reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

normalnie tak się ucieszyłam, że aż się popłakałam, a mój M. to o mało ze schodów nie spadł:-) idę dziś do położnej się zapytać co i jak bo wizytę u gin mam na początku marca. Ale z tych norm wychodzi, że to już 4 tydzień:-)
wcale sie nie dziwie!!! :-D do lekarza najlepiej jak pojdzie sie miedzy 6-7 tg bo wtedy juz na usg powinno byc widac serduszko!!! :-D
ale superasny piątek!!!!!!!!!! :-D:rofl2:

reklama
dziewczyny czy jest jakis problem z suwaczkami? Nie mogę zainstalować ? Cały czas na bb mam napisane invalid wrrrrrrrrr

dziewczyny czy jest jakis problem z suwaczkami? Nie mogę zainstalować ? Cały czas na bb mam napisane invalid wrrrrrrrrr
wiesz co nie probowalam nic teraz z mieniac. ale ostatnio tez cos mi glupiego wyskakiwalo a co najsmieszniejsze ze skasowalam 1 pozycje a tu mi po fakcie pisze ze za duzo linijek! :szok:

Hej dziewczyny, mam już wyniki badań. I wyszło mi 98,86 mIU/ mI czy to fasolinka?? A @ nadal brak:-)

To ciaza, jesli masz jeszcze normy to tym bardziej....ja robilam bete pare dni przed @ i wyszla mi 101 :) ale zawsze mozesz potwierdzic np w pn jaki jest przyrost to oznacza ciaze i ze sie dorbze rozwija :-) Do lekarza sie nie spiesz, ja poszlam pare dni po @ i byla plamka czarna bez serduszka wiec musialam czekac kolejne 3 tyg :)....Gratulacje, bierz folik i dbaj o siebie

Dzien dobry :)
O jak milo z samego rana slyszec dobre wiadomosci :tak:

:-D:-D:-DGratulacje Sylwka :-D:-D:-D

GRATULACJE !!! :rofl2::-):rofl2::-)
Mówiłam że płodny ten Nowy Rok :tak:;-)

No i chyba mialas racje. Plodny i to bardzo, poki co fasolki sie sypia jak z rekawa.
A kiedy jaaaaaaaaaaaaaaaaa ??? :szok:
Ja mam moja betke we wtorek, czyli beznadziejny termin bo bede 9 dni przed @ i nawet jezeli by sie udalo (blaaaaaaaaaagaaaaaam, niech sie uda!!! ) w tym cyklu, to i tak nic nie pokaze :zawstydzona/y: Do tego wyniki bety, beda dostepne po 10 dniach. SZOK, bo w Polsce tego samego dnia nawet mozna odebrac...
Baba sie uparla i bedzie sprawdzac, czy udalo sie w poprzednim cyklu a tlumaczylam, ze nie ma takiej mozliwosci.. ehhhhh, czasem mam ochote tak z calej sily "zdzielic" niektorych w glowe:-D
Wkejam normy HCG, moze komus sie przydadza :

NORMY DLA PIERWSZYCH DNI PO OWULACJI (DPO-dni po owulacji)
Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml
10 DPO —- 5 - 50
12 DPO —- 10 - 100
14 DPO —- 20 - 200
16 DPO —- 40 - 400
18 DPO —- 70 - 800
20 DPO —- 140 - 1600
22 DPO —- 180 - 3200
NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period)
3 LP — 5 - 50 mIU/ml
4 LP — 5 - 426 mIU/ml
5 LP — 18 - 7,340 mIU/ml
6 LP — 1,080 - 56,500 mIU/ml
7 - 8 LP — 7, 650 - 229,000 mIU/ml
9 - 12 LP — 25,700 - 288,000 mIU/ml
13 - 16 LP — 13,300 - 254,000 mIU/ml
17 - 24 LP — 4,060 - 165,400 mIU/ml
25 - 40 LP — 3,640 - 117,000 mIU/ml
kobiety nie w ciąży: <5.0 mIU/ml
kobiety po menopauzie: <9.5 mIU/ml
NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży,licząc tydzień ciąży od terminu owulacji mlU/ml
3 – 4 tydzień od owulacji—– 9 - 130
4 – 5 tydzień od owulacji—– 75 – 2600
5 – 6 tydzień od owulacji—– 850 - 20,800
6 – 7 tydzień od owulacji—- 4,000 - 100,200
7 – 12 tydzień od owulacji—- 11,500 - 289,000
12 – 16 tydzień od owulacji— 18,300 - 137,000
16 – 29 tydzień od owulacji—- 1,400 - 53,000
29 – 41 tydzień od owulacji— 940 - 60,000

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry