reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Szafirku - ja przy bezowulacyjnych cyklach miała raczej bez znacznych skoków temperatur , utrzymywała się na granicy 36,6 i spadała - wykres wyglądał całkiem inaczej, no ale co organizm to organizm.

Dziewczyny mam mdo Was pytanie odnośnie temp. Bo zawsze mierze o 5:30 tylko dzisiaj nie byłam w stanie wstać i zmierzyłam o 8:30 :-( i temp. z 36.6 podskoczyła na 37:szok: a to est 9 dc. Myślicie, że winna jest godzina pomiaru?
Ja sie na ty tak nie znam ale z tego co mi dziewczyny tłumaczyły to musisz ja zaznaczyc jako zakłóconą,bo to jest 3 godziny różnicy w czasie mierzenia i moze temp byc wyzsza

Andzia - bylam po ten wynik hist-pat i tak jk przypuszczalam - martwe tkanki czyli potwiuerdzenie obumarcia ciazy

ja wczoraj zapodalam sobie sikacza jakiegos czerwonego...

Witam sie rano z kawka oczywiscie...

Gosiu - ja miałam w wyniku oprócz obumarłych resztek jaja jeszcze zwłóknione i zwapnione kosmki - najprawdopodobniej to doprowadziło do obumarcia zarodka - z tego co mi lekarz powiedział (ale dopiero ten obecny bo wcześniejsza ginka nawet nie przetłumaczyła mi tego wyniku z łaciny:wściekła/y:) to zwłóknienia sa efektem stanu zapalnego a zwapnienia przesuszonej śluzówki - dlatego tak Ciebie dopytywałam, bo mi to troszkę wytłumaczyło dlaczego ciąża obumarła:sorry2:

Magda - miłego weekendu:tak:

a tak w ogóle to się witam:-)

No ja własnie zaznaczyłam , że była mierzona później, ale wiecie ja kiedyś owulacjie miałam w 7dc :szok: więc u mnie to różnie bywa a pęcherzyk wtedy miał 18 mm

Pajkaa - zaznacz jako zakłóconą - zobaczysz jak tempka jutro - a jak inne objawy - tzn. śluz, ból owulacyjny???

Ja mam śluz już od razu po @ taki mega owulacyjny, a bóli praktycznie nie mam jedyne co to troche "opuchnięte" piersi i wrażliwe ( i z tego co obserwuje to zaczynają się takie robić) a jeżeli chodzi o bóle owulacyjne to ja mam tylko rwanie nogi, tej po której stronie jest pęcherzyk - nawet nie czuje samego pęknięcia;-)
W poprzednim cyklu chodzić nie umiałam bo tak bolała lewa noga :szok:

ja wlasnie mam teraz Guerlain- L'instant dostalam od M :tak:
O to widze , ze podobny gust mamy :-) To polecam ci jeszcze inna troszke wersje łagodniejszą L'Instant Magic :tak: Super!
Rodzice nie wiedza, chce im powiedziec dopiero po pierwszym trymestrze (25.09)...
A czemu tak pozno??:confused:
Dziewczynki będę przez weekend z krzaczorów,bo małż ma wolne a pogoda piękna wiec pewnie jutro zagladnę na chwilkę i pojawię się w poniedziałek na porannej kawce ;-)

Absolutnie! Masz tu czesciej zaglądac i to nie z krzaczorów!!!!:dry:

Witam się sobotnie, ja juz po sniadanku i po kawce:-)

powiedzcie mi jeszcze taką rzecz o ile powinna podnieść się temp. żeby można było mówić, że była owulacja? Bo nigdy tego nie umiałam odczytać bo zawsze jak mierzyłam temp. to miałam cykl bezowulacyjny a ten jest pierwszym cyklem mierzonym od dłuższego czasu więc liczę na odpowiedzi doświadczonych w tym temacie dziewczyn. I jeszcze jedno gdzie można sobie znaleść takie wykresiki jak niektóre dziewczyny wy macie?​

reklama
powiedzcie mi jeszcze taką rzecz o ile powinna podnieść się temp. żeby można było mówić, że była owulacja? Bo nigdy tego nie umiałam odczytać bo zawsze jak mierzyłam temp. to miałam cykl bezowulacyjny a ten jest pierwszym cyklem mierzonym od dłuższego czasu więc liczę na odpowiedzi doświadczonych w tym temacie dziewczyn.​

Niewazne ile sie tempka podnosi - wazne ze zaobserwujesz skok i wzrost 3 dni pod rzad w gore. Ksiazkowo przyjmuje sie ze wzrost powinien byc min 0.2...choc sie zdarza ze sa mniejsze.

Do góry