reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Witam sie z wieczora!
Męza puscilam na meski wypad nocny pewnie wroci ok 2-4 w nocy i mnie łobudzi wrrrr... moja kochana mamusia oczywiscie nieomieszkala mi przygadac jak to ja sie nie boje puszczac chlopa samego na miasto ... ze ja kobiet nie znam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ta to ma wyczucie i wrodzony takt! :wściekła/y:
oznajmiam wszem i wobez ze zaczynam odliczac dni do OBRONY ktora pewnie obleje .... :szok::szok::szok::szok::szok: w przyszlym tyg musze zlozyc prace w dziekanacie ... ehhh.... BOJE SIE!!!!!!!! :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Napewno nie oblejesz na 100% zdasz tego Ci zycze i bede trzymała kciuki:tak:

reklama
nektarynko a myslisz ze 13-14dc ze względu na jajniki bolące??
bóle to jedno a po drugie owulka jest przed skokiem, ktory jest wyzszy niz 6 temperatur go poprzedzajacych.. a wychodzi na to ze 15 dopiero taka była temperatura wiec 14dc owu.. uwzgledniam tez 13 bo czasem sie zdarza skok za dwa dni.. ja tak to widze nie inaczej.. czasem jest tak ze owu jest w dolku ale wtedy skok jest takze wyzszy od 6 poprzednich temperatur.. a to ze test negatywny w 14dc to tylko swiadczy o tym ze owu mogla byc z rana lub tez w nocy z 13/14dc.. mam nadzieje ze nie zagmatwałam

niunia wypadania platka to jest to samo co niedomykalnosc zastawki a dokladniej to 1 powoduje to 2 :sorry2:
widze ze z Wawy jestes to jak chcesz to dam ci namiaru na moja kardiolog ona pracuje w bielanskim a przyjmuje mnie i mame na bielanach ma chyba II specjalizacje z kardiologi :sorry2:
mojej mamie prawie zycie uratowala :sorry2:
a pro po leczenia tego schorzenia to prawda ze sie go nie leczy mi po wykryciu powiedziano ze pewnie mi sie to wchlonie z wiekiem niestety stalo sie inaczej .... problemy zyciowe i ciezkie studia zrobily swoje i takie jak nasze schorzenie jest jedna z przyczyn arytmii dlatego trzeba o siebie dbac :sorry2: ale bron Boze sie tym nie stresuj zyj normalnie ale pamietaj o BARDZO DUZYCH DAWKACH MAGNEZU sprawdz na opakowaniu ile ma ten co masz i bierz go na noc z uwagi na to ze magnez obnirza cisnienie i kup sobie cos ziolowego na uspokojenie ja biore sporadycznie NEOSPASMINE to jest syropek :-) i tak jak mowilam dziala cuda! I ZAOPATRZ SIE W ILOSCI HURTOWE HERBATKI Z MELISY :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D TROSZKE PLACEBO ALE DZIALA :-D

Słonce u mnie najpierw bylo serce potem nerwica po prostu tak sie nakrecilam ze balam sie z domu sama wyjsc ze znowu mnie arytmia zlapie i od tego sie zaczelo!!! a potem to juz bledne kolo jedno nakreca drugie! :-:)baffled: ale udalo mi sie na dzien dzisiejszy z tym poradzic dzieki wlasniej psychonalazie (od czasu do czasu rzuce se wiache - pomaga :-D) i ziolowych lekach na uspokojenie :-) no i oczywiscie ten lek od kardiolog bardzo uspokoil serce od tamtej pory nie mialam tachkardii tylko przez jakis czas mialam za niskie tetno wiec sie nie zdziw mialam nawt ok 50/min :szok::-D
a to mrowienie rak dobrze znam w szczegolnosci lewej to wlasnie od serca jak mialam przed arytmia - siada krazenie :no:

Ja własnie miałam zaniedbane bo lekarze tez mowili, ze leku nie trza a potem było tylko gorzej:wściekła/y:Myślę, ze serce to taki organ, w o który trzeba w szczególności dbac więc ja sie tym nie denerwuje, ale jestem spokojniejsza, ze cos z tym jest robione;-)

Dziewczyny, które brały luteine. Czy któras z Was ma lutkę dopochwowo?? Bo ja mam tą podjęzykową, ale zatanawiam się czy nie zmienic bo ta jest koszmarna.

Witam sie z wieczora!
Męza puscilam na meski wypad nocny pewnie wroci ok 2-4 w nocy i mnie łobudzi wrrrr... moja kochana mamusia oczywiscie nieomieszkala mi przygadac jak to ja sie nie boje puszczac chlopa samego na miasto ... ze ja kobiet nie znam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ta to ma wyczucie i wrodzony takt! :wściekła/y:
oznajmiam wszem i wobez ze zaczynam odliczac dni do OBRONY ktora pewnie obleje .... :szok::szok::szok::szok::szok: w przyszlym tyg musze zlozyc prace w dziekanacie ... ehhh.... BOJE SIE!!!!!!!! :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Ale mierzysz caly czas o tej samej godz?

Słonce to nie do konca tak jajeczko ma zdolnosc zaplodnienia ponizej 12h a nawet raptem 6h tylko a zyje w sumie 24 h chodzi o to ze od skoku temp owulacja moze nastapic max do 3 dni lub 3 dni przed skokiem ;-) poniewaz przed peknieciem pecherzyka jajniki wydzielaja juz jakias ilosc progesteronu ktora moze spowodowac wzrost temp tzw przedwczesny. :sorry2:

tylko do tv albo do gazet isc!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: pipa!

:-):-):-):-):-):-):-):-) kciuki mocno zacisniete!

niunia wypadania platka to jest to samo co niedomykalnosc zastawki a dokladniej to 1 powoduje to 2 :sorry2:
widze ze z Wawy jestes to jak chcesz to dam ci namiaru na moja kardiolog ona pracuje w bielanskim a przyjmuje mnie i mame na bielanach ma chyba II specjalizacje z kardiologi :sorry2:
mojej mamie prawie zycie uratowala :sorry2:
a pro po leczenia tego schorzenia to prawda ze sie go nie leczy mi po wykryciu powiedziano ze pewnie mi sie to wchlonie z wiekiem niestety stalo sie inaczej .... problemy zyciowe i ciezkie studia zrobily swoje i takie jak nasze schorzenie jest jedna z przyczyn arytmii dlatego trzeba o siebie dbac :sorry2: ale bron Boze sie tym nie stresuj zyj normalnie ale pamietaj o BARDZO DUZYCH DAWKACH MAGNEZU sprawdz na opakowaniu ile ma ten co masz i bierz go na noc z uwagi na to ze magnez obnirza cisnienie i kup sobie cos ziolowego na uspokojenie ja biore sporadycznie NEOSPASMINE to jest syropek :-) i tak jak mowilam dziala cuda! I ZAOPATRZ SIE W ILOSCI HURTOWE HERBATKI Z MELISY :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D TROSZKE PLACEBO ALE DZIALA :-D

Słonce u mnie najpierw bylo serce potem nerwica po prostu tak sie nakrecilam ze balam sie z domu sama wyjsc ze znowu mnie arytmia zlapie i od tego sie zaczelo!!! a potem to juz bledne kolo jedno nakreca drugie! :-:)baffled: ale udalo mi sie na dzien dzisiejszy z tym poradzic dzieki wlasniej psychonalazie (od czasu do czasu rzuce se wiache - pomaga :-D) i ziolowych lekach na uspokojenie :-) no i oczywiscie ten lek od kardiolog bardzo uspokoil serce od tamtej pory nie mialam tachkardii tylko przez jakis czas mialam za niskie tetno wiec sie nie zdziw mialam nawt ok 50/min :szok::-D
a to mrowienie rak dobrze znam w szczegolnosci lewej to wlasnie od serca jak mialam przed arytmia - siada krazenie :no:

no kochana bedziecie szalec ze hej!!!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D z tego musi cos wyjsc!!!! :-D
udanego wyjazdy zycze!!

napewno zdasz ! nie mam mowy abys oblała obrone :) zobaczysz, ale stres jest to normalna sprawa ;) trzymam kciuki zycze powodzenia :))

co do mrowien , nerwic, arytmi itp...
ja miałam takie rózne dziwactwa, ale u mnie to było wszystko na tle nerwicowym, w ogole ja mam taka nature nerwicową - lękowo - depresyjną. :(

Witam sie z wieczora!

:szok::szok::szok:No to mama "zabłysnęła";-)
A kiedy ta obrona???

Eve - dobrze, że mi przypomniałaś o tej zastawce - A przed chwilą mówiłam Oli, że mam sklerozę;-)
Pajkaa - to chyba Ty pisałaś, a może Wolfheart:zawstydzona/y::sorry2: że to nie jest połączone z nerwicą, bo jak masz te kłucia i zasłabnięcia to się nie denerwujesz wtedy - niestety nie mogę się z tym zgodzić - nerwica może generować objawy w każdej chwili i nie znaczy, ze akurat w tej chwili jest się zdenerwowanym, więc przyczyną twoich objawów może być nerwica:tak: tak samo jak i przyczyną może być wypadanie zastawki - Eva to ładnie opisała wcześniej:tak:
a ja to w ogole to na fochu jestem..zycze sobie flaszki wkupnej..
ja też chcę!!!!!!!!:tak:

A ja lubie bardziej pomywac niz sprzątac:-)Gorzej jak jest po jakies imprezie to zmywarka by sie przydała;-)

Ja jak remontowałam z moim M mieszkanie bylam przeciwna zmywarce ooo ile kłótni o nią było:-D ale moj M powiedział , potem Ci sie odwidzi i bedziesz chciała no i dla świętego spokoju powiedziałam OK kupmy, ale małą. Dzisiaj stwierdzam, że byłam strasznie głupia:rofl2: i ciesze sie, ze moj M tak mnie dręczył bo zmywarka to super sprawa :-)

reklama
Ja jak remontowałam z moim M mieszkanie bylam przeciwna zmywarce ooo ile kłótni o nią było:-D ale moj M powiedział , potem Ci sie odwidzi i bedziesz chciała no i dla świętego spokoju powiedziałam OK kupmy, ale małą. Dzisiaj stwierdzam, że byłam strasznie głupia:rofl2: i ciesze sie, ze moj M tak mnie dręczył bo zmywarka to super sprawa :-)

zmywarka to super sprawa chyba trzeba sobie taka sprawic:tak:

Do góry