Szafirek83
moje szczęscie w brzuszku
Męda przyjechała to mu każę robic obiad i lepiej niech nie fika bo pozna mój gniew.
I KTO TO MOWI????????????
rozmawialam z ginem (wiesz ktorym) i powiedzial,ze jak nam sie nie uda w 3-4 msc,to mam sie zglosic na monitoring.A poza tym mialam w tym cyklu robic progesteron po owulce,bo wiem,ze mam krotka faze lutealna,ale wszystko sie popieprzylo mialam zrobic ten progesteron i isc z wynikami do gina,zeby mi luteine albo duphaston zapisal,no i wtedy ewentualnie zapisac sie na monitoring.ehhh,trudno...mam tylko nadzieje,ze @ przyjdzie w terminie.Cykle długością się nie różnią jedynie w bezowul nie występuje skok temp.
A faza lutealna musi mieć min 10 dni.
Żeby sprawdzić czy była owulka najlepiej zmonitorować sobie jeden cykl. Albo około 10 dni po podejrzewanej owulacji zrobić progesteron.
no wlasnie na moj maly rozumek tak wychodzi,ale chcialam sie dla pewnosci zapytac...a co najlepsze robilam na poczatku tego cyklu LH i FSH i wyszlo wszystko w normie,mimo ze bezowulacyjny :-)dzięki Szafirku a co do badania - skoro nie było określone, w którym dniu cyklu to moim zdaniem możesz zrobić w bezowulacyjnym, bo rozumiem, że nie jest istotna faza cyklu to nie jest istotne czy była owulacja