reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Hania i Andzia :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jestem z Wami:-(

Dziewczyny a u mnie znowu temp płata figle dzisiaj mierzyłam normalnie o 5,30 i co prawie 37 :baffled: i co ja mam o tym myśleć :wściekła/y:to 10 dc dopiero wiec niemozliwe na owulke.

Czmeu niemozliwe. Toc owu moze byc i 7dc. Ponadto tempka czasem skacze przed owu....Do 4 dni nawet....(choc nieczesto sie to zdarza)

Alleluja !! Dobrze gadasz kobito , piłaś dzis coś???:-D Albo cie ktos wyprowadzil z rownowagi??:-D hehehehhe
w sumie piwko na dzialce ale to było sporo czasu zanim to napisałam.. ani tez nikt na odcisk nie nadepnał.. po prostu kropla przelała dzban goryczy
A i co ja chciała bym wam powiedzieć...

Ostatnie historyje z mężem, mój urlop, i pewne sytuacje których nie chce tu poruszać sprawiły, że... nie mam ochoty teraz na dziecko a tym bardziej z człowiekiem z którym muszę co nieco poukładać.
czasem warto odpoczac i zawitac z dwojona siłą..
Dziewczyny a u mnie znowu temp płata figle dzisiaj mierzyłam normalnie o 5,30 i co prawie 37 :baffled: i co ja mam o tym myśleć :wściekła/y:to 10 dc dopiero wiec niemozliwe na owulke.
jakie długie masz cykle?

Hania, Andzia.. przytulam dziewczynki

tematu alkoholu nie porusze ale ubodło mnie to ze ostatnio jak był poruszony temat chrzczenia dzieci to Patrysia prawie płakała przez posty bo na nią sie nalatuje.. długo nie trzeba czekac jak teraz Patrysia najezdza na Makaronke.. wszystko wszystkim ale tego juz nie rozumie.. "jak najezdzaja na mnie to zle ale jak ja na kogos to gra gitara.."

Czmeu niemozliwe. Toc owu moze byc i 7dc. Ponadto tempka czasem skacze przed owu....Do 4 dni nawet....(choc nieczesto sie to zdarza)

Fakt, ze od wczoraj pobolewa mnie brzuch po lewej stwonie wiec możliwe, że coś się szykuje, ale martwi mnie ten ból macicy :-( nie weim skąd moze on być :wściekła/y:no pewnie w środę się dowiem co sie dzieje czy pecherzyki były i pękły czy są :-)

jak wyczytalam wczesniej z Twoich postow wynika ze teraz bez clo jedziesz moze organizm sam zaczal dobrze pracowac.. wszystko mozliwe..

jak byłam na usg w środe to był mój 6dc to lekarka powiedziała, że juz są bardzo ładne pęcherzyki.
A powiedz mi tak ile ta temp ma sie utrzymywać do owulki?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
jak byłam na usg w środe to był mój 6dc to lekarka powiedziała, że juz są bardzo ładne pęcherzyki.
A powiedz mi tak ile ta temp ma sie utrzymywać do owulki?
zerknij sobie na moje wykresy.. zazwyczaj jest tak ze jak jest skok to dzien przed skokiem jest owulacja.. byc moze u ciebie owulacja była w 8dc przed zaklocona tempka dziewiatedo dnia cyklu.. wszystko mozliwe.. jesli jest juz skok to juz jest po owulacji.. zdarza sie ze owulacja jest na 2-3 dni przed lub po skoku ale to wtedy monitorungieng musisz potwierdzic.. u mnie raczej jest tak ze mam owu 1-2 dni przed skokiem i zazwyczaj wtedy kiedy wychodzi mi ostatni dzien pozytywnego testu owulacyjnego u innych kobiet np dopiero 24h po pozytywnym.. a u mnie w tym samym dniu.. kazda z nas jest inna

Witam sie :-)

A jeszcze na zkaonczenie. Ile kobiet dowiaduje sie o ciazy tak jak my w 4 tym tygodniu?? Nieiwele bo nie wszytskie sa takie "niecierpliwe i wygladajace ciazy". Bardzo duzy odsetek nie zdaje sobie sprawy przez dluzszy czas , keidy to prowadzi normalny tryb zycia. Moja przyjaciolka nie podejzrewajac nawet ciazy pija na jednej z nami imrezie drinki i to nawet sporo. Powtarzam, ze nie miala bladego pojecia , gdyz nie wszytskie mierza temperature i wykonuja po 10 testow przed @ i jej coreczka jest piekna, inteligentna 2 latka!!! Inny pryzlad. Kolezanka ktora w ogole nie pije alkoholu, w ciazy ani lyczka a jej corka ma 2,5 roku i jeszcze prawie wcale nie mowi i jest lekko w tyle w stosunku do inncyh dzieci. Mozna by tu podawac przyklady itp. ale jaki to ma sens. podalam moje zdanie. moze teraz bedziecie mnie ignorowac i przestane dla Was istniec, trudno, ale musialam wyrzucic z siebie to co mialam.

Co do picia alkoholu w minimalnych ilosciach np 1 lampke wina lub pol szklanki piwka to ja tez nie jestem przeciw, uwazam ze taka mala ilosc nisko procentowego alkoholu nie zaszkodzi, bo oczywiscie nikt tu nie pisze o upijaniu sie codzinnym do nieprzytomnosci :blink:

Przepraszam ze nie odpisuje na wszystkie posty ale cos ostatnio jestem zakrecona :baffled: nie wiem dlaczego :szok: :shocked2: dzisiaj np jezdzilam samochodem i ani razu nie spojrzalam w lusterka zeby zobaczyc co sie dzieje za mna przy zmianie pasa :szok: normalnie moj to chcial mnie udusic :sorry2: jestem tak rozkojarzona ostatnio ze o boshe :dry: ostatnio tez chcialam wyjsc z pracy godzine wczesniej bo cos mi sie uwidzilo ze pracuje do 20 a nie do 21 :no: CHYBA ZGUBILAM GDZIES GLOWE :angry:

Ktoras z dziewczynek pytala sie co u mojego taty, tak :tak: a wiec wszystko ok :tak: w tamtym tygodniu wzial ostatnia dawke chemioterapi, teraz chyba 16-go ma sie zglosic na wszystkie kontrolne badania i zapadnie decyzja co dalej.

Co do ziolek to zaczynam od nowego cylku pic mieszanke O.Sroki, juz sobie wszystko przygotowalam wg receptury :tak:

HANKA,ANDZIA - PRZYKRO MI :(

POZDRAWIAM :-)

Ostatnia edycja:
reklama
zerknij sobie na moje wykresy.. zazwyczaj jest tak ze jak jest skok to dzien przed skokiem jest owulacja.. byc moze u ciebie owulacja była w 8dc przed zaklocona tempka dziewiatedo dnia cyklu.. wszystko mozliwe.. jesli jest juz skok to juz jest po owulacji.. zdarza sie ze owulacja jest na 2-3 dni przed lub po skoku ale to wtedy monitorungieng musisz potwierdzic.. u mnie raczej jest tak ze mam owu 1-2 dni przed skokiem i zazwyczaj wtedy kiedy wychodzi mi ostatni dzien pozytywnego testu owulacyjnego u innych kobiet np dopiero 24h po pozytywnym.. a u mnie w tym samym dniu.. kazda z nas jest inna

Czyli rozumiem, że jeżeli byłaby juz owulka to teraz temp ma się cały czas utrzymywać na wyższej temp aż do @? Sorki, że Ci tak truje głowę, ale akurat w tym temacie jestem słaba ;-)

Do góry