reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Dziewczyny - nie pamiętam która z Was pisała, że mierzenie temperatury dodatkowo nakręca??????????
ja uważam coś wręcz odwrotnego - w tym cyklu stwierdziłam, że robimy wakacje, nie mierzę tempki, nie robiłam testów owu, nic nie obserwowałam - nie wiem kiedy miałam owulację
efekt jest taki, że dziś 31 dc, nie czuję nic, @ "ni widu, ni słychu" a ja jestem nakręcona na maksa:szok:
żeby uprzedzić Wasze pytania - jak nie przyjdzie @ to jutro testuję:tak:

Aniu u mnie własnie tak było nakręcałam się przy pomiarach temp a okazywało się, ze miałam bezowulacyjne cykle, temp rosła, ale pęcherzyki nie pękały , skok lh był, ale tylko tyle potem pęcherzyki się wchłaniały i nic z tego nie wynikało. A jak miałam juz długi cykl i myślałam, ze sie udało to temp. nagle spadała do 35 i @. Teraz mierze bo nie mam clo , ale i tak mam monitoring wiec niepotrzebnie moze mierze :) skoro w środę będę wiedziedziała czy owulka była, czy nie ;-) ale za Ciebie trzymam mocno kciuki, zeby jednak była fasoleczka :)

Aniu u mnie własnie tak było nakręcałam się przy pomiarach temp a okazywało się, ze miałam bezowulacyjne cykle, temp rosła, ale pęcherzyki nie pękały , skok lh był, ale tylko tyle potem pęcherzyki się wchłaniały i nic z tego nie wynikało. A jak miałam juz długi cykl i myślałam, ze sie udało to temp. nagle spadała do 35 i @. Teraz mierze bo nie mam clo , ale i tak mam monitoring wiec niepotrzebnie moze mierze :) skoro w środę będę wiedziedziała czy owulka była, czy nie ;-) ale za Ciebie trzymam mocno kciuki, zeby jednak była fasoleczka :)

Pajkaa - czy Ty miałaś skok temperatury, jak był cykl bezowulacyjny?
I dlaczego bez clo - przez tą torbiel?
I dzięki za kciuki, Tobie również życzę powodzenia:-)

Pajkaa - czy Ty miałaś skok temperatury, jak był cykl bezowulacyjny?
I dlaczego bez clo - przez tą torbiel?
I dzięki za kciuki, Tobie również życzę powodzenia:-)

Tak miałam skok temperatury nawet o 0,6 ale lekarz mi to tłumaczył, ze temp wynika ze skoku LH, który niekoniecznie może świadczyć o pękniętym pęcherzyku i owulce. Ja miałam tak, ze pęcherzyki rosły sobie do 30 mm i się wchłaniały a jakbys popatrzyła na wykres to cykl był owulacyjny.

Bez clo bo miałam tą torbiel, która pękła i zastanawiam się czy to czasem nie był normalny pęcherzyk, który tak późno pękł, bo w tym cyklu miałam dwa ;-)No, ale lekarka powiedziała, ze widzi ładne pęcherzyki jest ich kilka wiec stwierdziła, ze moze byc więcej niż jeden bo lek mimo, ze go nie biore nadal działa :)

i musze Ci powiedzieć, że straciłam 6 miesięcy starań bo myślałam, ze mam owulację a potem miałam 5 cykli monitorowanych i okazało się, że w ani jednym nie było owulacji stąd clo :)

reklama
Tak miałam skok temperatury nawet o 0,6 ale lekarz mi to tłumaczył, ze temp wynika ze skoku LH, który niekoniecznie może świadczyć o pękniętym pęcherzyku i owulce. Ja miałam tak, ze pęcherzyki rosły sobie do 30 mm i się wchłaniały a jakbys popatrzyła na wykres to cykl był owulacyjny.

Bez clo bo miałam tą torbiel, która pękła i zastanawiam się czy to czasem nie był normalny pęcherzyk, który tak późno pękł, bo w tym cyklu miałam dwa ;-)No, ale lekarka powiedziała, ze widzi ładne pęcherzyki jest ich kilka wiec stwierdziła, ze moze byc więcej niż jeden bo lek mimo, ze go nie biore nadal działa :)

no własnie też tak myślę, czy to nie był pęcherzyk, który nie pękł wcześniej - skoro juz tak miałaś kiedyś, że nie pękały:tak:

Do góry