reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Asiq i jak się czujesz o rok starsza?? Nie to że Ci wiek wypominam...
Nie no, drugie ćwierćwiecze to już coś :-D:-D:-D Od razu inaczej się człowiek czuje ;-);-):-D:-D:-D

Dziewczynki, która z Was stosowała testy owulacyjne? Pamiętam, że Agniesiak robiła, ale czy jest jeszcze ktoś?

Ostatnia edycja:
Cześć dzewczynki ;-)
Hejka Eve:-)Oj mam takie mdłości ze juz wytrzymac nie idzie,ale czuje sie juz lepiej jak dzieciątko widziałam jak narazie jest dobrze oby tak dalej:tak:
oj te niedobre mdlosci ehhh.... sprobuj przed wstaniem z wyrka zjesc sucharka a i podobno pomagaja herbatka z imbira
Hej dziewczyny powiedzcie mi, w ktorym dniu przy cyklach 30 dniowych powinien pokazać się sluz płodny?? bo u mnie echo a mam dzisiaj 12 dc :wściekła/y:
Słonce to u kazdej kobitki inaczej a ja to juz ostatnio mam w ogole inaczej :cool2: na dobra sprawe to ja mam juz od 8dc plodny mimo ze potrafie owu miec 18dc ;-)

ale sie zdupnie czuje przez ta pogode! i jeszcze alergia mnie meczy! wrrr.....

Eh kochana... No wlasnie widzisz, ja kiedys tez bylam radosniejsza, ale teraz jestem ciagle spieta. To przez moje problemy z zazdroscia i zaborczoscia, ciagle staram sie kontrolowac M :-( Kiedys smialam sie z dziewczyny brata ze zabrania bratu pic piwo, a teraz sama mojemu zabraniam :-( Ale wydaje mi sie, ze to uzasadnione, bo jak on mnie zawiezie do lekarza jak bedzie sie cos dzialo a on bedzie na gazie? :angry: Tylko, ze on tego nie rozumie :angry: Az dobrze bybylo zeby sie pojawila taka sytuacja, moze by sie chlop nauczyl :angry: I wkurza mnie, tak szczerze wkurza, ze mu sie oczy blyszcza na slowo 'PIWO', co on sie juz inaczej bawic nie umie tylko z alkoholem? Na pewno jestem przerwazliwiona, ale jakos sobie z tym nie radzie :-(

Tak mi powiedziala moja gin - chyba chodzi o to, ze cialko produkuje progesteron i jesli produkuje go za malo, a te braki uzupelnia sie np. biorac luteine i bierze sie jej za duzo, to cialko 'mysli', ze juz jest w pozniejszym dc niz naprawde i przychodzi krwawienie. Ja tak mialam jak mialam cykl stymulowany menopurem - bralam 2x za duza dawke luteiny i @ przyszla po tygodniu od owu! Staralam sie w tym cyklu postepowac lagodniej i bralam na przemian 1 i 2 tabletki :-)

Faceci sa tacy beznadziejni i nieodpowiedzialni :-( Ciekawe jak oni by sie czuli jak my bysmy sie codziennie uwalaly i byly takie beztroskie jak oni - a moze w ogole by nie zauwazyli? :-( Kurde dzisiaj mam dzien na 'nie' jesli chodzi o samcow :angry:

Ja tam w sumie hmm gdybym zabraniała to bym już sama była :), od kiedy pamiętam generalnie lepsza połowa ma fazy - np przez kilka tygodni pije codziennie (a to piwo, a to wino) a potem potrafi pół roku nie pić, jak pije rano ma kaca. Ja się nie odzywam ale nie mam jakoś specjalnie taryfy ulgowej. To znaczy: proszę wyjść z psem rano, proszę sprzątnąć, odkurzyć itd... Nie irytuję się nie zabraniam. Teraz wiem że tam gdzie jest odchodzi ostre picie - urodziny brata, spotkanie z kumplami itd... ale się nie złoszczę - wie że po powrocie nie ma szans na picie aż do porodu i kilka tygodni dalej :)

No tez widze, ze zly nie jest bo z tego co mowisz, to calkiem niezle maja wyniki.
Ja nie wybralam mojego, oni mi wybrali. Tyle, ze jak zastanawialam sie nad zabiegiem prywatnie, to porownywalam kliniki blisko mnie i zdecydowalam sie na wlasnie ta, do ktorej mnie skierowali. Nawet emailowalam z nimi, a pozniej sie okazalo ze dostalismy refund. Ironia losu :-D
Zobaczymy tylko co teraz z tego wyjdzie i czy nie lepiej mi bylo jechac do Polski i zrobic IVF prywatnie. Nie wiem ale ja zawsze jakos mialam wieksze zaufanie do polskich lekarzy, pomimo tego ze moja klinika jest jedna z najstarszych w Europie i sa prekursorami roznych metod.
Powiem Wam, ze jak zobaczylam ta klinike to nigdy bym nie powiedziala, ze jest jakas wyjatkowa. Strasznie skromnie wyglada. Zwykle 2 domy polaczone i tyle. Jeszcze nawet nie widzialam sie z lekarzem, tylko z pielegniarkami. Nie mowiac juz o tym, ze w Polsce robi sie jakies 300% wiecej badan przed... :dry:

Oj bardzo prosze, niech mnie wynagrodzi ile wlezie nawet trojaczki przyjme z radoscia :-D:-):-D
Cen juz Ci szukam - Noshhh, akurat nie dziala cennik w Invikcie w Warszawie. Ja bym sie na ta klinike wlasnie zdecydowala, bo maja ten program "Do skutku", co uwazam ze daje duze nadziei + wzbudza zaufanie do kliniki

Powiklania Olesiu, miedzyinnymi to :

Ciaza mnoga, Hiperstymulacja, ciaza pozamaciczna, powiklania dotyczace narkozy itp.

Bardzo rzadko występuje tzw. przestymulowanie (hiperstymulacja) jajników - po biopsji pecherzyki ciagle rosna na jajniku i nie pekaja. Jej skutkiem jest m.in. gromadzenie się płynów w jamie brzusznej oraz opłucnej, zaburzenia krzepnięcia krwi, funkcjonowania wątroby. Hiper moze tez spowodowac pekniecie jajnikow, a przez to krwotok.

Może to co napiszę być źle odebrane - ale piszę z dobrego serca i nic nikomu nie chcę udowadniać cy mówić że jestem lepsza - to tak słowem wstępu.

Jak was tak czytam dziewczyny to widzę ile mam szczęścia. Jestem nie najmłodsza (34 na karku), nie oszczędzałam się w życiu (alkohol, fajki, niezdrowe żarcie, thc itd), jestem gruba :), kiedyś ćwiczyłam (jakieś 20 lat temu) a teraz nawet do autobusu nie chce mi się podbiec... ale przez całe życie wiedziałam że jestem "wiatropylna" i siłą wyższa mnie nie ukarała za to myślenie: zaszłam w ciążę za pierwszym razem, przy pierwszym cyklu bez żadnej stumulacji. Nie miezyłam temperatury choć używałam testów owulacyjnych, nie stosowałam kalendarzyka jedynie mniej więcej wiedziałam że mam regularne cykle. Trochę poczytałam o procesie, pierwszy raz od 8 lat poszłam do ginekologa, wiedziałam że "plemnikodawca" ma świetnie wyniki. Do kontrolowanej "wpadki" doszło dwa razy, tylko tyle razy wystarczyło i bach...

A po co to piszę... bo kiedy was czytam to chce mi się płakać i tak bardzo bym chciała móc się podzielić tym co do niedawna wydawało mi się naturalne a teraz wydaje mi się prawdziwym cudem. I chociaż się nie modlę ani nic w tym guście (ehhh to wychowanie) to tak bardzo trzymam kciuki, a jak mi odbije to zostanę surogatką ;-) (choć wiem że to ponad moje siły - ja nie mogłam zdecydować się a wolonariackie zajmowanie się psem przewodnikiem bo wiedziałam że go nie oddam, a co dopiero donosić komuś dziecko)

passingby - tak to jest w zyciu... jedni maja z gorki a drudzy troche pod gorke ale nigdy nie jest tak, ze mamy wszystko na raz...kazdemu los daje troszke tegi i owego... a takie przezycia jakie mamy tutaj ucza nas szacunku do wszystkiego co mamy i dystansu do blachostek ktore czasem wydaja sie nie do pokonania...

A tak mi sie przypomnialo... jak tam Twoja ksiazka?? sprzedaje sie?? mozesz przypomniec jej tytul?? Bo to Twoje dzielo bylo?? tak?? dobrze pamietam???:-):-)

passingby - tak to jest w zyciu... jedni maja z gorki a drudzy troche pod gorke ale nigdy nie jest tak, ze mamy wszystko na raz...kazdemu los daje troszke tegi i owego... a takie przezycia jakie mamy tutaj ucza nas szacunku do wszystkiego co mamy i dystansu do blachostek ktore czasem wydaja sie nie do pokonania...

A tak mi sie przypomnialo... jak tam Twoja ksiazka?? sprzedaje sie?? mozesz przypomniec jej tytul?? Bo to Twoje dzielo bylo?? tak?? dobrze pamietam???:-):-)

To prawda - to daje siłę.

Książka "życie rodzinne świstaka" Anna Arendt. Nawet się sprzedaje, promocja planowana jest na październik-listopad w Warszawie.

reklama
badaicko a mialam pytac.. czemu juz nie siedzisz na polkach.pl i dlaczego tam sie dzialas i dlaczego przyszlas do nas? z czego sie bardzo cieszymy oczywiscie :rofl2:
Marzenko na Polkach zaczęłam pisać w 2007r.
Trafiłam tam przez przypadek-szperałam za czymś po necie :-D najpierw czytałam sobie potem sie zarejestrowałam i poznałam tam fajne dziewczyny z którymi stworzyłysmy zgrana paczke.
Niestety w grudniu 2007r na POLKACH zaczeły sie problemy z obsługa forum,nie dało się pisać.Posty sie platały np ja odpisywałam a mój post pojawiał się gdzieś kilka stron wcześniej :baffled::wściekła/y:
i razem z dziewczynami przeniosłysmy sie wszystkie tutaj na Bb:-D:-D:-D miało byc na chwile az na polkach zrobia porzadek :-D i tak juz zostałysmy.Ciężko było sie przestawic bo tu inaczej się pisało niż tam za to później po ich zmianach to tam nie mogłysmy się odnaleźć.
Zaprzyjaźnione dziewczyny z innych watków rozeszły się tez gdzieś,bo miały jakies konflikty miedzy soba :-(
Tutaj miałyśmy swój watek ale jedna z dziewczyn była podczytywana przez swoja tesciową i miała problemy wiec zamknęłyśmy watek i wspólnie w innym dziale otwarłysmy nowy:-D
Niedawno kolejna z dziewczyn namierzyła żona szefa i tez było niewesoło więc poraz kolejny zamknełysmy watek ale tym razem otwarłyśmy sobie watek zamkniety i tam jesteśmy.
Niestety została nas mała garstka :-:)-:)-(

Do góry