reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

starania się - watpliwości..

Uciekam - burza się u mnie zaczyna..chyba @ sie rozkręca bo zaczyna mnie krzyż boleć..
U mnie też była burza a teraz słonko wyszło ale jest aż 15 stopni super:-D:-D
hej laseczki;-)
ja skonczylam sprzatac chałupe i zasiadłam do was na troskze ale widze ze wszystkie gdzies uciekly.....
kingus sliczny brzusio taki malutki , zgrabniutki:tak:
Ja musiałam pozmywać bo zlew był pełen:zawstydzona/y:
Dzięki :*

Jutro znikam na 4 dni z mezem do Kornwalii (mam nadzieje, ze pogoda dopisze i kolano wytrzyma...)-wiec nie bedzie mnie kilka dni na bb....wskoczylam dzis poczytac co tam u Was:-)
To super, wracaj szybciutko :-D:-D

A mnie czeka jeszcze wypad do cukierni :-) z tego się akurat cieszę.
Dziś nie muszę robić obiadku i znowu powód do radości:-D bo na obiad zjemy sobie rocznicową pizze;-);-)
Teściowa dzwoniła, że wpadnie na kawę ;-);-)

reklama
boshe kingus ja patrze na twoj suwaczek i nie wierze ze to juz 31 tydzien!!!!:szok: jesu kiedy to zleciało???? tak mi ten rok zlecial ze nie wiem kiedy , poprostu rok wyciety z kalendarza.....

a to takie urlopowy wyjazd ?
takze jeszcze poczekam z atakiem :-D
Dzis mi przyszly testy owulacyjne z allegro

Marzenixx-moj maz chcialby bardzo -ja zreszta tez-pojechac na jakies dluzsze wakacje, ale teraz z tym kolanem to nic nie moge zaplanowac konkternego...moze potem...pozna jesienia...zobaczymy jak bedzie z operacjami i leczeniem....wiec poki co planujemy pojechac jutro na 4 dni tylko by sie wyrwac stad i oderwac troszke od codziennosci...
na zwiedzania piechotka to ja sie nie pisze, bo nie moge za bardzo chodzic...szybko mi noga puchnie i pulsuje...ale autem pojezdzimy, na plazy polezymy-jak pogoda dopisze-i pospacerujemy troszke...chcemy zwiedzic ta Kornwalie i dojechac do land's endu...bardzo ladnie tam jest, a jeszcze nie bylismy. Droga tam autem zajac powinna jakies 5-5 godzin z przystankami by wyprostowac kolana:-)

Dobrze zes sie zaopatrzyla w testy!!! trzymam kciuki za ten cykl...mooocno!!!!!

Z z bomba poczekaj, bo moi rodzice sa teraz nad morzem...od soboty mozesz dzialania ropoczac jak wyjada:-)))) hehehe

I mam pytanie-czy ty widzialas kiedys wielka dupe???? bo ja gapie sie na Twoje foty i gapie i nijak mi ten przymiotnik nie pasuje do Twojej szanownej pupeczki:-)

:-D:-D

A mnie czeka jeszcze wypad do cukierni :-) z tego się akurat cieszę.
Dziś nie muszę robić obiadku i znowu powód do radości:-D bo na obiad zjemy sobie rocznicową pizze;-);-)

KINGUS-wlasnie zauwazylam na suwaczku, ze masz rocznice!!!!! wszystkiego najlepszego kochanie dla Ciebie i mezusia...niekonczacej sie i zwariowanej milosci, wzajemnej akceptacji, zrozumienia i opanowania sztuki kompromisu!!!! Slonca kazdego dnia, usmiechow i balsku w oczach drugiej polowy!!!!!
A prezent szczegolny z tego co wiem to ma dotrzec do Was kolo 14 pazdziernika...to dopelni malżenskie szczescie maksymalnie i .....wiecej juz chyba Wam nie potrzeba:-))))
Gorzko, gorzko, gorzko.......:-)

ok zmykam cos zjesc....

boshe kingus ja patrze na twoj suwaczek i nie wierze ze to juz 31 tydzien!!!!:szok: jesu kiedy to zleciało???? tak mi ten rok zlecial ze nie wiem kiedy , poprostu rok wyciety z kalendarza.....
Prawda, że czas szybko płynie. Już tylko 9 tygodni zostało;-);-)

Z z bomba poczekaj, bo moi rodzice sa teraz nad morzem...od soboty mozesz dzialania ropoczac jak wyjada:-)))) hehehe

KINGUS-wlasnie zauwazylam na suwaczku, ze masz rocznice!!!!!
Gorzko, gorzko, gorzko.......:-)
Moi też wypoczywają nad morzem;-)
Dziękuje bardzo :*

.moze potem...pozna jesienia...zobaczymy jak bedzie z operacjami i leczeniem....wiec poki co planujemy pojechac jutro na 4 dni tylko by sie wyrwac stad i oderwac troszke od codziennosci...\

I mam pytanie-czy ty widzialas kiedys wielka dupe???? bo ja gapie sie na Twoje foty i gapie i nijak mi ten przymiotnik nie pasuje do Twojej szanownej pupeczki:-)
..
my tez dopiero jesienia gdzies sie wyrwiemy jakos pazdziernik -listopad .. bo teraz malz ma duzo pracy...
ale dobrze ze jedziecie sobie chociaz na 4 dni :tak: zawsze to cos :sorry2:

co do dupy to oczywiscie ze widzialam heheh ja nie mowie ze mam strasznie wielka heheh ale dosyc szeroka a na zjdeciach to nic nie widac !!!! i pamiętajta ze na nk sa starannie wyselekcjonowane zdjecia bo na zywo jest troche gorzej hahahah:-D

kingus a ja ciapa nie zauwazylam ze dzis masz rocznice!!! wszystkiego co najpiekniejsze na resztę wspólnych laT!!!!!

dziewzyny a powiedzcie mi, te które oczywiście miały IUI jak to wygląda?? :-) bo ja ciekawa jestem niewiele w necie mozna na ten temtat poczytac :-)

dziewzyny a powiedzcie mi, te które oczywiście miały IUI jak to wygląda?? :-) bo ja ciekawa jestem niewiele w necie mozna na ten temtat poczytac :-)
Mnie sie jednak udalo znalezc cos na ten temat na sieci :dry:

Inseminacja domaciczna, najprostsza i najtańsza technika wspomaganego rozrodu. Jest sposobem na zwiększenie w macicy i jajowodach liczby plemników, które dodatkowo muszą zostać odpowiednio przygotowane do zapłodnienia komórki jajowej w czasie jajeczkowania. Zabieg IUI polega na wstrzyknięciu do jamy macicy małej objętości koncentratu plemników uzyskanych z nasienia w drodze właściwej preparatyki. Jakie są wskazania do IUI?
Zaliczamy do nich obniżoną płodność męską, czyli zmniejszoną liczbę plemników i ich ruchliwość, wrogość śluzu szyjkowego (czynnik szyjkowy), niepłodność nieznanego pochodzenia (idiopatyczna), endometriozę o nieznacznym nasileniu oraz niektóre zaburzenia wzwodu i wytrysku nasienia.

Jak przebiega inseminacja?
Jest ona zabiegiem bardzo delikatnym, przeprowadzanym za pomocą cienkiego, miękkiego cewnika, który przy wprowadzaniu do jamy macicy nie wywołuje bólu. Jeśli występuje ból po podaniu nasienia może to oznaczać niewłaściwe przygotowanie plemników.

Jakie badania trzeba przeprowadzić przez zabiegiem?

Przede wszystkim należy zbadać drożność jajowodów oraz wykonać podstawowe badanie nasienia partnera. Czasami wykonuje się badanie bakteriologiczne nasienia i wymazu z kanału szyjki macicy. Oboje partnerzy badani są także pod kątem chorób przenoszonych droga płciową.

Jak duże szanse powodzenia ma zabieg IUI?
Szanse na ciążę po inseminacji zależą od wielu czynników, ale przede wszystkim od wieku partnerki, liczby plemników prawidłowych uzyskanych po preparatyce nasienia, od sposobów stymulacji jajników i liczby pęcherzyków jajnikowych, a także od wskazań do IUI. Najlepsze wyniki do 17 proc. na cykl uzyskuje się przy prawidłowych parametrach nasienia partnera, u kobiet poniżej 30 roku życia oraz przy braku wrogości śluzu szyjkowego w cyklach stymulowanych gonadotropinami. Najniższe wyniki - kilka procent na cykl - uzyskuje się w cyklach bez stymulacji, przy niskich wartościach nasienia i u kobiet powyżej 35. roku życia.
Czy inseminacje powinno się wykonywać do skutku?
Nie, wykonuje się od trzech do sześciu cykli leczenia. Przy braku ciąży powinno się przejść do techniki zapłodnienia pozaustrojowego.

Dr Tomasz Ziółkowski jest absolwentem Akademii Medycznej w Łodzi. Współpracuje obecnie z Centrum Leczenia Niepłodności GAMETA w Łodzi, Wojewódzkim Szpitalem Zespolonym w Kielcach oraz Świętokrzyskim Centrum Onkologii.

W. Kropeczko - Dzis pomidorowa i smietana mi sie normalnie rozpuscila dzieki Waszym radom - HURRRA

Kingus - WSZYSTKIEGO NAJ

A teraz ide troszke ochlonac, bo moja matka jest mistrzem wyprowadzania mnie z rownowagi (pomimo, ze ona jest w Polsce a ja tu ) :wściekła/y:

Sorka, ze tak krotko i nie do wszystkich - poprawie sie jak juz mi nerwy przejda

reklama
boshe jak tu dzis pusto??? co sie z wami dzieje babolce?????

do mnie zaraz kolezanka przylezie i bede chlac wino..... chyba wezme sobie wasze rady i bede je chlac chyba codziennie do owulki:-)

Do góry