passingby
Fanka BB :)
Co o winka natomiast to ja mam swoje zdanie. Wyznaje zasade "nie dajmy sie zwariowac". Moim zdaniem 4 lyki wina do obiadu od czasu do czasu nie zrobia nie wiem jakiej krzywdy. Czy wy wiecie ile wyrodnych matek co sie upija codziennie wciazy i to alkoholem najgorszej jakosci i pali jak komin i zdarza im sie rodzic dzieci zdrowe?? Ja pierdziele. Ja pilam codziennie jakis drink i 1 albo 2 szklanki wina jak jedlismy kolacje rodzinna -wloska, ale to bylo przed ciaza. Teraz np zdarzylo mi sie popic kawal pizzy 2 lykami piwa i nie mam wcale okropnych wyrzutow sumienia. Za kilka tygodni mam zamiar tez wypic od czasu do czasu troche wina.
Po pierwsze dziewczyny ktore sa takie oburzone!! niech wkleja jakies medyczne artykuly na poparcie swoich slow a nie rzucaja tylko zaslyszanymi informacjami (wierzycie we wszytsko co Wam mowia w telewizji?), ktorymi chca nas zmaniupulowac media i rzad. Popytajcie roznych ginekologow a nie tylko jednego , ktory moze miec takie same zdanie jak wy i posluchajcie co maja do pwoiedzenia np. profesorowie ginekologii ( ja akurat mialam okazje bo studiowalam w collegium medicum i mialam przedmiot "ginekologia i poloznictwo" i asysytowalam przy wileu porodach)
Po drugie jakbym wierzyla we wszytsko co slysze, nie informujac sie, nie pytajac innych o opinie i nie uzywajac mojego mozgu to bym w ogole nie zaszla w ciaze bo i tak dziecko nie bedzie zdrowe bez chrztu!!! Koniec kropka
Wolnosc slowa!!!!
Kaprycha wylaz z krzaczorow, przygotowalam Ci teren po wypowiedz;-)
Proszę: FAS - Zespół Alkoholowy Płodu (FETAL ALCOHOL SYNDROME)