reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

starania się - watpliwości..

konsultowałam się juz kiedyś z innym lekarzem na ten temat bo to nie pierwsza taka sytuacja, ze jak pecherzyk dominujący pęka to mi się nie wchłaniają pozostałe. Stwierdził , ze tak wcale nie musi się dziać, że jak jeden pęka to inne się wchłaniają, szczególnie przy clo, które nadal je stymuluje, dlatego tak łatwo przy tym leku o torbiele. Więc nie jest to niestety opinia tylko jednego lekarza :-)

reklama
o matko ale jaja! :-D
ale to cos z hormonami w takim razie nie tak moze kwestia progesteronu ?????? bralas luteine albo duphaston wtedy??

Ja biore 2x dziennie luteine :-) po owulacji. Kiedyś miałam tak, że zjadłam 20 tabletek luteiny, która podobno hamuje owulację, a ja miała dwa dni po luteinie owulkę więc wierz mi u mnie się dosłownie cuda dzieją :-)

Hej Dziewczyny!;-)
Czytam przeróżne wątki od kilku dni, ale nie znjduję podobnych sytuacji do mojej. To troszkę nie miejsce na mój post bo właściwie nie staramy się, ale wydaje mi się że tu dziewczyny obserwują swoje cykle i może mi pomogą.
Otórz: Jestem w 46dc, jest to 7 cykl po odstawienu tabletek. Cykl oczywiście dziwnie się przedłuża, bo przecietna długość to 27-28 dni, raz był 34. Przez pierwszych kilka cykli mierzyłam temp., uczyłam sie badać śluz i szyjkę. Jednak tym razem tego nie zrobiłam i dopiero jak się zorientowałam że ten cykl taki długi przyszło mi do glowy żeby sprawdzić co tam się dzieje. Zwykle 15-16 dnia cyklu pojawiała się faza lutealna (temp powyżej 36.6), a dzień przed okresem temp spadała. Jednak teraz co mnie zastanowiło też mam wysoką temp, i tak:
43dc - 36.9
44dc - 37
45dc - 36.9
46dc - 37.1
Wiem że bez temp z całego cyklu to właściwie nic nie można powiedzieć, ale zastanawiam się czy w tym cyklu było wszystko ok, tzn czy mogły być wszystkie trzy fazy mimo jego długości. Z tych temp może wynikać że tak, chociaż wówczas mój cykl bylby dziwnie przesunięty i jajeczkowanie późno i wogóle jakoś dziwnie jak dla mnie. Czy taki długi cykl jest od czasu do czasu normą? Z góry dzieki za wszelkie sugestie i uwagi.

Dzień dobry :-)
e tam, Ty się skusiłaś... to KINIA się skusiła;-)
Dokładnie:-D
No to dopiero jest wypas isc do miesnego na lody.Ciekawe jakie smaki maja-hhmm moze kotletów mielonych....:cool2::cool2::cool2::rofl::rofl::rofl: :-D:-D:-D
Ej proszę się ze mnie nie śmiać ;-);-)

Ja ogólnie mam problem z owulacją , a po odstawieniu clo myślałam, że moze pzynjmiej urosną, ale szanse są marne.
Jak będziesz u gina to spytaj o metformax, ja nie mam w ogóle owulacji a po tym leku się udało;-)

Hej:-)

Witam się po krótkim urlopie - ale dobre i to:tak:
Witaj:-)

Jestem przerażona a zarazem szczęśliwa i będę jutro lżejsza o 4 tyś zł a będę miała pokłuty cały brzuch ale i tak będzie zjebiście!
Niedługo będziesz cięższa ;-);-);-);-)

Oj chyba tasiemca walnełam i nikt nie zrozumie.
Rozumiem ;-)

Bylam w szpitalu, niestety nadal nic nie wiem :-( lekarz który miał dyżur nic nie wiedział a i w karcie nic nie było napisane :baffled:
Ach ci lekarze:szok: dalej trzymam kciuki;-)
Ostatnio wybralam sobie spudniczke (BLOOMSBURY FINE CHECK PENCIL SKIRT at LAURA ASHLEY) i jest taka waska ze musze ja podciagac jak wchodze po schodach (nie mowiac nic o drabinie ;-) sexi)
Super:-)

kingus i kropeczko rzeście mnie nakryły z ta bomba cholera no!:no::-D
Tylko się nie chowaj nikomu nie powiemy ;-);-);-)
:*

wiesz tak teraz sobie poprzypominałam ze moze jakies zapalenie sie przyplatalo co go nie widac a ma wplyw na chłopaki.. jeszcze tydzien M sie umowi do lekarza i zobaczymy co dalej
Być może. Ostatnio nawet wyczytałam, że przez 14 dni nie powinno się pić dużo alkoholu(przed badaniem).

Czekoladke wypilam i byla tak pyszna ze polowe mi męzu wypil i kubka nie chcial oddac :-D ale niestety zapomnialam spisac nazwe! :no: gapa ze mnie!
Mniam :-D

No i dziewczyny jest - przyszla @
To już 2 ???

ihihih...ALARM ODWOŁANY...

Właśnie poszłam do łazienki ( za potrzebą ) i zaczęłam plamić..Czyli lada moment @ :)
No łaskawa pani się zbliża ;-);-)

Zapomniałam to my wczoraj 31 tc

Załączniki

• 31tc-mini.JPG
    31tc-mini.JPG
    18,3 KB · Wyświetleń: 47
Ja biore 2x dziennie luteine :-) po owulacji. Kiedyś miałam tak, że zjadłam 20 tabletek luteiny, która podobno hamuje owulację, a ja miała dwa dni po luteinie owulkę więc wierz mi u mnie się dosłownie cuda dzieją :-)
dobra ja wymiekam! :szok: ;-)
Hej Dziewczyny!;-)
Czytam przeróżne wątki od kilku dni, ale nie znjduję podobnych sytuacji do mojej. To troszkę nie miejsce na mój post bo właściwie nie staramy się, ale wydaje mi się że tu dziewczyny obserwują swoje cykle i może mi pomogą.
Otórz: Jestem w 46dc, jest to 7 cykl po odstawienu tabletek. Cykl oczywiście dziwnie się przedłuża, bo przecietna długość to 27-28 dni, raz był 34. Przez pierwszych kilka cykli mierzyłam temp., uczyłam sie badać śluz i szyjkę. Jednak tym razem tego nie zrobiłam i dopiero jak się zorientowałam że ten cykl taki długi przyszło mi do glowy żeby sprawdzić co tam się dzieje. Zwykle 15-16 dnia cyklu pojawiała się faza lutealna (temp powyżej 36.6), a dzień przed okresem temp spadała. Jednak teraz co mnie zastanowiło też mam wysoką temp, i tak:
43dc - 36.9
44dc - 37
45dc - 36.9
46dc - 37.1
Wiem że bez temp z całego cyklu to właściwie nic nie można powiedzieć, ale zastanawiam się czy w tym cyklu było wszystko ok, tzn czy mogły być wszystkie trzy fazy mimo jego długości. Z tych temp może wynikać że tak, chociaż wówczas mój cykl bylby dziwnie przesunięty i jajeczkowanie późno i wogóle jakoś dziwnie jak dla mnie. Czy taki długi cykl jest od czasu do czasu normą? Z góry dzieki za wszelkie sugestie i uwagi.
no to po 1. zastanow sie czy jest podstawa do podejrzewania ciąży :-D:-D:-D:-D i mierz dalej temp ;-) jakby co to sikanca rob! :-)
po 2. zawsze jest pewne prawdopodobienstwo ze owu sie przesunela i moze masz dopiero np 6dfl
Zapomniałam to my wczoraj 31 tc
:-) ślicznie !!!! masz tak zgrabniutki brzuniu ze mi sie wydaje ze to 20tc a nie 31! mierzysz obwod? ile juz??? :-)

Eve dlatego ja teraz mierze tą tempkę, ale jak widać na załączonym obrazku tempka dziwnie wysoka :-), ale mnie to nie zdziwi jak za dwa dni zalicze jakis spadek:-D jedyne co to możliwe, że mam podwyższony progesteron stąd tempka, a moze mam taką wysoką kto wie. W poprzednich cyklach mierzonych miałam zawsze niską i 36,8 to była moja jedna z wyższych tempek.cuda powtarzam cuda :-)jak uda mi się zajsc to będzie cudo z cudów :-D

Eve dlatego ja teraz mierze tą tempkę, ale jak widać na załączonym obrazku tempka dziwnie wysoka :-), ale mnie to nie zdziwi jak za dwa dni zalicze jakis spadek:-D jedyne co to możliwe, że mam podwyższony progesteron stąd tempka, a moze mam taką wysoką kto wie. W poprzednich cyklach mierzonych miałam zawsze niską i 36,8 to była moja jedna z wyższych tempek.cuda powtarzam cuda :-)jak uda mi się zajsc to będzie cudo z cudów :-D
:-) oj prawde powiadasz ale mimo wsio temp nad wyraz wysoka a skoro zakladajac ze temp jest wysoka bo progesteron wysoki to wiesz co to moze znaczyc .... a moze sprawdz :confused::sorry2:

reklama
:-) oj prawde powiadasz ale mimo wsio temp nad wyraz wysoka a skoro zakladajac ze temp jest wysoka bo progesteron wysoki to wiesz co to moze znaczyc .... a moze sprawdz :confused::sorry2:

poczekam jeszcze :-) wczoraj ja bylam na usg to zrobiłam jeden feler :wściekła/y:nie zrobiłam siusiu i miałam pęcherz pełny :szok:i nie widziała macicy :-D taki głupielok ze mie :-D

Do góry