reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Dzień dobry :-)

Kurczę czyli ja idę na pierwszy ogień...bo ja w czwartek już po leki idę..:baffled:...:-)
No to dobrze;-)

:-D:-D:-D:-D

acha pochwale sie wam bo...........
Super, gratuluje ;-)

rano troche bolał mnie brzuch....a teraz juz nic............tak patrzyłam na kaledarz ze gdyby nie "obcy" własnie miałabym @....wiec i od tego pewnie ten bol...........albo od przezyc.....
Troszkę adrenalinki i termin @ to pewnie to:tak:

Nie nadazam za Wami dziewczynki :-( Nie daje rady wszystkiego czytac :-( Moze jak wroce do domu to bedzie lepiej, az mi glupio, ze jestem taka nie na czasie :-(
Wybaczamy ;-);-)

jestem padnieta... 5 godzin lutowałam, szyja i kark mnie bola jak nie wiem.....:dry:
Łomatko :-):-):-) co Wy tam tworzycie bombę ;-);-);-)

u mnie ok,jutro smigam nad morze,nie ludze sie w tym cyklu ale jestem strasznie wyciszona w srodku,taki blogi stan....
Udanego wypoczynku :tak::tak:

hm...........w tym roku to juz moj drugi poród............chyba otworze porodówkę w domu......
Ja się chętnie zapiszę :-D:-D Mam nadzieje, że jesteś tańsza niż moja położna ;-)

A ja dzisiaj z teściową po raz pierwszy robiłam knedle ze śliwkami i wyszły nam mega dobre:tak::tak: aż wstyd się przyznać, ale zjadłam 5 sztuk:zawstydzona/y:
Mniam :-)

a moja mama robi takie pyszne knedle z morelami po "austryjacku" kostka cuktu zamiast pestki :-):-):-) i potem obtaczane w bulce tartej z orzechami mielonymi i maselkiem - pychota... a robi je pol godziny...szok:szok::szok::szok:
Ja niedawno śniadanie jadłam a Wy znowu o pysznym jedzonku ;-);-)

Jak juz jedzonku mowimyto tylko dodam, zewlasnie zjedlismy ta moja zupe.
Smakowala szokujaco

Następnym razem wyjdzie pyszna ;-)

dziewczyny mój M w czwartek idzie zrobić badania i w zwiazku z tym mam pytanie do specjalistek jakie parametry powinny być zbadane ??
Nie wiem jak to się fachowo nazywa ale powinno być
objętość, czas upłynnienia, ph, kolor, zapach, ilość, ruchliwość, żywotność, morfologia(budowa).

ani nie seksik ani gołabki...wstałam dzisiaj rano o 5 z tak niesamowitym bólem brzucha że aż myślałam że umrę..
A kiedy odstawiasz duphaston???

Cześć dzewczynki ;-)
Witaj:-)

Jak was tak czytam dziewczyny to widzę ile mam szczęścia.
I trzeba się z tego cieszyć.:tak:

DZIEŃ DOBRY BABECZKI
Dzień dobry :-)

A ja wczoraj położyłam się o 23 i czytałam książkę do 1 ;-);-)
Nawet szybko się czyta "Martwe jezioro"

reklama
jutro pewnie zaczną się spadki.. nie nastawiam sie bo akurat na poczatku cyklu badanka robilismy i nie sa zadowalające wyniki :-( wiec nie licze na to.. mierze bo mierze ale jako tako nic o tym nie mysle
oj tak mi przykro, ze musisz przez to tez przechodzic, ale nigdy nie wiadomo-trzeba wierzyc, ze kiedys sie uda

...wstałam dzisiaj rano o 5 z tak niesamowitym bólem brzucha że aż myślałam że umrę..leżałam do 6.30 w łóżku a później brzuch przestał boleć ale tak mnie na wymioty zebrało że myślałam że nie dobiegnę do łazienki...wybaczcie za szczegółowy opis...
pij duzo herbatki i jak bedziesz glodna przegryz tostem

MARZENKO no raczej szans nie ma..test tydzień temu robiony - negatywny..a dwa tygodnie temu lekarz powiedział że to :"raczej chyba nie napewno ciaża"..a ja czekam..i powoli sie denerwuje bo 22 sierpnia mam urodziny i idziemy na wesele a dzien pozniej jedziemy na mazury i wolalabym juz wiedziec na czym stoje i fajnie by bylo byc juz po @ bo tak to wyjazd zmarnowany :(
jak nigdy bedziemy trzymac kciuki za przyjscie @ :-D zawsze jest ten pierwszy raz

no ja bylam u gina 2 vtyg po zabiegu i bylo ok - wszystko czyste, zadnych resztek...wiec pozostaje czekanie...
...no to moze bzykanie czas zaczac ;)

Dziewczynki, która z Was stosowała testy owulacyjne? Pamiętam, że Agniesiak robiła, ale czy jest jeszcze ktoś?
Ja uzywalam ale nie moge pochwalic sie wynikami :-( jedynie co to pomagaja wyznaczyc te szczegolny dzien.

PS a nie mówiłam ze poleci dzis w dol.. ale nie sadziłam ze az tak[/B][/COLOR]
:-( q....wa
passingby - tak to jest w zyciu... jedni maja z gorki a drudzy troche pod gorke ale nigdy nie jest tak, ze mamy wszystko na raz...kazdemu los daje troszke tegi i owego... a takie przezycia jakie mamy tutaj ucza nas szacunku do wszystkiego co mamy i dystansu do blachostek ktore czasem wydaja sie nie do pokonania...
nic dodac nic ujac

a tu znów dużo się dzieje! ja od wczoraj czytam i czytam! i od wczoraj mam dość mocne bóle brzucha tak nisko! temp 36,6 ale zazwyczaj mam niższą! i mysle że to pewnie zbliżający się @ ( w piatek 28 dc ) choć ostatni cykl trwał tylko 35 dni ( ale to po tab ) !

...Czekamy na wyniki,ale lekarz na dzień dobry powiedział,ze źle to wszystko wyglada :-:)-:)-(
No to się wygadałam[/URL]

Przytulam mocno, kiedy macie dostac wynieki? Jak slysze takie historie to odrazu mysla o moich rodzicach i rodzenstwie. Niestety jestem w takiej sytuacji, ze wiele razy nie jestem poinformowana, ze cos nie tak lub dlugo po fakcie, bo nie chca mnie denerwowac. A ja sie :wściekła/y: bo jestem ostatnia osoba, ktora sie dowiaduje o czymkolwiek.

Przytulam mocno, kiedy macie dostac wynieki? Jak slysze takie historie to odrazu mysla o moich rodzicach i rodzenstwie. Niestety jestem w takiej sytuacji, ze wiele razy nie jestem poinformowana, ze cos nie tak lub dlugo po fakcie, bo nie chca mnie denerwowac. A ja sie :wściekła/y: bo jestem ostatnia osoba, ktora sie dowiaduje o czymkolwiek.
Olesiu Dzisiaj najpóźniej jutro lekarze podejma decyzje co i jak,bo dzisiaj to tylko wyniki krwi będą.
ja myśle,ze zaczną od usg brzucha i najprawdopodobniej gastroskopie jej zrobią
.
Do tego bedzie jeszcze konsultowana z laryngologiem,bo wczoraj panu doktorowi nie podobała się chrypa mojej mamy i babka która ją konsultowała,powiedziała że niebardzo jej się krtań podoba i szef laryngologii ma ja obejrzeć.Własnie na krtani miała 9 lat temu tego raka :-(

dzien dobry!
jestem padnieta, noc zarwana, kolano dalo ostro w dupę...mam dośc...a tu jeszcze takie wiesci:

Badaicka-bardzo Ci współczuję kochanie tego stresu i nerwow...mam nadzieje, ze to jednak nie bedzie nic poważnego i ze mama szybko wróci do sił i zdrowia. Oby wyniki byly dobre! Trzymaj sie słonko dzielnie i informuj nas na biezaco!

Olesia-witaj pracusiu!!! przegladnelam Wasz katalog i kilk rzeczy jest mi znajome...fajne kolekcje;-)
A co do nieinformowania-u mnie to samo...rodzice albo nic nie mowia, albo wygadaja sie jednak juz dlugo po fakcie, jak wszystko sie ulozy....by mnie nie denerwowac...szkoda slow...:no:

Zaniepokojona-Kingus odp na pytanie o badanie plemnikow....ja sie pod tym podpisuje. A Ty nadal nie napisalas mi co powiedzial lekarz?

Kasiulec-super ubranka!!!! A truskawy mnie rozwalily!!!! SUPER!!!!
Wiecie co-ja nigdy nie kupowalamna allegro...musze chyba sie kiedys na cos skusic...w sumie to moze bym tez cos tam opchnela? wczoraj prasowalam i prasowalam i okazuje sie, ze polowa rzeczy w szafe nie wchodzi, a w polowie wcale nie chodze....kupa szmatek a jak przyjdzie sie ubrac to nie ma w co...:wściekła/y:

Kingus...z bomba trafilas w sedno...mnie wlasnie Marzenixx na takiego terroryste wyglada...ciekaqe co zaatakuja...wybrzeze?:-)

Buziaki!!!

Cześć dziewczyny :-) ja stosowałam przez 3 cykle testy owulacyjne:-)
ja stosowałam tsty owulacyjny, jak coś to na priva :-) Ja byłam zadowolona, wiedziałam mniej więcej kiedy działać:-)
witaj Asiq jak sie miewasz??

ja stosowałam ale mi nie pomogły na razie :tak:
Ja uzywalam ale nie moge pochwalic sie wynikami :-( jedynie co to pomagaja wyznaczyc te szczegolny dzien.
Dziękuję Dziewczynki za zainteresowanie, jestem zielona w tych sprawach ciągle...

Bernadko, dziękuję, że pytasz :-) U mnie nic nowego, staramy się intensywnie w tym cyklu. Na szczęście Małż nie narzeka ;-) Zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie. Zmieniam teraz gina, bo mój już mnie wkurza... Zamiast odpowiadac na moje pytania to ciągle mówi że "tak może być"... i to on mi się pyta, jakie leki mi pomagają zanim zapisze... Ale dostałam namiary na, podobno, dobrego lekarza, co prawda w innym mieście, ale to już nie jest ważne. Za dwa tygodnie się do niego wybieram i zobaczę co mi powie. Ponoć się zna i co najważniejsze odpowiada na wszystkie pytania i zleca różne badania. Teraz już jestem mądrzejsza i więcej czytam, bo większość lekarzy to nawet nie wspomni o badaniach...

Kochane do mnie wczoraj o 18 zadzwoniła moja siostra...
Kurcze, Madziu, przytulam Cię bardzo mocno i trzymam kciuki za Mamę i za wyniki.

Ja też się nieustannie zamartwiam o moich rodziców, odkąd nie mieszkam z nimi. Codziennie dzwonię i pytam co słychać. Na szczęście mój młodszy brat teraz ma wakacje i wrócił z uczelni to ma na wszystko oko.

Ostatnia edycja:
reklama
jestem padnieta, noc zarwana, kolano dalo ostro w dupę...mam dośc...a tu jeszcze takie wiesci:

Zaniepokojona-Kingus odp na pytanie o badanie plemnikow....ja sie pod tym podpisuje. A Ty nadal nie napisalas mi co powiedzial lekarz?

Buziaki!!!
No nareszcie jesteś kochana przytulam z powodu kolanka ale moze juz nie długo bedzie lepiej zobaczysz :tak::-)
a lekarz powiedział ze najpierw M sie musi zbadać a jak jego wyniki będa ok to wtenczas jak nam dalej nie będzie wychodziło to czekam mnie HSG a teraz w tym tygodniu zaczynam monitoring bo w 8dc miałam juz na prawym jajniku pęcherzyk 10mm i drugi mniejszy a na lewym 9mm
dziekuję ze pamiętasz kochana

Do góry