olesia_33
"Rzeczy piekne sa trudne"
Hej Dzitka jak tam "obcy"? Daje cos znac o sobie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
jak narazie to nic..........czasmi czuje takie dziwne przelewanie sie w brzuch...a tak to ok............troche dziwny smak w ustach.....nic nie smakuje tak jak kiedys....Hej Dzitka jak tam "obcy"? Daje cos znac o sobie?
Były razem z pestką (bo tak moja teśćiowa robi, ale pestka ładnie odchodziła), tylko tym razem pestek już nie połykałamwikulek a pestka?????????.........
a moja mama robi takie pyszne knedle z morelami po "austryjacku" kostka cuktu zamiast pestki :-):-):-) i potem obtaczane w bulce tartej z orzechami mielonymi i maselkiem - pychota... a robi je pol godziny...szokA ja dzisiaj z teściową po raz pierwszy robiłam knedle ze śliwkami i wyszły nam mega dobreaż wstyd się przyznać, ale zjadłam 5 sztuk
![]()
i szkoda...........bo moze by cos tam wykielkowało z tej pestki.....Były razem z pestką (bo tak moja teśćiowa robi, ale pestka ładnie odchodziła), tylko tym razem pestek już nie połykałam![]()
Dzien dobry wszystkim!!!
Loree-...ja bym powiedziala malej ciekawskiej istotce, troche prawdy a troche "nibyprawdy"...ale obrazowo....mianowicie:
ze ziemia caly czas sie kreci wokol swojej osi...troche jak hulahop wokol bioder....(pokaz jej to na piłce, jablku, globusie, ..., jakkolwiek)-czyli ze ziemia ciagle sie rusza, ale bardzo, bardzo powoli - tak wolno, ze jak na niej stoimy to tego nie czujemy.... Chmurki zas - tez poruszaja sie po niebie jak dmucha na nie wiatr....i one czasem poruszaja sie szybko a czasem powoli....w zaleznosci od tego jak silny jest wiatr....
I jesli wiatr dmucha słabo i w tym samym kierunku, w ktorym porusza sie ziemia - to patrzac na chmurki i wydaje nam sie ze stoja w miejscu...bo sa ciagle nad nami....pokaz jej to np. idac kolo niej po pokoju i niosac cos nad jej glowa, niech idac ciagle na to patrzy....zobaczy, ze jest to ciagle nad glowa...w tym samym miejscu, choc sie przemieszcza....
...wiecej w tej kwestii chyba juz nie wymysle:-)[/COLOR][/FONT]
matko...co bedzie nastepne???
[COLOR=#00
[FONT=Comic Sans MS]
A i sie pochwalic zapomnialam, kupilismy nowe (znaczy uzywanie) auto, bo moj m. oszalal na punkcie bezpieczenstwa rodziny, ktora wg niego na 100% sie powiekszy.
Takie autko mamy, tylko inny kolorek (szampanski srebny)
Mazda Tribute 2.0 benzyna (710752109) - Aukcje internetowe Allegro
no kurna już 4 chętne na gołąbki się zrobiły![]()
Witam dziewczyny jak długo się staracie o dzidziunię bo ja dopiero zaczęłam no miesiąc temu ale jestem tak napalona na dzidzię że tylko działamy i działamy:-) mam już 3 letniego synka ale musi mieć rodzeństwo:-) takie staranie to fajna sprawa:-)
Hejka Eve:-)Oj mam takie mdłości ze juz wytrzymac nie idzie,ale czuje sie juz lepiej jak dzieciątko widziałam jak narazie jest dobrze oby tak dalej![]()
hm...........w tym roku to juz moj drugi poród............chyba otworze porodówkę w domu......
To ja sie zglaszam!!!! Najbardziej chcialabym rodzic w domu!Albo cesarka na zyczenie....
To zależy od szpitala. Te "nowoczesne" wypuszczają nawet w 2 dobie a po cc w 3. A w pozostałych to różnie. Czasem 3, czasem 5 dni. Zależy od zdrowia Twojego i dziecka. Moja córka w 5 dobie dopiero dostała żółtaczki i wyszłyśmy po tygodniu.Ile dni zostaje sie po porodzie w szpitalu?
Już jakieś kilka dni temu połknęłam pestkę ze śliwki, więc może jednak coś z niej wykiełkujei szkoda...........bo moze by cos tam wykielkowało z tej pestki.....![]()
trzymam mocno kciuki.............Już jakieś kilka dni temu połknęłam pestkę ze śliwki, więc może jednak coś z niej wykiełkuje
Jak tam samopoczucie Loree??
jak narazie to nic..........czasmi czuje takie dziwne przelewanie sie w brzuch...a tak to ok............troche dziwny smak w ustach.....nic nie smakuje tak jak kiedys....