reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Olica a badania robilas ? Co miesiac masz takie plamienia ?

quote]

Nigdy nie miałam plamien między @.

Teraz biorę antybiotyk i jestem chora (ostre zapalenie gardła).
Antybiotyk biorę od piątku a plamienia dostałam w niedzielę.....

W środę gin mnie pewnie nie zbada....bo jak ?
No chyba, że się podmyję na dosłownie 5 sekund przed startem na fotel WRRRRR

reklama
No jasne leć do lekarza.Ja kilka lat temu też miałam plamienie które trwało kilka dni i z dnia na dzień było większe aż zrobią się z tego @ nie wiadomo skąt bo byłam w środku cyklu.
Lekarz mnie zbadał mimo krwawienia,oczywiście przyczyna tych plamień i krwawienia nie jest znana gin powiedział że tak czsami jest i zapisał mi wtedy tabletki antykoncepcyjne ale kazał je zacząć brać dopiero jak ustanie krwawienie.
W końcu do lekarza idzie się wtedy jak coś jest nie tak.Leć i nie daj lekarzowi zbagatelizować swojego problemu.

Jak przeżyłaś to badanie? TZn taki dyskomfort, że miałaś jakby okres i jak tu usiąść na fotelu ?

Spytałaś go czy mimo to Cię zbada czy jak?

Ja w środę idę do gina z tym krwawieniem, a jest takie normalne jak przy rozkręcającym się @.....

I niewiadomo czemu mialaś takie plamienie w srodku cyklu?
Ja tez jestem w środku cyklu.
Teraz powinna być owulacja a nie okres, okres mialam 2 tyg temu.....

quote]

No chyba, że się podmyję na dosłownie 5 sekund przed startem na fotel WRRRRR

wez sobie kup chusteczki odświezające do higieny intymnej i zrob taki myk, ze przed samym wejsciem idziesz do kibelka, doprowadzisz wszystko do ładu i si!:-):tak:

ja to dzis np.nic nie mam tylko rano taka kropka koloru "budyn czekoladowy":-Dnie wiem co robic...zadzwonilabym do przychoni takiej innej gdzie ponoc przyjmuje i ew.dojeszcze innej gdzie się wczesniej leczylam, ale jeszcze żeby bylo malao to moj tel. się zwalił!!!!!!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y::szok:mnatko co za dzien!
teraz tylko czekanie na męża mi zostalo!

julitko gdzie ty bylas tyle czasu???????????

marzenixx kochanie jak to powiedziala jedna z dziewczyn: nowy cykl nowe rozdanie!!!!!!!!!!!!!

lolitko tak mi ciebie szkoda...przytulam mocno!

olca moze te plamienia z powodu nadrzerki

Dziewczyny nie wiem co mam teraz robic? czy ja mam te plamienia liczyc jako @? bo jesli tak to powinnam jutro robic te badania hormonalne....matko nie wiem.... no kom. nie mam tel. do gina. nie dal mi...gdzie ja mam teraz isc i kogo pytac?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:no::angry: do tego do przychodni??? aj tam z niego lekarz...dzwonilam do kol.chodzi do niego, tylko recepty na kolosalną kase wydaje(zreszta to samo o nim pisza) na wizytę prywatną to bezsens...bo zaraz znowu będę musiala isc...Jak pieprzne tym wszystkim o sciane to się skończy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

matko co ja plote:-D:-D:-D:-D
Witam Was kochane :) słonce mialam troszke problemow starcilam prace, sesja na głowie i nawet nie mialam czasu podejsc do kompa :-( pytalam was wczoraj o dni płodne wiec kurcze lipa moje kochanie wczoraj wyjechalo na tydzien wiec znowu nici w tym miesiacu o kurcze ....

Witam Was kochane :) słonce mialam troszke problemow starcilam prace, sesja na głowie i nawet nie mialam czasu podejsc do kompa :-( pytalam was wczoraj o dni płodne wiec kurcze lipa moje kochanie wczoraj wyjechalo na tydzien wiec znowu nici w tym miesiacu o kurcze ....
pierwszy dnien cyklu to pierwszy dzien @
Pracą się nie martw jak nie ta to inna, a moze wlasnie takiego spokoju trzeba Ci?ale jak wroci to i tak działajcie bo z tymi dniami to roznie, tak jak dziewczyny pisza:tak::-)

pierwszy dnien cyklu to pierwszy dzien @
Pracą się nie martw jak nie ta to inna, a moze wlasnie takiego spokoju trzeba Ci?ale jak wroci to i tak działajcie bo z tymi dniami to roznie, tak jak dziewczyny pisza:tak::-)
Mowisz ze roznie to bywa :) wiec fajnie bo dzialalismy juz caly czas zanim pojechal hehehe zmykam kochaniutkie na kawke do mojej ciezarnej przyjaciolki :-) jak wroce napewno sie odezwe do was :)

Ostatnia edycja:
Jak przeżyłaś to badanie? TZn taki dyskomfort, że miałaś jakby okres i jak tu usiąść na fotelu ?

Spytałaś go czy mimo to Cię zbada czy jak?

.

Ja kiedys tez malam taka przygode jak mialam 17 lat, pamietam wtedy nie mialam dosc dlugo okresu ( ok 6 miesiacy ) po tym czasie dostalam, no ale jaka @ lalo sie ze mnie przez 1.5 miesiaca jak ze swini ( za przeproszeniem ) po ok. miesiacznym krwawieniu przyjaciolka mozna powiedziec ze wyciagnela mnie za wlosy do ginekologa ( na szczescie byla to babka ) ale i tak sikalam ze strachu bo to byla moja pierwsza w zyciu wizyta u lekarza tej specjalizacji :baffled: pamietam jak pani ginekolog pyta mi sie w czym moze pomoc, wiec ja jej na to ze krwawie, ona: a ile krwawisz " Ja: miesiac czasu ! Ona: o boze prosze sie rozebrac i wejsc na fotel ! Ja: jak to,przeciez krwawie ! Ona: przeciez musze pania zbadac zeby ustalic przyczyne krwawienia....
oczywiscie pani ginekolog tej przyczyny nie ustalila tylko dala skierowanie na pobyt w szpitalu na ginekologii :szok:
Byla to moja najgorsza pierwsza wizyta u ginekologa jaka mogla przytrafic sie nastolatce :sorry2:

sisi86 - trzymam mooocnooo kciuki :tak:
karola.de - nie sadzilam ze to owu a przytulanka byly dosyc intensywne, bo mielismy ochotke ;-) Co do kreski na tescie to wstawialam tutaj nawet fotki - jesli chcesz mozesz zobaczyc.
bablyss - masakra z tymi przychodniami.... trzymaj sie:tak:

:)Dziewuszki narazie nie dziekuje za gratulacje, bo musze od lekarza uslyszec ze to ciaza... wiecie po trzech poronieniach... nie wiem jak ja wytrzymam do srody :-p
Mialam to samo co Ty :)) ze poki lekarz nie potwierdzil nawet beta 101 nie przemawiala do mnie ze to ciaza, wolalalm poczekac....poszlam w 5 tyg i byl tylko pecherzyk bez serduszka wiec pierw radosc a potem znow sceptyczne podejscie az do wizyty 21.02 kiedy bylo juz serduszko, raczki i nozki :)...Trzymam mocno kciukasy...U mnie pozytywne takie testy wchodzili jak juz bylam w ciazy wczesniej troche slabsza kreseczka niz na Twoim 1

Och... tak myslalam ze za wczesnie sie zapisalam... ale nie wytrzymam dluzej. Przy poprzednich "akcjach" nawet pecherzyka nie bylo, wiec jesli w srode zobacze cokolwiek to bedzie sukces :-) Z reszta co ma byc to bedzie...

reklama
Och... tak myslalam ze za wczesnie sie zapisalam... ale nie wytrzymam dluzej. Przy poprzednich "akcjach" nawet pecherzyka nie bylo, wiec jesli w srode zobacze cokolwiek to bedzie sukces :-) Z reszta co ma byc to bedzie...

W zupelnosci Cie rozumiem i wcale nie jest za wczesnie...ja poszlam tak wczesniej z uwagi na swoje dolegliwosci (skurcze) i wolalam wiedziec czy to wczesna ciaza by od razu zaczac dzialac (w 1 ciazy mialam takie same skurcze i pobyt w szpitalu zagrozona ciaza)...Dlatego nie chcialam czekac do 7-8 tyg :) od razu dostalam od ginka co trzeba (ten sam prowadzil moja 1 ciaze) i zalecen tysiac ... Bardzo dobrze robisz, lepiej wczesniej dzialac szczegolnie jak mialas problemy :) Daj znac i pewnie bedziesz na pazdziowkach czy jeszcze wrzesnioweczki :)??

Do góry