szanownym" rodzicom, że nie jesteś taką idiotką jak Twojemu "mężusiowi" mogłoby się wydawać i że nie pozwolisz skrzywdzić siebie i swojego maleństwa...
Powinnaś rozwieźć się z tym draniem bo z niego i tak już nie będzie dobrego materiału na męża - tylko nie godź się na orzeczenie winy po obu stronach - niech bierze winę na siebie i możesz wystąpić do Sądu o alimenty na dzieciątko, niech pokrywa połowę kosztów wyprawki i utrzymania dziecka.
Nie radziłabym Ci brać jego na litość bo to tylko spowoduje, że on i jego nowa będą mieli większą pożywkę z Twojej krzywdy. Sama musisz wziąć twardo sprawy w swoje ręcę i pokazać całemu światu, że nie pozwolisz sobie na takie traktowanie.
Życzę Ci dużo, dużo siły, bo teraz będziesz jej potrzebowała i duzo cierpliwości i wierzę, że jak tylko zakończysz ten rozdział swojego życia to spotka Cię jeszcze mnóstwo szczęścia. Pozdrawiam cieplutko i głowa do góry !!

Nie chce alimentów na siebie, na dziecko to ma obowiązek płacić, choć on nie chce płacić zbyt wiele, a wiadomo dziecko kosztuje - utrzymanie, opiekunka lub żlobek, leczenie itd, ale uwierzcie mi gdybym miała dobrą pracę to wolałabym nie brac od niego złotówki.

może kiedyś zrozumie i przynajmniej będzie starał mi się to wszystko wynagrodzić w ten sposób że nie będzie utrudniał mi i dziecku życia. Ale obawiam się że nie ma na tyle honoru. Ale przysięgam, że jeśli będzie robił cokolwiek żeby mi jeszcze bardziej zniszczyć życie to zrobie WSZYSTKO żeby się zemścić!

Kasienko, alimenty na dziecko musza byc, walcz o jak najwyzsze, bo utrzymanie dziecka wiele kosztuje. Mnie sie wydaje, ze 1500-2000 zl to MINIMUM jakie Twoj byly pownien wplacac. Jestem pewna, ze sad zadba o dziecko i zasadzi nawet wiecej!!!!

Kasienko, alimenty na dziecko musza byc, walcz o jak najwyzsze, bo utrzymanie dziecka wiele kosztuje. Mnie sie wydaje, ze 1500-2000 zl to MINIMUM jakie Twoj byly pownien wplacac. Jestem pewna, ze sad zadba o dziecko i zasadzi nawet wiecej!!!!

też sie z Tobą zgadzam:-) utrzymanie dziecka, opiekunka czy złobek, leczenie itd to kupa kasy. Może uda mi się z nim dogadać i sam zaproponuje alimenty w takiej kwocie. W końcu wie co ile kosztuje i chyba nie chce zeby jego dziecko cierpiało biedę.
Słuchaj wczoraj poszlam do sklepu kupilam kilka drobiazgów - jakies nozyczki, szczoteczki, termometr, kosmetyki, paczke pieluch, przewijak i wydałam prawie 400zł. A kosmetyki to tak na miesiąc. Byłam w szoku przy kasie:szok:
A tyle jeszcze do kupienia...

też sie z Tobą zgadzam:-) utrzymanie dziecka, opiekunka czy złobek, leczenie itd to kupa kasy. Może uda mi się z nim dogadać i sam zaproponuje alimenty w takiej kwocie. W końcu wie co ile kosztuje i chyba nie chce zeby jego dziecko cierpiało biedę.
Słuchaj wczoraj poszlam do sklepu kupilam kilka drobiazgów - jakies nozyczki, szczoteczki, termometr, kosmetyki, paczke pieluch, przewijak i wydałam prawie 400zł. A kosmetyki to tak na miesiąc. Byłam w szoku przy kasie:szok:
A tyle jeszcze do kupienia...

Niestety kochanie tak to wlasnie jest... Moj M ostatnio wrocil do domu i powiedzial, ze szczepienia noworodka to okolo 1400 zl! A tyle pieniedzy piechota nie chodzi... No i M patrzyl tez na fotelik dla dziecka, wozek - kupa kasy jak nic, a bez tego sie nie da zyc. Nie widze powodu, dla ktorego mialabys utrzymywac dziecko sama, szczegolnie, ze jeszcze bedziesz sie nim opiekowac (czego Twoj ex na pewno robic nie bedzie). Alimenty na Ciebie tez by sie przydaly - chocby w wysokosci takiej jak miesieczna pensja opiekunki - zebys mogla sie poswiecic dziecku i nie martwic o to co wlozysz do garnka nastepnego dnia.

Masz juz termin rozprawy?

ciekawostka dla staraczek;-):tak:
Dowiedziono naukowo, że zbyt duża ilość seksu zmniejsza szanse na maluszka. Pamiętaj, że nasienie mężczyzny z każdym kolejnym wytryskiem ma mniej plemników. Dlatego nie powinniście kochać się zbyt często. Najlepiej wstrzymajcie się od uprawiania seksu przez 5 dni przed twoim okresem płodnym. Ważne również, abyś przy każdym zbliżeniu przeżywała orgazm. Szczytowanie powoduje skurcze w okolicach pochwy i macicy, co ułatwia plemnikom dotarcie do jajeczka. Zajściu w ciążę sprzyja zatem długa gra wstępna oraz twoje ulubione pieszczoty i pozycje.

Pozdrawiam i powodzenia życzę!
mam nadzieje że i mi się w końcu uda...:sorry2:
WOW, dzieki za info. A ja glupia sie na IVF zdecydowalam... Gdybym tylko wiedziala wczesniej, ze to taka prosta sprawa. Dzieki za rade i prosimy o wiecej :-)

Dopiekłam mu także bo zarabiam podobnie (nawet lepiej bo ja nie tracę kasy na dojazdy) jak on i już nie zadziera nosa!
:-)

Przykro mi, ze mieliscie kryzys tylko nie rozumiem, co kasa ma do tego wszystkiego???
Pozdro.

Katarzynka, ja powiem tylko jedno. Zycze temu Twojemu x, zeby juz nigdy nie zaznal szczescia w zyciu. To co zrobil swiadczy tylko i wylacznie o tym, ze jest jednostka niewarta istnienia. Stary - rzucam na Ciebie klatwe!!!!!!! :evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

reklama
Do góry