reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Pajkaa
ja biore 2 x po 50mg a to miał być 3 moj cykl na luteinie ale tak jak napisałam nie zdążyłam jej wziać bo wzięłam w 18dc dawke a na drugi dzień @ dostałam a wczesniej miałam @ tyle że 2 dniową o 2 dni wcześniej niż zazwyczaj a wtedy był to 2gi cykl z luteiną
mam nadzieje ze jutro sie wszystko wyjaśni
dziękuje zę mi troche to wszystko wyjaśniłaś

Pajkaa
ja biore 2 x po 50mg a to miał być 3 moj cykl na luteinie ale tak jak napisałam nie zdążyłam jej wziać bo wzięłam w 18dc dawke a na drugi dzień @ dostałam a wczesniej miałam @ tyle że 2 dniową o 2 dni wcześniej niż zazwyczaj a wtedy był to 2gi cykl z luteiną
mam nadzieje ze jutro sie wszystko wyjaśni
dziękuje zę mi troche to wszystko wyjaśniłaś
,
ja tez miałam jeden taki dziwny cykl, ze wziełam 2 tabletki i dostałam @. teraz mam przesuniętą luteinę ze względu na owulację, bo jej nie mozna brac przed owulką:-) oczywiście tego dowiedziałam się na necie, żaden lekatrz nie mowił, mi, ze moze zadziałac na owulkę :wściekła/y: ach te konowały :wściekła/y:

to ja miałam wcześniej od 15dc ale potem od 18dc nie wiem w sumie dlaczego
no nic moze jutro sie cos wyjaśni

a kiedy masz owulację? moze dlatego lekarz Ci przesunął, żeby nie zakłócić. Teoretycznie luteina ma wydłużyć fazę lutealną, a u Ciebie tego nie robi więc moze lekarz zdecyduje się na przesunięcie lutki, ale pamietaj, zeby to nie było przed owulacją.

Ja brałam od 14 dc a owulację mialam 16 dc potem poszłam na kontrole do jednej lekatki i sie jej pytam, ze biore przed owulką czy to tak moze byc (4 lekarzy wczesniej powiedziało, że nie zaszkodzi a czytałam coś innego) a ona mi, ze absolutnie nie przed owulką. I dopiero jak mam potwierdzone monitoringiem pęknięcie pęcherzyka dopoero wtedy biore lutkę :-)

ja niestety mam tak popierdzielone cykle ze nie wiadomo kiedy jest do końca owulka i nie wiem czy ta luteina jest dalej nie za wcześnie bo przy cyklach 34 dni to owulka teoretycznie powinna być 20dc ale z usg wynikało ze w 13dc mam pęcherzyk 23mm to chyba owulka powinna byc wcześniej a monitoringu nie miałam robionego

ja niestety mam tak popierdzielone cykle ze nie wiadomo kiedy jest do końca owulka i nie wiem czy ta luteina jest dalej nie za wcześnie bo przy cyklach 34 dni to owulka teoretycznie powinna być 20dc ale z usg wynikało ze w 13dc mam pęcherzyk 23mm to chyba owulka powinna byc wcześniej a monitoringu nie miałam robionego

dlaczego nie masz monitoringu?? ja miałam tak, że w 14 dc miałam pecherzyk 26 mm wiec lekarka mowi, pewnie peknie dzisija proszę przyjsc juro. Poszłam następnego dnia a on zmienił kształt i dopiero pękł 16 dc w nocy wiec nie ma reguły , ze jak ma 23 mm to musi peknąć tego dnia. Ja na Twoim miejscu robiłabym usg gdzies koło 15 dc żeby sprawdzic. A co jezeli pecherzyk nie peknie i zrobi sie torbiel, a Ty kolejny cykl bedziesz brała clo i zrobisz sobie tylko krzywde.

dlaczego nie masz monitoringu?? ja miałam tak, że w 14 dc miałam pecherzyk 26 mm wiec lekarka mowi, pewnie peknie dzisija proszę przyjsc juro. Poszłam następnego dnia a on zmienił kształt i dopiero pękł 16 dc w nocy wiec nie ma reguły , ze jak ma 23 mm to musi peknąć tego dnia. Ja na Twoim miejscu robiłabym usg gdzies koło 15 dc żeby sprawdzic. A co jezeli pecherzyk nie peknie i zrobi sie torbiel, a Ty kolejny cykl bedziesz brała clo i zrobisz sobie tylko krzywde.
kochana ja to wszystko wiem tylko uwież mi ze jeżeli się mieszka na zacofanej wiosce z dala od porządnych lekarzy i ma sie ograniczone srodki finansowe to nie da sie jeździć do lekarza 100km tylko tam gdzie najblizej i nie mowie ze do byle kogo ale każda wizyta to koszt bo prywatnie wiadomo a do tego jeszcze nie ma tak ze co dzień przyjmuje tylko raz w tygodniu i co wtedy kto mi zrobi ten monitoring??

kochana ja to wszystko wiem tylko uwież mi ze jeżeli się mieszka na zacofanej wiosce z dala od porządnych lekarzy i ma sie ograniczone srodki finansowe to nie da sie jeździć do lekarza 100km tylko tam gdzie najblizej i nie mowie ze do byle kogo ale każda wizyta to koszt bo prywatnie wiadomo a do tego jeszcze nie ma tak ze co dzień przyjmuje tylko raz w tygodniu i co wtedy kto mi zrobi ten monitoring??

mój lekarz też przyjmuje raz w tygoniu :-)i ja to robie w ten sposób, ze patrze, który dc mam wiem, ze np pecherzyk w 15 dc moze miec juz dobre rozmiary wiec ide na usg, a potem skikam pod koniec , zeby sie upewnic, ze pekł. Wiatomo , że jak peknie o spoko, ale jak potraktujesz torbiel clo to ona podwoi swoje rozmiary, a wtedy albo laparoskopia, albo na dwa miechy jestes wykluczona ze staran bo dostaniesz anty. Ja juz tak miałam (torbiel prawie 5 cm ) dlatego, albo ide na usg tylko raz w miesiacu gdzies kolo 17-18 dc w zaleznosci od tego jak przyjmuje moja lekarka :-) niestety ja tez prywatnie wiec wiem co to za bol :wściekła/y:

reklama
Do góry