reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

A co do Twoich jajowodow to chyba in vitro wchodzi w rachube
Probowalas isc na zabieg droznosci jajowodow ?

reklama
A co do Twoich jajowodow to chyba in vitro wchodzi w rachube
Probowalas isc na zabieg droznosci jajowodow ?
No wlasnie problem polega na tym, ze na mojej pierwszej w tym kraju wizycie na temat leczenia mojej nieplodnosci, spotkalam sie niesamowita nieprzychylnoscia ze strony lekarki ogolnej. Po pierwsze, kazala mi wrocic do Polski i tam sie leczyc, po juz ten " problem " przywiozlam do UK (kurka a moj M. mi mowil, zelepiej zablokowane jajowody zostawic na granicy :-D). Po drugie, nie uznala za mam podstawy zeby zostac skierowana na do GINA :szok:. Po trzecie, caly czas mi wmawiala, ze jestem w ciazy ( bo w ostatnimcyklu plamilam a nie mialam normalnej @). Wiec w przyszly wtorek mam robiona betke (wynik znam juz teraz), krew na cukrzyce i cytologie.. Zmieniam tez ta babe i skladam na nia skarge. Moze inny lekarz bedzie chcial mi pomoc. Jak nie, to im powiem zeby w takim razie leczyli moja depresje....Czyli jedyne co mialam robione pod tym wzgledem to jedno jedyne HSG ( kotre z reszta musialo byc powtorzone, bo za pierwszym razem sie nie udalo) :-(

witam kofane

No ja tez, z tego co wiem to kościól sie w to wmieszał i politycy starali sie dogadac na jakis kopromis, chyba chodziło o te zamrazanie zarodków, kosciol sie upiera, ze to cięzki grzech, lekarze znow maja swoje racje i tak w kołko, spoko teraz cisza w tym temacie to widocznie jeszcze dyskusje trwają :/

a wiecie co mnie najbardziej wkurza????:wściekła/y:....ze kosciol jest przeciwko in vitro bo po zaplodnieniu mrozi sie a po wewnym czasie nawet niszczy...ok....moze i maja racje....tylko ze na tym etapie to jeszcze nie czlowiek tylko zbior kodow genetycznych,,,,,,,.....i jeszcze jedno....skoro kosciol uwaza ze to jest czlowiek to czemu jak poronilam w 10tyg..ksiadz powiedzial ze nie pochowa bo to jeszcze nie czlowiem......normalnie jestem glupia.....czyli punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia????........zgroza

Co za niedolegi w tej UK:)
Wspolczuje Ci, bo wiem ze to sa sprawy intymne i wrazliwe i sie oczekuje od lekarza fachowej pomocy, prywatnosci i wsparcia.

to powinno ci pomoc!
.....Prolaktyna jest hormonem przysadki. Jej podwyższone stężenie obniża poziom gonadotropin (zwłaszcza LH), zaburza mechanizm owulacji i prowadzi do niewydolności fazy lutealnej. [/quote]

Dziekuje kochana za dodatkowe informacje;-):-);-)

cadetra- najwazniejsze to trafic na odpowiedniego lekarza,, czyli masz juz 50% sukcesu .....
......kataru nie mialam wiec nie bylo z tym problemu.. a kaszel po antybiotykach za 8zl od mojego cudownego ginekologa jak reka odjal.. ...

Catedro Titanis ma calkowita racje:tak::tak:
Titanis - dobrze, ze juz wszystko oki:-)

.....własnie odebrałam wynik betki..691...zatem chyba sie udało!!!! skoro tak przesyłam Wam fluidki..i proszę Was..bądźcie spokojne...spokój naprawdę pomaga..ą juz na pewno nie zaszkodzi..ściskam Was mocno..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Wielkie Gratulacje ale Ci zazdroszcze:tak:

....na pierwszym tescie byla druga kreseczka i bardzo sie wczoraj cieszylam. Przez to, ze ta moja szurnieta lekarka wmawiala mi, ze musze byc w ciazy, chyba mialam omamy, bo dzis powtorzylam test i ani sladu drugiej kreseczki. Ehhhh :zawstydzona/y:

Tak mi przykro Kaprycha:-(A nie myslals, zeby sie innym testem jeszcze upewnic?

Witaj !!!! :tak:
i jazda do innego lekarza! w napisz skad jestes! to postaramy sie pomoc w znalezeniu innegi mam nadzieje dobrego lekarza! bo 3 lata pod opieka lekarza i bez badan to sie w glowie nie miesci!!!!!!!!!! a najgorsze to to ze przyczyna moze byc blaha a przez zaniedbanie lekarza sie tyle czasu meczysz!!

To calkowita prawda:tak:;-)

.....bo ja dzis kupilam papierosy mimo ze nie pale :no: wypalilam jednego i nie pomoglo. Za duzo stresow. Potrzebuje wakacji tylko ze narazie nie ma takiej opcji.

Papierosy??? :no::no::no:to napewno ci nie pomoze, a wrecz moze zaszkodzic twojemu zdroweczku. To prawda, ze wakacje, odpoczynek, odciecie sie od wszystkich problemow to najlepsze lekarstwo dla ciala, duszy i umyslu i tego Ci zycze jak najszybciej:tak::tak::tak:

Witam kobitki
....A ja sie bije z myslami mocno i chyba sie zdecydujemy na in vitro w nastepnym miesiacu.

Lolitko200 ale super wiesci:tak::tak::tak::tak:. Kochana, wiem ze masz obawy, bo pisalas czesto o tym ,ale ja uwazam, ze zawsze trzeba wszystkiego sprobowac i nie poddawac sie:tak::tak: 3mam kciukasy i zycze powodzonka:-)

mężatko - mnie lekarz pzrepisał duphaston na zagnieżdżenie, bo mam problemy z tarczycą. biorę go już 3 cykl i te objawy uboczne miałam już wcześniej (w 2 cyklu) więc raczej nie nastawiam się na fasolkę, chociaż są bardzo podobne. Jeżeli w terminie nie dostanę @ to dopiero będę testować. W tym cyklu próbowalam też testy owulacyjne i miałam tesową kreskę grubą więc owulację chyba jednak miałam ale potem dostałam gorączki z powodu pzreziębienia więc mimo staranek moze być różnie;-)

Andzia_S dziekuje za odpowiedz. Ja narazie mam brac tylko bromergon na obnizenie prolaktyny. Jesli nie zajde w ciaze po 2 m-cach a plamienia dalej beda wystepowaly mam zaczac brac dupchaston.:tak:

....dzis w nocy moj Misio wraca :-):-):-)

Oj Julitko, ale sie bedzie dzialo:-):-D:-)

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczynki!juz pozno,ale ja cierpie na notoryczny brak czasu.tak bardzo chcialabym odpisac kazdej z was z osobna,ale nie dam rady,bo spac tez trzeba od czasu do czasu.gratuluje zafasolkowanym,tak bardzo,szczerze wam zazdroszcze,ale jeszcze bardziej sie ciesze,ze bedziecie mialy swoje malenstwa.ja musze sie z wami rozstac na 2 tygodnie,bo jade na wczasy,na ktore bez watpienia zasluzylam ciezka praca(wychodze do pracy o 8:30,a wracam 20:30).trzymam kciukasy za was,jak wroce,to ma tu byc bardzo duzo fasolek,najlepiej wszystkie zafasolkujcie .:tak:.ja mam juz dosc tej gonitwy po szczescie,musze zaczac zyc wlasnym zyciem.co bedzie to bedzie.przesylam duzo buziakow.PA!PA!;-):-);-):-);-):-)

wczasy:-D wygrzej się tam albo nie obij pupy na nartach w zależności od opcji wakacji :-D

dziewczyny... powiem szczerze... może nowotwór gorzej brzmi... ale ja nie wiem jak ja bym się czuła po latach starań jak co poniektóre z was... chyba bym się dawno załamała... mam deprechę po 3 miesiącach starań... po kilku latach chyba bym oszalała... także ja mogę podziwiać Was a nie na odwrót:tak:

invitro... jestem ateistką... wnerwia mnie cała instytucja kościoła... powiesiłabym większość za jaja... kobieta musi mieć możliwość aborcji kiedy nie chce mieć dziecka i kiedy pragnie dziecka państwo powinno pomóc... ile niechcianych dzieci się rodzi... trzeba zrozumieć, że niektóre kobiety nie mają instynktu i nie kochają dzieci, ba nie chcą ich...a te cholerne państwo zmusza je do urodzenia w imię czego???? te dzieci są zaniedbane, nie uczą się, potem ćpają, kończa w rynsztokach albo na śmietniku... a można to ograniczać... jak kobieta będzie chciała usunąć i tak usunie... a że w brudnym gabinecie i nabawi się infekcji...szkoda słów...

patriotyzm we mnie żaden i wpienia mnie, że zamiast dać dzieci kobietom, które tego pragną debile w rządzie przejmują się zdaniem kościoła... a dziecka po poronieniu nie pochowają... rodzicom bez ślubu nie ochrzczą... TRAGEDIA dosłownie... brak mi słów...

jak tylko będę mieć okazję wyjeżdzam na drugi koniec świata i zostawiam ten kościelny polski syf za sobą...

sorki za słownictwo ale wściekłam się... aha ja juz się wpisałam na listę popierającą refundowane invitro...

ps. jeszcze trochę i pokolenie mocherowych beretów zniknie... ich miejsce zajmiemy my... młode z otwartymi umysłami myślące racjonalnie a nie jak im ksiądz nakazał.. i wtedy zrobimy z tym porządek :D

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczynki!juz pozno,ale ja cierpie na notoryczny brak czasu.tak bardzo chcialabym odpisac kazdej z was z osobna,ale nie dam rady,bo spac tez trzeba od czasu do czasu.gratuluje zafasolkowanym,tak bardzo,szczerze wam zazdroszcze,ale jeszcze bardziej sie ciesze,ze bedziecie mialy swoje malenstwa.ja musze sie z wami rozstac na 2 tygodnie,bo jade na wczasy,na ktore bez watpienia zasluzylam ciezka praca(wychodze do pracy o 8:30,a wracam 20:30).trzymam kciukasy za was,jak wroce,to ma tu byc bardzo duzo fasolek,najlepiej wszystkie zafasolkujcie .:tak:.ja mam juz dosc tej gonitwy po szczescie,musze zaczac zyc wlasnym zyciem.co bedzie to bedzie.przesylam duzo buziakow.PA!PA!;-):-);-):-);-):-)

Udanego odpoczynku emma2 !!!!!!:-):tak:;-)

reklama
Do góry