reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
A my dziś mamy studniówkę :-):-) od jutra dwucyfrowe odliczanie :)
Za 100 dni porodówka-jjjuuuppppiiiiii :-D to odliczamy

Dzień dobry
test zrobiony - niestety negatywny:no:
teraz tylko, żeby pogoda w Zakopcu była, bo...:wściekła/y:
:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

A ja chyba zblizam sie do @ bo wczoraj pojawil sie sliczniusi syfek na brodzie a dzis kolo nosa:-):-):-) nie jadlam czekolady ani mcdonaldsa wiec to moze byc tylko jedno i oby SZYBKO SZYBKO SZYBKO przylazla...
Kurczak,nie wiem jak Ty Gosiu ale ja patrząc na Twój suwaczk stwierdziłam że czs biegnie szybciorem :szok: dopiero był tydzień a jest juz miesiąc :-D
Poprawka. Nie 9 miesiecy a tak dlugo jak bedziesz karmic piersia!!! czyli moze nawet 2 lata;-)

Dlaczego nie czytacie ze zrozumieniem!!! Nie nauczyli Was tego w szkole?? Ja rowniez odstawilam drinkowanie, piwkowanie i codzienne winko!!! ale od czasu do czasu wiem ze pol szklanki wina albo pol szklanki piwa (nie butelki) sobie wypije bo wino rowniez ma dzialanie porzadane w wielu sytuacjach (np zwiekszenie endometrium) nie robcie tu na mnie ngonki ani wyrodnej matki bo to troche bez sensu. Osoby o ktorych wiem ze nie da sie z nimi dyskutowac ignoruje i omijam lukiem. Koncze rowniez te polemike bo nie ma sensu. Wniosek jest taki, ze kazda z nas ma swoj "rozum" i nim sie bedzie kierowac, ok??
ALLELUJA :-D;-)
Ale się urechotałam :-D:-D:-D

Co do alkoholu....ja lubię wyskoczyć na piwko ze znajomymi, lubię wypić drinka na grillu, ale w ciąży nie piję ani grama. Nie mam dylematu pić czy nie, bo po prostu mi nie smakuje. Tak jak kawa, choć na co dzień bez kawy nie funkcjonuję. Przy córce nie wypiłam alkoholu przez 15 miesięcy karmienia.
Co do Makaronki- dziewczyny, weźcie pod uwagę,że to inny kraj i kultura. Mam rodzinę we Włoszech i wiem,że tam nawet dzieci do obiadu piją winko. Oczywiście nie takie kilkuletnie, ale tez nie pełnoletnie. Wszyscy piją, bo to część posiłku....Tam nie dziwi nikogo widok całej rodziny popijającej wino. A u nas? Kiedy oficjalnie napiłyście się jakiegoś alkoholu z rodzicami?
Nie porównujcie dwóch światów. Dzeni z jakiegoś powodu lekarz kazał wypić wino, nie znam szczegółów. Ale mówił to lekarz.

Moje zdanie jest takie- niech każdy myśli o swojej dupie i wtedy będzie dobrze.
Ja nie wypiję ani grama alkoholu a jak ktoś chce -jego decyzja.
No dobrze gada dziewczyna :-D:-D:-D
polałabym Ci ale nie pijąca jestś ;-)

Uciekam na wyżerkę do teściowej.

Miłej niedzieli dziewczynki! Buziak
Nie za dobrze Ci ??? Buziole i miłego dnia

hej dziewczynki wpadłam się tylko przywitać i powiedzieć że trzymam kciuki za Hankę:-):-)

kiedy Ona robi betkę?

Buziaki i miłego dnia;-)
Hello Kasiu,gdzie byłaś jak Cie nie było? ;-)
Jak tam małe w brzuszku?
Jaśnie pan hrabia sie odzywał ostatnimi czasy? Zamierza Ci pomóc w zakupie wyprawki czy nie?

Z tego co wiem to chyba już zrobiła wczoraj :) jutro ma wyniki :)

A ja z mężem przechodzimy na dietę bogatą w witaminki :-)koniec z ciasteczkami, czekoladką tymi podobnymi śmieciami :-) w końcu kiedyś trzeba zacząć :-)
Fajnie,że razem :-D
Ja byłam na diecie ale nie dotrfałam do jej końca :baffled: i zaczełam żreć słodkie i przytyłam znowu :-(a tak chciałam schudnąc po tych cholernych sterydach na astmę:baffled::-(

Fajnie,że razem :-D
Ja byłam na diecie ale nie dotrfałam do jej końca :baffled: i zaczełam żreć słodkie i przytyłam znowu :-(a tak chciałam schudnąc po tych cholernych sterydach na astmę:baffled::-(

wzięłam sobie do serca słowa pewniej forumowiczki, ze po co faszerować się prochami skoro można dietę wprowadzić, a to dobrze zrobi i mnie i mojemu M:-) na razie wszystko podrukowane przygotowane na papierze bo musimy zrobić wstępną selekcję bo moj M nie wszystko moze jesc po żółtaczce :wściekła/y:, ale chce wprowadzić dietę wysoką w witaminy , cynk i selen :-) bo im wcześniej zaczniemy tym lepiej dla naszego zdrowia :-)

Ja tyję po luteinie i clo :-) na razie 7 kg do przodu i przy zwroście prawie 170 ważę raz 65 a raz 70 kg a najgorsze, ze wszystko idzie w brzuch :wściekła/y::wściekła/y:

Witam!
Hanka bardzo mi przykro ku...wa mać życie jest niesprawiedliwe...wiem co czujesz przechodziłam to 3 razy...może jednak jest jeszcze nadzieja.:baffled:
Dziewczyny zejdziecie już z tematu alkoholu...każdy robi jak uważa i ma swoje zdanie na ten temat i trzeba to uszanować...:tak:
Pozdrawiam niedzielnie!:-)

I ja się witam w niedzielę, ale tak tylko z doskoku. Ponieważ wczoraj nic w domu nie zrobiłam i musże to dzisiaj nadrobić...
Hanka i Andzia - przytulam....

reklama
Hania i Andzia :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jestem z Wami:-(

Dziewczyny a u mnie znowu temp płata figle dzisiaj mierzyłam normalnie o 5,30 i co prawie 37 :baffled: i co ja mam o tym myśleć :wściekła/y:to 10 dc dopiero wiec niemozliwe na owulke.

Do góry